da li treba preci sa prijateljstva na ljubav

Da li treba prelaziti sa prijateljstva na ljubav?

 

Ukoliko ste u ovakvoj situaciji, pred vama je izuzetno delikatan problem. Imate druga ili drugaricu koja polako počinje da vam se dopada, a vaše drugarstvo je izuzetno jako i iskreno. Dobro razmislite pre nego što  mu/joj iskažete ljubav. To će svakako pomeniti mnogo toga.

Ako ste sto posto sigurni da vaš prijatelj oseća isto nalazite se u odličnoj poziciji. Već poznajete jedno drugo svesni ste njegovih, tj njenih mana, možete da funkcionišete zajedno…. Sa čvrstog prijateljstva sigurno ulazite u jednu lepu i stabilnu vezu. Ali šta ako stvari stoje drugačije?

da li treba preci sa prijateljstva na ljubav

U tom  slučaju, pre nego što izjavite ljubav neka vam kroz glavu prođe i lošiji, mogući scenario. Priznajući svoja osećanaj rizikujete da rasturite jedno dobro prijateljstvo. Dakle, može se desiti da izgubite prijatelja ali možda je i bolje tako nego da živite u laži. Vaš drug ili drugarica će pre ili kasnije naći sebi partnera,  i biće vam još teže.

Ukoliko budete odbijeni, prijateljstvo će i dalje postojati , ne kao pre ali je sigurno to bolja solucija.

Ako vaša romantična osećanja nisu dovoljno jaka, i želite da uđete u vezu sa prijateljem čisto iz zezanja, takođe izbegnite ovakvu situaciju, jer  poznati stihovi narodne pesme lepo kažu: ,,Bili smo drugovi, pa ljubav probali,  a sad ni jeno ni drugo“.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts