Dekoracija ulaznih vrata za svadbu

Dekoracija ulaznih vrata za svadbu

Ako ste od onih koji žele tradicionalnu srpsku svadbu, onda ne smete da izostavite dekorisanje ulaznih vrata stana ili, ako imate kuću, kapije.

Puno je načina da izvedete to što bolje. Zato vam nudimo samo osnovne smernice.

Prvo i najvažnije, važno je da cveće koje odaberete bude omiljeno cveće mlade. Kažemo mlade, jer će retko koji mladoženja praviti pitanje oko izbora cveća.

Dekoracija ulaznih vrata za svadbuIako se najčešće koriste ruže, postoji verovanje da ih treba izbegavati u svadbenim dekoracijama i bidermajerima, jer su lož znak. Pretpostavka je da je to zbog trnja. Ipak, ako ne verujete u ovu priču, možete se odlučiti i za njih. Svakako bi valjalo uzeti cveće poput: gerbera, margareta, ,ođda i po neku freziju. Ako pravite dekoraciju u proleće, sve će vam biti lakše, jer se jednostavno možete odlučiti za poljsko cveće. Ne zaboravite da dodate šlajer, jer je vrlo efektan. Ima ga u beloj i roze boji.

Girlanda koju treba da stavite iznad vrata za podlogu treba da ima zelenilo po vašem izboru. Potreba vam je i savitljiva žica, kojom ćete spajati zelenilo, a zatim pričvršćivati cvetove.

Ako se odlučite za nešto diskretnije ukrase, možete jednostavno kupiti sunđer u obliku kruga u specijalizovanim prodavnicama. Zatim u njega pobodite odabrane cvetove i zelenilo, pa ukrasnom trakom pričvrstite za ulazna vrata.

Da bi dekoracija izgledala što bolje, dodajte joj ukrasne mašnice i/ili mašne od tila.

Pustite mašti na volju i uživajte.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts