Kako spremiti romantičnu večeru za dvoje?

KAKO IZNENADITI VOLJENU OSOBU?

Bliži nam se Dan zaljubljenih, tako da pokušajte da iznenadite svog partnera jednom lepom večerom. Romantičnu večeru možete spremiti i za druge prilike, ako želite da mu ( ili njoj) saopštite neku lepu vest, za rođendan, godišnjicu … Ili jednostavno ne morate imati povod za lepu i romantičnu večeru.
Večera će verovatno biti mnogo lepša ako je spremi momak, jer žene se gotovo svakodnevno bave spremanjem hrane, tako da ukoliko želite da učinite nešto posebno za svoju damu, možete da je odmenite jedan dan u kuhinji.

DEKORACIJA STOLA ZA ROMANTIČNU VEČERU

Kako je crvena boja ljubavi, neka na stolu izdominira crvena boja. Tako da vaš stoljnjak može biti crvene boje, ili beo sa nekim crvenim detaljima. Crveni detalji mogu biti salvete, mašne oko čaša sa stopom, prstenovi za salvete, latice ruža posute po stolu ili mirišljave latice ( koje se kupuju u radnji sa kućnom hemijom ), veštačke kristalčiće ili crveni til. Ako vaš partner ili partnerka voli neku određenu boju, onda sto ukrasite u toj boji.
Sveće naravno upotpunjuju romantiku ali nemojte stavljati visoke svećnjake, već male  sveće. Možete ih staviti u ukrasnu žardinjeru, ili  sveću neobičnog oblika, u tonu sa stoljnjakom, tanjirima ili salvetama. Ako ste stavili samo sveće, na sredinu stola možete staviti buket cveća ili žardinjeru.

Kako dekorisati sto za romantičnu večeru?
Kako dekorisati sto za romantičnu večeru?

Na čaše sa stopom vežite neku mašnicu, takođe u boji dekoracije. Možete staviti i neki cvetić, poput onih kojim se kite svatovi na svadbama. Nešto slično možete naći u cvećarama ili kineskim radnjama, gde koštaju između pedeset i sto dinara po komadu a čine vašu dekoraciju neobičnom.

Ideju za ovakav vid dekoracije možete iskoristiti i za druge svečanosti, kada imate više gostiju.

Ako želite da postavite sto po bontonu, znajte da se nož stavlja sa desne a viljuška sa leve strane tanjira, dok se kašika postavlja pored noža ( tako da nož bude do samog tanjira). Male kašičice i viljuške za desert, stavljaju se sa gornje strane tanjira, tako da drška bude okrenuta na desnu stranu. Salvete stavite u tanjir. Čaše se stavljau takođe sa desne strane.
Svetlo u prostoriji neka bude prigušeno.

Kako spremiti romantičnu večeru za dvoje ?
Kako spremiti romantičnu večeru za dvoje ?

ŠTA SPREMITI ZA ROMANTIČNU VEČERU?

Jelo koje ćete spremiti je relativna stvar. Najbolje je spremiti ono što vaš partner ili partnerka voli.

Pre nego što ćete izneti glavno jelo, na stolu možete ostaviti neko predjelo ili grickalice. Indijski orah je vrlo interesantan jer je u pitanju afrodizijak. Dakle nešto za meze ali da ne preterujete sa količinama.

Ako želite da nastavite u sličnom maniru, spremite nešto ukusno od plodova mora, dagnji ili gambora. Ako srpremate dami možda bi vaš izbor mogao da bude piletina ili ćuretina sa nekim dobrim sosom, dok muškarci pretežno vole jaču hranu poput svinjskog ili goveđeg mesa ili neke vrste roštilja.

Za desert odaberite neku kombinaciju čokolade i crvenog voća, na primer malina, višanja ili jagoda.

Piće takođe neka bude ono što oboje volite, ali ako vam treba predlog, onda potražite domaće slatko crno vino, jer je pitko, pa ćete se brže ,,opustiti“. Uz predjelo možete poslužiti neku žestinu, na primer voćnu rakiju.

Odabir i količina jela nije ključna stvar. Vaš partner će se sigurno oduševiti romantičnom atmosferom i vrsta posluženog jela mu neće biti toliko bitna. Ako se ne snalazite u kuhinji, potražite pomoć najbližih ili napravite generalnu probu par dana ranije.

Za romantičnu večeru možete spremiti neki afrodizijak - čisto da je malo začinite.
Za romantičnu večeru možete spremiti neki afrodizijak – čisto da je malo začinite.

ODABIR MUZIKE ZA ROMANTIČNU VEČERU

Sledi najjednostavniji deo organizacije romantične večere a to je odabir muzike. Naravno za ovakvu priliku na svoju plejlistu ubacite balade i sentiše, recimo pop, zabavne ili rok muzike. Rege muzika je takođe opuštajuća, a postoje i dobre balade u narodnoj muzici, ako volite taj žanr.

Ukoliko svirate neki instrument: gitaru, violinu i slično, onda tek nećete imati problema sa odabirom muzike. Nakon večere zasvirajte svojoj voljenoj osobi omiljenu melodiju ,,na uvce“.

Kakvu muziku odabrati za romantičnu večeru?
Kakvu muziku odabrati za romantičnu večeru?

ROMANTIČNA VEČERA VAN KUĆE

Romantičnu večeru možete spremiti naravno i van kuće. Možete otići na izlet negde gde se dobro vidi zalazak sunca. Ako ste na moru, plaža je idealno mesto, a lepo je i negde pored reke. Ukoliko vam je dvorište skriveno od pogleda, romantičnu večeru spremite u svojoj bašti. Večera ne mora da bude na stolu – ako imate kamin, možete postaviti na pod ili mali stočić pored kamina. Ukoliko ste rešili da spremite romantičnu večeru van kuće, ne preterujte sa jelom, spremite nešto što nije komplikovano za postavljenje, dakle izbegavajte čorbasta jela i jela sa previše dodataka i soseva.

Romantičnu večeru ili ručak možete spremiti i negde van kuće.
Romantičnu večeru ili ručak možete spremiti i negde van kuće.
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts