Dekoracija stana za Novu godinu

Kako se bliži decembar, verovatno mnogi već počinju da razmišljaju kuda za doček Nove godine, ali i kako da urede svoj životni prostor. Ideja je mnogo. Važno je da uživate dok kitite svoj stan i pustite mašti na volju.

Za početak, pokušajte da ukrase koje imate iskoristite na najbolji mogući način.

Da krenemo od ulaznih vrata… Venčić od borovih grančica će biti dovoljan. Možete ga kupiti gotovog ili sami napraviti. Ako se odlučite za drugu varijantu, biće vam potreban sunđer u obliku kruga, koji možete kupiti u specijalizovanim prodavnicama, borovina, božikovina, kugle ili drugi novogodišnji ukrasi, savitljiva žica i ukrasna traka. Sunđer malo nakvasite, kako biste mogli lakše da ubadate grančice, zatim prvo stavite borovinu, pa božikovinu. Onda rasporedite novogodišnje ukrase po želji i pričvrstite. Zatim napravite od ukrasne trake držač za venčić.

Jelku je najbolje ukrasiti u jednu ili dve boje. Ako, pak niste u mogućnosti da kupujete nove ukrase, a imate sve različitih boja, podrazueva se da ćete ih iskoristiti za kićenje jelke. Ali vodite računa da ostale dekoracije po stanu budu uglavnom u jednoj boji, kako biste izbegli previše šarenila.

Ideja za pravljenje dekoracija ima puno, zato u daljem tekstu navodimo samo neke od njih. Svakako pokušajte da uživate u ukrašavanju i pustite mašti na volju, pa će sigurno vaša originalnost doći do punog izražaja.

Ako imate višak kugli, možete ih sve spojiti ukrasnom trakom i u formi grozda okačiti, recimo na prozor ili vrata od sobe ili kupatila.

Zatim, možete kugle okačiti na luster ili neku lampu, kao interesantan detalj.

Takođe, možete kuglama napuniti staklenu činiju. Ako imate manje kugle, njima možete napuniti tegle, zatvoriti ih običnim zatvaračem, koji možete da oblepite ukrasnim papirom sa novogodišnjim motivima. Tegle poređajte ili ispod jekle ili stavite, recimo na prozorsku dasku.

Ukoliko ne kitite jelku ili kitite veštačku, možete napraviti aranžman od borovine. Stavite na ukrasni tanjir borovinu i dodajte kuglice i mašnice. Zatim, možete poprskati borovinu sprejom zlatne ili srebrne boje ili snegom.

I ne zaboravite na pravljenje pahujica za ukrašavanje prostora. Ako imate dete, zajedno ćete uživati u tome.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts