google page rank

Šta je Google PageRank

google page rankPage Rank je  način na koji Google prikazuje korisniku rang stranice. Rangiranje je od 0 do 10 sa 10 kao najviši. Da biste povećali rang stranice postoje brojne metode, ali najvažnija stvar je popularnost. Tako ako imate više dolaznih linkova prema vašem sajtu imaćete veći Page Rank.

Page Rank se ažurira sve vreme, ali nije vidljiv korisnicima. Page Rank je vidljiv na Google traci sa alatkama, i on se ažurira samo nekoliko puta godišnje. Normalno je svaka tri meseca. Postoji nekoliko načina na koje možete povećati vaš Page Rank. Jedan od načina zahteva da sajt bude naveden u Google direktorijumu. Poznato je da upis u Google direktorijum utiče na Page Rank. Dakle, ako imate sajt u Google direktorijumu uvek možete imati uvid koliki je vaš Page Rank.

Tu su i Page Rank alati za proveru. Ovi alati su donekle tačni, jer neki od njih bili su nedavno isključeni od strane Google. Oni mogu biti ponovo tačni u  budućnosti, ali sada to jednostavno ne radi.

Stvar koja vas svakako zanima je kako Page Rank mogu dobiti ljudi koji su novi u SEO svetu. Linkanjem vašeg sajta možete povećati Page Rank. Linkanje može da se radi kroz blogove, direktorijume, forume, društvene mreže, video sajtove itd. Ako vaš sajt ima visok rang u Google, zaradićete  više novca, dobiti više saobraćaja ili cete prodati više robe i usluga koje nudite. PR je samo osnovni putokaz koliko dolazni linkovi imate prema svom sajtu.

Ali Page Rank je dobar za nekoliko stvari istovremeno. Većina webmastera da bi razmenili link sa vama prvenstveno gledaju Page Rank. Dakle, što veći Page Rank imate bolje su vam šanse dobijete dobar link prema vašem sajtu. Takođe ovo može biti  dobro za prodaju linkova na vašem sajtu. Ako imate dobar Page Rank cena može biti prilično visoka.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts