klopka

Da li će domaći film ,,Klopka“ imati holivudsku verziju?

klopka

2007. godine u bioskopima je počeo sa prikazivanjem domaći film ,,Klopka“. U pitanju je drama/triler o čoveku koji dobija ponudu da za novac ubije lokalnog mafijaša. S obzirom da mu je novac hitno potreban za operaciju sina čiji život visi o koncu, glavni junak, Mladen će se naći u dilemi. Reditelj filma je Srđan Golubović, a glavne uloge su pripale sjajnoj glumačkoj ekipi koju čine Nebojiša Glogovac, Nataša Ninković, Anica Dobra, Miki Manojlović i drugi. Film je premijerno prikazan na Berlinkom festivalu a dobio je veliki broj nagrada a trebalo je da bude nominovan i za nagradu ,,Oskar“ kao najbolji film van engleskog govornog područja.

Još na premijernom prikazvanju, javilo se interesovanje da ,,Klopka“ dobije i holivudsku verziju. Godinu dana kasnije autorska prava su prodata, i poočelo je planiranje filma.,,Alcon Entertainment“ produkcijska kuća će snimiti rimejk, a za reditelja je izabran Erikson Kor. Glavna uloga je ponuđena Lijamu Nelsonu ali se još uvek ne zna ko će glumeti.

Takođe nije poznato dali će film nositi naziv ,,Klopka“ ili će ipak zadržati svoj radni naziv ,,Poštena razmena“ ( ,,Fair trade“). Radnja će biti nešto modifikovana, glavni lik će se zvati Voren, fakultetski obrazovan čovek koji radi kao vozač limuzine. Ostatak priče je manje-više sličan. Snimanje treba da počne 2013. u gradu Pitsburgu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts