uredjenje stana za vencanje

Dekoracija stana za svadbu

Iako se današnje svadbe uglavnom odvijaju van kuće, ipak postoje oni koji poštuju starinske običaje, pa za taj dan posebno ukrašavaju svoj dom, kako bi dočekali svatove.

Nekada su kapije, a danas vrata stanova bile ukrašavane venčićima, koje veče uoči svadbe pletu mlade devojke u kući mlade, odnosno mladoženje. Da biste ispleli venčić biće vam potrebno strpljenja, za početak. Obično se za podlogu uzima zelenilo, koje mozete nabaviti ili u cvećari ili na pijacama. Zatim je dovoljno da pustite mašti na volju i uživate. Biće vam potrebna savitljiva žica, kako biste mogli da zakačite odabrano cveće za zelenilo. Takođe, koristiće vam i ukrasna traka. Bitno je da odaberete cveće koje se dopada mladi, odnosno mladoženji. Obično se za venčiće za vrata koristi sitnije cveće, poput ruža, margareta i gerbera.

uredjenje-stana-za-vencanje-15

Ako ste se odlučili da ukrasite vrata stana, a ne želite da stavite vemčić celom širinom vrata, možete jednostavno napraviti pravi venčić, poput božićnog ili novogodišnjeg i zakačiti ga na vrata.

Kada je reč o uređenju samog stana, važno je da ne preterate. Ako kitite mladinu kuću, poželjno je da na vrata njene sobe stavite ukras po želji.

Valjalo bi da napravite što je više moguće prostora u stanu. Predlažemo vam da napravite posluženje u vidu švedskog stola, jer će to biti najzgodnije za vaše goste. Naravno, ne zaboravite da uredite sto u skladu sa tim danom. Možete da ukrasite, recimo stolnjak (beli, naravno) roze i plavim mašnicama.

Po neki balon će upotpuniti ugođaj u vašem domu. Važno je, samo da pratite želje mlade, odnosno mladoženje prilikom ukrašavanja stana, jer je to ipak njihov dan.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts