Hijaluron fileri – iskustva, tretmani lica, povećanje usana…

Hijaluron je filer koji se koristi u estetskoj hirurgiji i kozmetičkim salonima. Najčešće se koristi za uvećanje usana, ali i za tretmane lica, bore, podočnjake, uvećanje grudi i slično.

Ovo je jedna od omiljenih metoda u estetskoj hirurgiji, s obzirom da se danas preporučuje izbegavanje trajnih filera. Zato je hijaluron odlično rešenje, kada je reč prvenstveno o uvećanju usana.

Bez obzira u koji deo tela ste ubrizgali hijaluron, nećete imati osećaj stranog tela u sebi. Što je najbolje, vaše usne, lice i grudi će izgledati prirodnije nego kada bi ste se podvrgli nekim drugim tretmanima.

hijaluron, uvećanje usana

Hijaluron i usnama

Dame koje nisu zadovoljne oblikom i veličinom svojih usana, mogu ih uvećati hijaluronom. Ukoliko se odlučite na ovaj korak, znajte da se procedura mora ponoviti više puta. Efekat traje od šest meseci do godine dana. Nakon nekoliko intervencija, efekat punih usana će trajati duže, čak i do tri godine.

Procedura ubrizgavanja je jednostavna i kratko traje. Na usne se nanosi anestetik u obliku kreme. Potom sačekate od dvadeset minuta do pola sata da anestetik počne da deluje. Hijaluron se injekcijom ubrizgava u usne. Iako nije potrebno da ostanete hospitalizovani, prvi rezultati neće biti vidljivi odmah. Potrebno je sačekati dva do tri dana, koliko traje period oporavka i formiranja usana. Čitava procedura traje najviše petnaest minuta, i s obzirom da se koristi adekvatna anestezija, potpuno je bezbolna.

Ukoliko je tretman odrađen kako treba, vaše usne bi trebalo da izgledaju prirodno i rumeno. Moraju biti pravilno popunjene i simetrične, bez nuspojava.

Hijaluron za usne se ne koristi samo radi uvećanja, već ga i dame u zrelim godinama rado stavljaju kako bi ,,ispeglale“ bore oko usana.

Povećanje usana hijaluronom - pre i posle intervencije
Povećanje usana hijaluronom – pre i posle intervencije

Hijaluron kao tretman lica za bore na čelu, oko očiju i podočnjake.

Ovaj filer se koristi i u kozmetičkim tretmanima, najčešće za zatezanje kože i peglanje bora. Ukoliko vam se koža sa godinama opustila, vreme je da osvežite svoje lice i vizuelno se podmladite. U tom slučaju, hijaluron je idealno rešenje za vas.

Tokom godina, koža kod ljudi postaje tanka i sve manje elastična, zbog čega nam se javljaju bore. Ako imate predrasude u vezi tretmana hijaluronom, ne treba da se brinete. Hijaluronska kiselina se ionako nalazi u našoj koži, s tim što se vremenom nivo ove kiseline u našem telu smanjuje. U tom slučaju zašto ne biste sebe počastili jednim kozmetičkim tretmanom i vratili svom licu mladalački izgled.

Procedura je slična, kao i kod usana. Dakle, prvo se konsultujete sa doktorom, kojem treba da iznesete svoje želje, odnosno da mu skrenete pažnju na delove lica koje želite da korigujete. Doktor, potom na određena mesta nanosi anesteziju, pa sledi pauza dok anestetik počne da deluje. Hijaluron se, zatim, ubrizgava preko injekcije. Rezultati tretmana su brzo vidljivi. Proces se ponavlja, naredna tri tretmana se obavljaju na mesečnom nivou, četvrti već može posle šest meseci. Efekat će ostati na vašem licu do dve godine, kada je potrebno ponoviti ovu proceduru. Čitav proces je bezbolan i nije potrebno da ostajete hospitalizovani. Odmah se možete vratiti svojim svakodnevnim obavezama.

Hijaluron se koristi i za korigovanje bora na čelu i podočnjaka
Hijaluron se koristi i za korigovanje bora na čelu i podočnjaka

Hijaluron u grudima

Sve je popularnija metoda uvećanja grudi hijaluronom. U odnosu na, recimo, silikone, prednosti su brojne. Prvo, ne ostaju vam ožiljci od hirurških rezova, jer se kao i kod usana i lica čitav proces obavlja ubrizgavanjem filera injekcijom. Takođe, pacijentkinja koja se podvrgava tretmanu, dobija lokalnu anesteziju i čitav proces traje nešto duže od sat vremena. Nakon završenog tretmana nema potrebe da ostajete u bolnici, slobodno se možete vratiti svakodnevnim obavezama.

Tretman se obično ponavlja jednom u godini dana, jer se količina filera vremenom smanjuje. Hijaluron je mnogo bezbedniji od silikona, koji se polako izbvacuju iz upotrebe. Oporavak je takođe brži i bezbolniji.

Hijaluron se koristi i za povećanje grudi.
Hijaluron se koristi i za povećanje grudi.

Hijaluron u trudnoći

Ako ste u drugom stanju, nemojte se podvrgavati tretmanima hijaluronom, kako ne biste ugrozili svoje zdravlje i zdravlje bebe. Osobe koje imaju herpes na licu, takođe ne bi trebalo da se podrvgavaju ovom tretmanu. Sačkajte dok vam se herpes u potpunosti ne ukolni sa lica.

U kojim oblicima postoji hijaluron: serum, gel, krema … ?

Hijaluron se ne koristi samo u estetskoj hirurgiji. Sadrže ga i razni kozmetički preparati koje možete koristiti sami kod kuće, kako bi ste održavali mladalački izgled svog lica.

Prodaje se u vidu seruma, gela, kreme … Postoje čitave kozmetičke kolekcije, na kojima se ističe prisustvo hijalurona, kako bi se proizvodi bolje prodavali.

Nalazi se kao sastojak u raznim kremama i serumima.
Nalazi se kao sastojak u raznim kremama i serumima.

Iskustva, komplikacije, nuspojave …

Naravno, kontraefekata uvek ima, s tim što ih kod hijalurona nema puno i male su šanse da nešto pođe naopako, ako ste tretman odradili kod stručnog lica.

Kada se radi o usnama moguća je pojava grudvica, dok se nakon tretmana lica mogu javiti otoci i modrice. Ako imate herpes, javiće vam se infekcije, zato je strogo zabranjeno raditi tretmane u tom periodu.

Ukoliko koža oko vaših usana nema dovoljno tkiva, a uvećavali ste usne hijaluronom, moguća je pojava, takozvanih ,,patkastih usana“, jer u tom slučaju usne nemaju dovoljnu potporu.

Iskustva osoba koje su se podvrgle tretmanu hijaluronom su krajnje pozitivna. Nuspojave se dešavaju u malom broju slučajeva. Dame koje već uveliko koriste hijaluron savetuju da pažljivo odaberete kliniku u kojoj ćete izvršiti tretman. Nemojte ići kod neiskusnih lekara ili kozmetičara, jer tretman mora obaviti iskusna osoba. Ovo nije stavka na kojoj treba da uštedite novac, ako ste već rešili da korigujete svoj izgled. Imajte na umu da ne stavljate svoj izgled u tuđe ruke, već i svoje zdravlje.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts