glavni grad finske

Glavni grad Finske, Helsinki

glavni grad finske

Koji je glavni grad Finske?

Finska je drzava na severu Evrope. Glavni grad Finske je Helsinki. Helsinki je privredni i administrativni centar Finske.

Glavni grad Finske nalazi se na jugu zemlje. Grad se nalazi na obalama Baltickog mora. Glavni grad Finske, zajedno sa ostalim susednim gradovima Vanta, Kauniainen i Espo čini urbani konglomerat regiona. Glavni grad Finske je takođe omiljena luka za međunarodne putnike koji posećuju severno evropske zemlje. Topografija grada obuhvata veliki broj ostrva. Glavni grad Finske se nalazi na zalivu. Glavno jezgro grada formira stari tradicionalni deo. Gustina naseljenosti u Helsinkiju je najviša u centru grada.

Stanovnici Helsinkiju uživaju vlažnoj kontinentualnoj klimi . Temperatura varira između maksimalno 30 stepeni Celzijusa u leto i minimum do minus 3 stepena Celzijusa tokom zime. Helsinški zimi ima veoma kratke dane. Glavni grad Finske je jedan od najbogatijih gradova u Evropi. Privreda grada zavisi od usluga u industriji. Medju najvecim brojem zaposlenih imaju kompanije informacione tehnologije. 

Helskinki – glavni grad Finske

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts