Saveti kako smršati brzo i efikasno

Kako brzo i efikasno smršati – kako brzo i lako smršati

Postoji mnogo razloga zašto mnogi ljudi žele brzo da izgube težinu. Razlog može biti skori odlazak na more, ili možda planirate skoro venčanje pa želite da izgledate mršavije za tu priliku. Bez obzira na razlog, postoje načini za brzo gubljenje težine. Evo nekih od njih…

Izbegavajte da jedete slano. Slane namirnice imaju tendenciju da zadrže vodu u organizmu, a višak vode u vašem telu neće vam pomoći da izgubite težinu. A kako je vaš cilj da izgubite težinu, znači da ćete morati da jedete umereno slane namirnice.

Izbegavajte da pijete vodu. Ako želite da izgubite težinu na duži vremenski period, onda bi vam pijenje vode pomoglo u tom cilju. Ali, ako želite da izgubite težinu brzo, moraćete da izbegavate vodu, jer ćete tako samo dodati težinu.

Pijte kofeinska pića. Kofein će vam pomoći na dva nacina. On će povećati broj otkucaja srca, što će vam pomoći da se više znojite. A znojenje će vam pomoći da izgubite višak vode iz organizma, što će dovesti do smanjenja težine. Kako kofein deluje kao diuretik, on će vam pomoći da više mokrite, što će takođe pomoći da se osobodite viška tečnosti iz organizma.

Vežbajte. Odlazak u šetnju, vožnja bicikla ili trčanje će vam pomoći da izbacite još tečnosti znojenjem. Ovaj znoj će vam pomoći da izgubite višak vode, što će dovesti do smanjenja težine.

Sisajte bombone. Kada sisate bombone, u ustima se stvara pljuvačka. Zatim bi valjalo da tu pljuvačku izbacite napolje, jer ćete se i na taj način oslobađati viška vode. Iako možda ovo ne zvuči kao da će dati neki veliki efekat, videćete, u kombinaciji sa drugim metodama, to će vam pomoći da smanjite težinu.

Uzmite laksativ. Ako želite da izgubite višak kilograma, možete uzeti laksativ. Na taj način ćete isprazniti vaš stomak od hrane i tako izgubiti jos više na težini. Svakako bi trebalo da se posavetujete sa lekarom pre nego sto se odlučite za uzimanje ovih lekova.

Iako su ovi saveti dati da se izgubi težina brzo, ove metode nisu preporučljive da se primenjuju tokom dužeg perioda.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts