Liposukcijska ishrana – za deset dana i deset kilograma masnih naslaga manje

Za one koji su bezuspešno pokušavali da izgube kilograme zdravom ishranom, dijetama, ili vežbama, zagovornici i autori liposukcijske ishrane – preporučuju jedan sasvim novi pristup koji, kako navode, dovodi do brzog regulisanja telesne težine bez obaveznih vežbi i izgladnjivanja.

Autori ovog načina ishrane tvrde da je takva dijeta vrlo jednostavna za primenu i da, uz obavezan lekarski nadzor, brzo rezultira značajnim, preciznim i unapred poznatim rezultatima. A rezultati su: skidanje 6 do 10 kilograma ( masnog tkiva) u roku od deset dana i to u prvoj fazi ovog režima ishrane.

lipohrana2
Šta je zapravo liposukcijska ishrana?

Liposukcijska ishrana predstavlja medicinski tretman za skidanje suvišnih kilograma i za koju, njenu autori tvrde da je potpuno neškodljiva po čovekovo zdravlje.

Kreator ove dijete i jelovnika je nutricionista Kenan Mandra, koji je plan ishrane napravio na osnovu rada o proteinskim potrebama organizma profesora Džordža Blekberna.

Kako funkcioniše liposukcijska dijeta?

Liposukcijska ishrana je bazirana na aktivaciji metabolizma masti. Naime, aminokiseline imaju funkciju da organizmu obezbedi energiju od metabolizma masti i da aktiviraju mobilizaciju i oksidaciju masti u tkivima i jetri.

Posle 24 sata, telo se prilagodi na upotrebu acetoacetičke kiseline, a pošto ima konstantnu potrebu za energijom, a izvor energije su masti, dešava se trošenje slobodnih masnih rezervi i pa tako suvišni kilogrami nestaju. Ciklus ovakvog vida ishrane u trajanju od 10 dana omogućava skidanje 7-10% telesne težine. Ciklusi se mogu ponavljati dok se ne postigne željeni cilj, a unos aminokiselina po danu, obavezno mora da bude precizno određen i to od strane stručnjaka.

lipohrana1
Tretman – 10 dana

Tretman koji traje 10 dana, predvidja unos amonokiselina i suplemenata ali bez unosa hrane ili bilo kakve namirnice. Namenjen je ljudima za koje je utvrdjeno da mogu da sprovode ovakav režim – i fizički i psihički. Nemojte sprovoditi tretman bez izričitog odobrenja nutricioniste jer su moguće štetne posledice po zdravlje.

Rezultati su mogući jedino u slučaju kad se 100% pridržavate odredjenog protokola. Znajte da aminokiseline imaju ulogu pokretanja i mobilizacije masnih ćelija kako bi omogućili mršavljenje ali njihov ukus nije posebno prijatan – sličan je ukusu mlečne surutke.

Apstinencijalna kriza

Krizu možete da osećate u periodu od 72 sata od početka sprovodjenja liposukcijske ishrane. Želja za hranom se može obuzdati vodom, krastavcima sa solju ili energetskom supom.

Napomene:

Obavezno je da svakog dana pijete 2 litra vode, da svake večeri popijete šolju čaja za ubrzanu probavu. Tokom dana je dozvoljeno popiti kafu, limunadu, ili jesti krastavce u neograničenim količinama.
Enegetska supa može se uzeti isključivo u situaciji kada dodje do drastičnog pada energije. Može se konzumirati svakog dana.
Tokom 10 dana ove dijete, moguće je da ćete osetiti pad krvnog pritiska ili trnce koji Vam prolaze kroz ruke i noge. U pitanju je prilagodjavanje organizma pa se potrudite da se krećete bez naglih pokreta, posebno naglog ustajanja.

Preporuka je da se tokom ovog režima piju probiotik kapsule svakog dana po jedna, zatim multivitaminske tablete ali ne šumeće, i na kraju – tablete omega 3 1000 sa vitiminima kao suplement.
U slučaju da tokom ove dijete primetite da nećete moći da izdržite, preporuka je da predjete na protokol 21, koji uključuje dodatne obroke.

Protokol mršavljenja mora 100% pratiti uputstva nutricioniste i nema ni najmanjeg odstupanja jer se tada organizam nalazi u posebnom stanju koje lako može da se naruši i najmanjom količinom bilo koje namirnice.

Možda će Vas zanimati i sledeći članci:
Virak za plodnost i mršavljenje
Magični napitak za mršavljenje od zelenog čaja

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts