Kako crtati grafite

Kako crtati grafite

Iako se na crtanje grafita često gleda kao na vandalizam, to je zapravo umetnički talenat. Grafiti postoje još od davnina, a ova reč znači „umetnički rukopis“. Iako se ne preporučuje da se ovaj talenat ispoljava na zidovima zgrada ili železničkim vagonima, to nije tako redak slučaj, pa grafite viđamo baš na takvim mestima. Dobro mesto za crtanje grafita može biti na sveskama ili tašnama. Čitajući dalje ovaj tekst naučićete kako da crtate grafite.

Za početak napišite ime ili reč. Ostavite dovoljno prostora za podebljavanje slova.

Počnite da eksperimentišete crtanjem različitih linija i oblika na slovima. Slova mogu biti oštra i razuđena ili meka i zaobljena. Zapamtite da učenje crtanja slova grafita podrazumeva primenu ove umetnosti na primerenim mestima. Neka poruke koje pišete ne budu uvredljivog karaktera.

Kako crtati grafite 768

Kada nacrtate osnovne linije, podebljavajte i oblikujte slova. Koristite različite debljine linija, nekad debele i nekad tanke linije. Neka debele linije budu sa jedne strane slova i tanke sa druge strane, time dajete fantastičan izgled slovima.

Da bi ovo ispalo kako treba potrebno je vremena. Budite maštoviti. Koristite smajli iza tačke ili napravite zaobljenu liniju kao rep mačke ili možete koristiti liniju ispod celog natpisa.

Slova možete crtati u jednoj ili više boja. Radite pažljivo, ali zapamtite da se male greške neće primetiti ili se uvek mogu popraviti.

Dodajte razne boje grafitu. Iako se većina njih crta u jednoj boji, možete kombinovati i više boja. Neka su slova šarena. Da bi slova bila još interesantnija, dodajte motive na slovima kao što su pukotine ili trošne ivice.

Nije lako naučiti kako da nacrtate grafite, tako da nemojte biti obeshrabreni ako u startu vaš grafit ne bude bio bas savršen.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts