Koja pića sadrže najveći procenat alkohola?

Ako imate hrabrosti probajte neko od pića sa liste. Živeli!

10 – Barakdi 151 – 75% alkohola – Zbog svoje jačine ali i ukusa, ovo piće je omiljeno za spravljanje koktela i retko se pije čisto. Jedan od omiljenih koktela sa ovim sastojkom je B52.

 

 

 9 – Devil’s Spring – 80% alkohola – ova vrsta votke se najbolje kombinuje uz koštu

njave plodove, začine i bilje, pa najbolje ide uz koktele koji zahtevaju kombinacije ovih sastojaka.

 

 

8 – Stroh Original – od 80 do  80%  – je vrsta ruma napravljen u Austriji 1832 godine, a ujedno i rum sa najvećim procentom alkohola u svetu.

 

 

 

7 – Vodka Voditxka Cannabis – 80% – kao što joj sam naziv kaže, sadrži kanabis i to seme. S obzirom na veliki procenat alkohola i na sastojke, postoje određeni propisi koje nalaže EU i po kojima se uvozi i prodaje.
.
.
.
.
.

6 – Absent  – 89 % alkohola – Absent je napravljen u Švajcarskoj u devetnaestom veku, ali je vremenom postao popularan širom Evrope, pogotovo kod francuskih  umetnika. Često se meša sa koktelima ali mnogi vole da piju i čist absent, mada ne preporučujemo svakom.
.
.
.
.

5 –  Bruichladdich X4 Quadrupled – 92% – ovaj viski komplikovanog naziva, napravljen je u Škotskoj. S obzirom na procenat alkohola, on je najjači viski na svetu.
.
.
.
.
.

4 – Poitin – od 60 do 92,5 % alkohola- Irci su zabranili spremanje ovog pića van svoje države. Verovali ili ne jedan od sastojaka ovog alkoholnog pića je krompir. Sama reč poition u prevodu sa latinskog znači ,,piti“.

.
.
.
.
.

3 – Everclear od 75.5% do 95%  alkohola- iako je sada na trećem, 1979. ovo piće je ušlo u Ginisovu knjigu rekorda kao najjače alkoholno piće na svetu. Naravno, kao i većina drugih pića sa visokim procentopm alkohola, i ovo je zabranjeno u mnogim delovima sveta.

 

 

2 – Spirytus Rektyfikowany – 95%- ovo piće poljskog porekla se, takođe pravi od krompira, između ostalog. Ostali sastojci i postupak proizvodnje se čuvaju u tajnosti. Može se naći i u Irskoj.

.
.

 

1 –  Cocoroco od 93 do 96% – piće sa najvećim procentom alkohola, napravljeno je u Boliviji. Za razliku od ostalih alkohola sa liste, Bolivijci su od ,,Kokoroka“ napravili dobru komercijalu pa se može kupiti i u običnim prodavnicama.  Takođe, vole da ga pomešaju sa vrućim čajem što može dobro da zagreje telo, ili sa limunom. Van Bolivije je obično ilegalan. Kupuje se u metalnoj kutiji.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts