Koji su najbolji filmski poljupci ikada?

U svom julskom izdanju prošle godine, časopis ,,Total film” je izbacio listu najboljih filmskih poljubaca svih vremena. Da li je pomodarstvo uticalo na njihov izbor, prosudite sami.

Na prvom mestu je sa pravom scena iz filma ,,Odavde do večnosti“, u kojoj se glavni junaci ljube na plaži, dok ih zapljuskuju morski talasi. Drugo i treće mesto zauzele su scene iz naučno fantastičnih filmova ,,Imperija uzvraća udarac“ i ,,Povratak u budućnost“. Četvrto mesto  je  scena iz jednog od najlepših ljubavnih filmova  novije generacije ,,Beležnica“, u kojoj se Eli i Noa ljube na kiši.

Burt Lancaster and Vivien Leigh in From Here to Eternity

Naredno mesto pripalo je Piteru  i  Meri Džej  iz ,,Spajdermena“, takozvani poljubac naopačke, inače poljubac koji je i ranije nagrađivan. U ovoj sceni Spajdermen visi naopako, a Meri Džej mu skida masku sa usta kako bi ga poljubila.

filmski polljupci

Šesto mesto zauzeli su junaci iz kultnog filma ,,Kazablanka“, scena u kojoj Rik ponovo sreće svoju ljubav, došavši u Maroko da joj spasi muža od nacista.Sedma pozicija pripala je ,,gej  poljupcu“ iz ,,Planine Broukbek“. Slučajno ili ne na listi je još par gej poljubaca ali uglavnom sa ženskim akterima. Sledi jedna jako simpatična scena , ovoga puta iz crtanog filma ,,Maza i Lunja“, romantični trenutak dok dva psića jedu špagete. Medju najboljim poljupcima je i  poljubac Rouz i Džeka, koji se ljube na palubi ,,Titanika“ u istoimenom filmu. Rouz stoji raširenih ruku, a Džek je iza nje dok plove ka pučini.

Možda jer se na njihov poljubac čekalo preko  deset godina, a možda i iz nekih drugih razloga, deseto mesto pripalo je najboljim drugarima Harija Potera, Ronu i Hermioni, koji su se napokom poljubili u poslednjem delu sage o dečaku čarobnjaku.

Iza  pomenutih scena ostali su još neki prelepi poljupci koje treba pomenuti, kad već nisu zauzeli neko bolje mesto na ovoj listi. Tako je dvanaesto mesto zauzeo ,,Doručak kod Tifanija“ ( kao i u ,,Beležnici“, poljubac na kiši), sedamnaesto ,,Prohujalo sa vihorom“ (Scena u kojoj Ret prosi Skarlet, a ona ga ošamari iako se na kraju uda za njega),  dvadeseto je  scena iz filma ,,Duh“ ( kada se Moli ljubi sa duhom svog ubijenog momka),  dvadeset četvrto je završni trenutak iz filma ,,Oficir i džentlmen“, a tu su i još mnogi drugi kultni poljupci, nepravedno gurnuti na začelje liste.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts