Značenje Saturna u horoskopu

Saturn u horoskopskim znakovima

Planeta Saturn u astrologiji

Osnovna svojstva: Kao što Jupiter podstiče stvaralaštvo, ekspanziju i nastajanje, tako Saturn podstiče kontrakciju i uništenje.

Jupiter ukazuje na radost koja može da se dobije iz svega na ovom svetu, dok Saturn ukazuje na patnju koja se skriva iza svih aspekata materijalnog sveta.On je pesimista koji negira svet.

U ovoj ulozi Saturn je posebno važan za duhovni razvoj čoveka, pošto je mera materijalnog straha, koji nastaje prianjanjem za materiju. On suočava čoveka sa prolaznošću svega i njegovom vlastitom prolaznosti, te mu daje šansu da je savlada. On simblizuje patnju, iz koje postižemo unutarnji rast.

Znacenje-Saturna-u-horoskopu

lako je Saturn u mnogim pogledima najniža planeta, čoveku može da učini najveću uslugu time što će da mu pomogne da postigne oslobođenje. On je tama, koja mora da se prođe na putu do istine, čuvar mistike i stvarne pažnje. On simbolizuje nezavisnost i pomaže pri savladavanju prepreka.

Snažan Saturn je temelj za sve što bi na ovom svetu trebalo da bude trajno i stalno i potreban je kao uslov za uspešan duhovni život. On pozitivno utiče na koncentraciju, smisao za detalje, disciplinu i ozbiljnost. Tlme pomaže preživljavanju velikih životnih izazova. On sam odlučuje o životu, na taj način što vlada životnim vekom i životnim završetkom.

Naziv na sanskritu: Šani
Strana sveta: zapad
Vladajuć znak: Vodolija i Jarac
Dan u nedelji: subota
Određeno kamenje: tamno kamenje kao plavi safir, oniks, ametist i lapislazulit
Boja: crna

Saturn je pokazatelj za granice, vreme, raspadanje i starost. Od svih glavnih planeta Saturn je najteži. On predstavlja brige i čulo dodira. Njegov pozitivan aspekt se manifestuje u pogledu na duhovni život zato što podstiče disciplinu, odricanje, samoću i isposništvo. Zahvaljujući svojim manama postaje zli kralj. On predstavlja smrt, bolest, siromaštvo, razvod, perverzije i nakaznost.

Saturn podstiče procese raspadanja i predstavlja starost. On čoveka čini slepim, gluvim i izobličuje ga. Vlada nad vremenom, pa nam oduzima telesnu i mentalnu vitalnost.Takođe podstiče nastajanje otpadnih proizvoda i smeća kako u telu tako i u kući. Svugde gde su nagomilani smeće i beskorisne stvari jača uticaj planete Saturn. Na takve aspekte bi trebalo paziti prvenstveno u kući. Pogotovo na stranama sveta visoke vrednosti kvaliteta prostora, on deluje pojačano negativno.

Saturn je planeta sebičnog karaktera i delovanja. On utelovljuje težnju za samoodržanjem i zaštitu. Većina naših materijalističkih nagona i potreba, kao što je težnja za bogatstvom i materijalnom sigurnosti, ukrašeni su oblici Saturnovog označenog nagona za samoodržanjem, i s toga patimo zbog njegovog ograničavanja načina gledanja. S druge strane, može da nam oduzme upravo ove životne aspekte i da nam pomogne da ih prebrodimo.

Saturn predstavlja rastanak od onog što volimo. Zato ne bi trebalo, u kući, da bude između aspekta Marsa i Venere, jer može da prouzrokuje razvod muškarca i žene.

Zdravstveno značenje: Saturn je u telu povezan sa svim aspektima koji su teški i koji podržavaju čvrstu struktura. Kosti, kosa, zubi i uši su dodeljeni Saturnu. Bolesti koje Saturn podstiče su artritis, reuma, kamenje u žuči, slaba kolena, bolesti kosti i zuba.

Poslovno značenje: Zanimanja, koja se obavljaju pod Saturnovim uticajem, su: istraživač, naučnik, trgovac nekretninama i poslovi sa konstrukcijama. On utiče na postizanje uspeha sa proizvodirma od metala, gvožđa, vune i kože. Bogatstvo se stiče, pod njegovim uticajem, prvenstveno pomoću korenja i plodova, skulptura i drveta.

Uticaj povoljnog položaja: razum, samoprovera, lojalnost, postojanost, jednostavnost, strpljivost i istrajnost.

Uticaj nepovoljnog položaja: lenjost, tvrdoglavost, letargija, odgađanja i depresije.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts