Godišnji horoskop za 2015. godinu

Već smo uveliko zakoračili u 2015.-u godinu. S toga pročitajte da li su vam zvezde naklonjene ove godine, da li je pred vama povoljan period za započinjanje novih poslova ili ipak treba da sačekate neka bolja vremena. Hoćete li u 2015. naići na veliku ljubav, ili je vreme da se ostave stare uspomene.

Evo šta kaže horoskop za 2015. -u godinu:

OVAN

Za ovnove biće ovo sjajna godina što se tiče poslova. Pripremite velike uloge jer za sve što započnete očekujte odlične rezultate i to bez velikog napora. Jupiter vam daje ogromnu energiju, vaše je samo da je iskoristite. Ovo je povoljan period za sve one ovnove koji žele da okušaju svoju sreću u inostranstvu. Ukoliko ste planirali promenu zanimanja ovo je takođe vaša godina. Energija Jupitera učiniće i da bolje sagledate neke sitnice koje ste ranije zanemarivali, a koje su vas kočile na putu do cilja. Sve u svemu biće ovo godina velikih uspeha kada je posao u pitanju. Ipak predlažemo da sačekate bar proleće jer je moguće da ćete do tada biti melaholični i bezvoljni. Proleće donosi elan koji će vas pokrenuti za nove radne pobede.

Saturn donosi stabilnost u ljubavi. Burne veze su iza vas, ovoga puta krećete malo laganije, i već početkom godine stižu nova poznanstva koja vas mogu uvesti u novu vezu. Okrenite se oko sebe, jer u drugoj polovini marta postoji mogućnost za ulazak u vezu sa nekom osobom iz vaše okoline ili sa osobom koju ćete upoznati preko bliskih ljudi. Za one koji su u vezi 2015.-a donosi kraj razmirica i bolju komunikaciju sa partnerom. Šta više, u ovom problematičnom delu godine možete slobodno pronaći podršku kod svog partnera. Ipak pripazite se na samom kraju godine, počevši od novembra jer je to period koji može doneti raskide, pogotovo ako vam je veza već uveliko oslabila. U ljubavi ovo je godina velikih promena, naročito ako planirate brak i porodicu.

Ovnovi se lako pronervoze, prvenstveno zbog svoje nestrpljivosti, pa se ta nervoza može odraziti i na fizičko zdravlje. Osim što treba malo opuštenije da pristupate problemima, ne bi trebalo da imate većih tegoba. Čuvajte se sezonskih virusa, radite na svom imunitetu. Biće tu i nekih ,,žutih minuta“ koje će trajati dan, dva, ali kao što rekosmo ništa preterano. Preporučujemo da se u prvoj polovini godine dodatno odmorite i akumulirate energiju za predstojeće događaje.

Godišnji horoskop - ovan
Godišnji horoskop – ovan

BIK

Bikovi se neće previše usrećiti u 2015-oj godini. Možete se osećati malaksalim i bez neke velike volje za radom. Čeka vas mnogo razmišljanja, preispitivanja, traženja … Da bi ste izbegli konflikte i kako ne bi nervozu prenosili na ukućane, otputujte negde ako ste u mogućnosti i razbistrite glavu. Nasuprot tome uspeh dolazi na polju trgovine, ukoliko prodajete nešto ili ukoliko imate poslove koji su povezani sa inostranstvom. Imaćete sreće i ukoliko kupujete nekretnine, a u 2015.-oj imate i priliku i da rešite svoje stambeno pitanje. Bikovi su ionako usporeni po prirodi ali od leta mogu očekivati poboljšanje što se tiče raspoloženja i posla. Izbegavajte podizanje kredita. Neće biti lako kada su finansije u pitanju, ali će 2015-a biti nešto lakša od 2014-e. Sa druge strane ovo je sjajna godina za bikove čija su zanimanja vezana za dizajn i koji se bave nekim kreativnim poslovima. Oni će u ovoj godini imati velikog uspeha. Očekujte vrhunac svojih domašaja. Pokušajte da budete pozitivniji i radite neke stvari koje vas usrećuju, kako bi ste pobedili loše raspoloženje nastalo zbog nedostatka novca. Nije novac vredan toga.

U ljubavi ne očekujte neka bitnija dešavanja, međutim Uran u Ovnu može uzorkovati neke haotične događaje. Ukoliko ste sami imate šansu da se krajem godine zaljubite do ušiju, jer Jupiter u tom periodu ulazi u sazvežđe Device. Za one bikove koji su već u vezi ovakvi aspekti će učvrstiti odnos sa partnerom. Ako u vašem životu dođe ove godine do nekih promena kada je ljubav u pitanju, nećete se lako navići na njih, jer bikovi ionako teško prihvataju promene, naročito ako ih sami ne iniciraju. Postoji mogućnost i proširivanja porodice.

Pripazite na svoje srce i pritisak na samom početku godine kao i pred kraj. Mogu se javiti i problemi sa kičmom, pa ne bi bilo loše posavetovati se sa fizioterapeutom oko nekih eventualnih terapija ili vežbi. Povedite računa u saobraćaju tokom letnjih meseci.

Godišnji horoskop - bik
Godišnji horoskop – bik

BLIZANCI

Na početku godine blizanci mogu imati manjih problema sa administraciom i papirologijom. Biće tu i šansi da napredujete na poslu, ali će se sve odigravati jako sporo, čak i ako budete imali neki oslonac ili pomoć. Bolje vam je da se oslonite na svoju pamet nego što čekate da vam neko drugi pomogne. Može se javiti želja i za promenom mesta stanovanja, pa će neki blizanci pronaći novi dom u nekom drugom gradu. Ako ste pripadnik mlađe generacije, smanjite ludorije, jer možete napraviti neku glupost koja će vas obeležiti u okolini na negativan način. Prva polovina godine je povoljna ukoliko želite da se motorizujete ili ukoliko poželite negde da otputujete. U drugoj polovini totalna suprotnist. Spustićete sidro, smanjiti sa putovanjima i više vremena ćete provoditi sa porodicom i bližom rodbinom. Ovo je povoljna godina za sve one koji planiraju da započnu privatni biznis … nemojte se plašiti, slobodno krenite u nove pobede. Ako već imate svoju firmu očekujte poteškoće.

Ništa posebno ni što se tiče ljubavi. Slobodni blizanci ne treba da očekuju neku konkretnu ljubav, izuzev možda kada Venera u junu uđe u sazvežđe Lava. Veze koje započnu blizanci ove godine biće uglavnom kratkotrajne. Za blizance koji su nezadovoljni u vezama, krajnje je vreme da prestanu da se nadaju boljim danima i da okončaju ono što ih sputava i ne ispunjava. Blizanci koji su u dugoj vezi ili braku ove godine uspevaju da napokon srede nesklad u svom domu. Biće i onih koji će razmišljati o razvodu, ali znajte da ovo nikako nije povoljna godina za tako nešto. Druga polovina godine je dobra i ako planirate da uplovite u bračnu luku. Tada će mnogi blizanci reći sudbonosno ,,Da“.

Korigujte ishranu na jesen, pošto se opet mogu javiti problemi sa varenjem. Moguće je da će se javiti alergije ili neke komplikovanije bolesti. U tom slučaju nikako ne posustajte i ne gledajte situaciju crno jer će vas to dodatno deprimirati. Ostanite pozitivni, baš kao što to uvek činite.

Godišnji horoskop - blizanci
Godišnji horoskop – blizanci

RAK

Rakovi se ove godine mogu nadati poslovnim uspesima, a Saturn im donosi dobre taktike i strpljenje koje će im pomoći na putu ka dobrim rezultatima. Ove godine imaćete veliku snagu i izdržvljivost. Čeka vas znatno poboljšanje finansijske situacije, počnite da smišljate na šta da potrošite novac. Ne bi bilo loše da to bude odmor jer će vas burna situacija na poslu iscrpeti. Najbolji preiod za putovanja je jesen. Rakovi koji se nadaju boljem radim mestu, mogu očekivati pozitivne promene tokom 2015. Ipak velika je verovatnoća da to neće biti posao iz snova, ali plata će biti mnogo bolja. Ako ste nezaposleni, šanse za radno mesto stižu već u aprilu. Ne zamerajte se previše sa kolegama i šefovima, posebno na samom početku aprila kada ćete biti razdražljivi. Pripadnici ovog zodijačkog znaka juriće da zarade što više novca, pa i ako im se na poslu ne desi nešto konkretno, naćiće i dodatni posao. Međutim ne treba da očekuju da će imati previše slobodnog vremena.

Do sredine godine, nezadovoljni rakovi bi trebalo da raskinu ljubavne veze koje ih već neko vreme ne ispunjavaju. Imate šanse i za neke nove ljubavi, posebno kada su poznanstva preko posla u pitanju. Već na proleće očekujte da će vas neko zaintrigirati, a interesantno prijateljstvo će do leta prerasti u vezu. Gledajte da vam potencijalne veze budu nešto dublje a ne da se samo zasnivaju na fizičkoj privlačnosti. Rakovi koji su u vezi neka pripaze da se ne udalje od porodice i voljene osobe. Letnji meseci su kritični, pogotovo jun, zato ignorišite glasine, jer zli jezici pokušavaju da vam napakoste ako ste u vezi.

Čuvajte se promene vremena u martu, kao i letnjih meseci, novembra i decembra. Imunitet će vam biti u padu, pripazite se. Treba voditi računa o leđima, a nije loše ni da redovnije idete kod stomatologa. 2015-a je povoljna godina da napokon ostavite cigarete. Bar pokušajte, zvezde će vam pomoći da se oslobodite ružne navike ali i dodatnog finansijskog troška.

Godišnji horoskop - rak
Godišnji horoskop – rak

LAV

Jupiter je u znaku lava sve do sredine leta i lavovima donosi dobro raspoloženje. Bićete talični, širićete samo dorbo raspoloženje i pozitivno ćete uticati na ljude oko sebe. Od marta meseca na poslu kreću samo uspesi. Spremite se za zaslužne nagrade, verovatno u vidu nekog putovanja. Lepo raspoloženje na poslu traje sve do avgusta. Biće ovo odlična godina za dostignuća na poslovnom planu. Prva polovina godine je rezervisana za rad i trud, a u drugoj uživajte u finsnsijskim plodovima svog rada. Potrudite se da zadržite samopouzdanje i nakon avgusta, jer ćete od tada biti pomalo melaholični.

Leto donosi i nove ljubavi kada Venera uđe u sazvežđe Lava. Solo lavovi mogu očekivati ljubavne veze do septembra, a zauzeti i porodični ljudi će uživati u stabilnom odnosu sa svojom porodicom i partnerom. Nije isključeno da ćete doživeti vrelu, ljubavnu, letnju avanturu, ali dame treba da se pripaze neplanirane trudnoće. Ako vaša letnja avantura opstane do novembra, prećiće u ozbiljniju vezu. Mnogi lavovi će se još u martu osetiti usamljenim, pogotovo oni koji dugo nisu imali nikog. Ipak sačekajte letnji period kada su vam zvezde naklonjenije po pitanju ljubavi.

Leto ostavite za odmor, jer ćete se tada osetiti pomalo iscrpljeno i imaćete želju za relaksacijom. Ovo je za vas godina velikih promena, odnosno promenićete se kao ličnost. Vedro raspoloženje uticaće pozitivno na vaš, imaćete želju da promenite imidž i način života. Kako bi ste lakše podneli stres na poslu krenite da se bavite sportom ili se više krećite. Mogući su problemi sa leđima i išijasom.

Godišnji horoskop - lav
Godišnji horoskop – lav

DEVICA

Na radnom mestu očekuje vas puno posla, i sada na videlo izlaze vaše sposobnosti kada je reč o organizaciji i prilagođavanju. Za to će vam trebati mnogo energije, ali vas očekuju zaslužena priznanja za rad, iako početak godine neće biti preterano uspešan. Mnoge device će se u 2015-oj srediti što se tiče stambenog pitanja. Ne očekuje vas kupovina stana ili neke nekretnine, ali svakako krećete u renoviranje ili kupovinu novog nameštaja.

Ova godina je pogodna za sklapanje braka, pa ako ste u ispunjenoj vezi, 2015-a bi mogla biti prekretnica u vašem životu. Slobodne device će se zaljubiti u drugoj polovini ove godine. Postoji mogućnost nekih nesporazuma i razmirica u okviru porodice. Vi ćete se u tim razmiricama pokazati kao autoritet. Device su inače sklone da idealizuju svog partnera, tako da će na leto doživeti neku vrstu buđenja i shvatiti da nije sve onako kako zamišljaju. Tada će dobiti priliku da srede svoj emotivni život. Avgust i period nakon avgusta pogodan je za ulazak u ozbiljne veze, a sve do tada biće uglavnom površno i bez nekih velikih izgleda za budućnost. Ako ste već u vezi morate shvatiti da se ne vrti sve oko vas i manje se zamerajte partneru.

Vodite računa da se ne preforsirate do aprila, pošto će biti jako puno posla na vašem radnom mestu. U ovoj godini bićete skloni gojenju, zato korigujte ishranu ili se više bavite sportom kako bi ste održali sadašnju težinu. Kritični meseci po pitanju zdravlja su krajem godine. Krajnje je vreme da iz svoje okoline udaljite ljude koji negativno utiču na vas i biće vam bolje. Vodite računa da se naspavate.

Godišnji horoskop - devica
Godišnji horoskop – devica

VAGA

U prilog vam ide što ste okruženi uticajnim ljudima koji će vam u 2015-oj pomoći da napredujete u poslu. Od početka godine vage kreću da uživaju u izlascima. Noćni klubovi, koncerti, sportski događaji i druge manifestacije biće kod vas svakodnevna pojava. Ovo je pogodan period i ako želite da se doškolujete. Godina će biti posebno uspešna za one koji imaju kreativna zanimanja, kao i onima čiji su poslovi vezani za komunikaciju. Ipak, biće i problema, pogotovo kada se radi o papirologiji. Ne gubite živce ukoliko vas zadesi neka nepravda, ključna stvar je da zadržite samokontrolu. Kreativni talas nailazi i na jesen, kada će mnoge vage krenuti da čitaju, pišu, neki će se zainteresovati i za razne kurseve, dobru muziku i slično.

Od samog početka godine imate dobre šanse i da se zaljubite i da se upustite u skladnu vezu, a sve to zahvaljujući čestim izlascima. Moguće je i da će se u vaš život vratiti neka stara ljubav. Oni koji su u braku poboljšaće odnose sa partnerom, ali i sa problematičnom decom. Ako budete imali neku avanturu ili se poigrate sa nečijim srcem, vrlo brzo će vam se to obiti o glavu. Biće ovo burna godina kada je reč o ljubavnim vezama, ali već na kraju 2015.-e se može očekivati stabilnost.

Vage će u ovoj godini više brinuti o svojoj fizičkoj formi, tako da će uspešno srediti i liniju. Pošto ćete cele godine biti aktivni, očekujte pad energije. U takvim situacijama ne uzimajte lekove ili neke druge preparate na svoju ruku. Ako problemi sa kožom postanu ozbiljniji, posetite dermatologa.

Godišnji horoskop - vaga
Godišnji horoskop – vaga

ŠKORPIJA

Ove godine oslobađate se uticaja Saturna, pa je pred vama pogodan period za pronalaženje novih izvora prihoda i poboljšanje finansijske situacije. Nešto teži period očekujte samo tokom leta. Ove godine će se napokon rešiti neki problemi koje za sobom vučete već duži period. Da bi uspeh bio zagarantovan, morate istupiti i pokazati sve što znate. Ovo nije period kada treba da budete stidni i skromni. Iskoristite što je Jupiter u vašem polju. Iza vas su naporani i teški dani, koji ćete sada lako zaboraviti. Nećete moći da se baš bahatite sa novcem, ali finansije će svakako biti mnogo bolje nego u ranijem periodu. Već od avgusta ćete moći malo da se opustite što se tiče novca i priuštite sebi neki luksuz nakon dužeg vremena.

Biće prilika i da se ostvari interesantna veza ove godine, ali na leto preporučujemo oprez, jer je moguće da će se pojaviti osoba u koju ćete se zaljubiti, a koja vam neće uzvratiti istom merom ili će vam doneti mnogo problema. Tokom aprila, zauzete škorpije imaće napade ljubomore, pa se potrudite da ne izgubite samokontrolu jer posesivnost vam, kao što znate, nikada nije donela ništa dobro. Cela godina će biti burna što se tiče ljubavi, ali ako ste u stanju da smirite situaciju, već krajem 2015.-e imate šansu da budete u stabilnoj i normalnoj vezi.

Što se zdravlja tiče čuvajte se tokom leta raznih infekcija, ne kupajte se bilo gde. Mogu se javiti i visoke temperature i glavobolja. Generalno ne bi trebalo da imate opasnijih problema jer vodite računa o svom zdravlju i imunitetu.

Godišnji horoskop - škorpija
Godišnji horoskop – škorpija

STRELAC

Strelci će u 2015.-u ući ozbiljniji. S obzirom da kroz vaše polje prolazi Saturn, i red bi bio da se uozbiljite. Veliki broj strelčeva odlučiće se prvenstveno da malo sredi svoj stambeni prostor. Za napredovanje na poslu strpite se do juna, jer se tada javljaju povoljni uslovi da na poslu pokažete šta znate i umete, pa samim tim i da napredujete. Ukoliko na poslu ne dobiju očekivano, mnogi strelci će se razočarati i imaće potrebu da promene firmu. Strelci su poznati po tome što ne trpe da negde budu nezadovoljni bilo da je reč o poslu, vezi, prijateljima… Pošto ste poznati kao najveće trošadžije zodijaka nemojte preterivati, pogotovo nemojte pozajmljivati novac od drugih jer ćete ga teško vratiti. Umesto toga strpite se dok ne zaradite dovoljno, pa onda opustite ruku kada je reč o trošenju. April nije povoljan za putovanja, bolje ih odložite za leto.

I strelčevima je ovo povoljna godina za sklapanje braka. Mnogi su dugo bili sami, što će se promeniti u 2015-oj. Ove godine će se i nestašni strelci, poznati avanturisti zaljubiti i smiriti. Ako ste već u vezi, ne dozvolite da vas prva polovina godine, u kojoj ćete juriti za novcem, udalji od partnera. Sami ćete biti krivi za eventualna neslaganja u vezi, pošto će se partner osetiti zapostavljenim.

Ovo nije baš najbolja godina što se tiče zdravlja. Čuvajte se, bićete osetljiviji nego inače. Vi sami ste krivi za ovu situaciju jer ste skloni porocima, koje bi valjalo da smanjite ove godine, a tu je nezdrav način života koji praktikujete. Regulišite ishranu i smanjite slatkiše.

Godišnji horoskop - strelac
Godišnji horoskop – strelac

JARAC

U prvoj polovini godine su odlične prilike da naglo dođete do veće količine novca. To može biti u vidu nekog nasledstva ili ćete prodati nešto vredno. Ako imate sličnih planova početak 2015-e je odličan za ovakve poteze. Jarčevi su inače vredni i ta osobina će početkom godine doći do izražaja, jer će nastojati da zarade dodatni novac. Ako poslujete sa inostranstvom, imate povoljne aspekte od leta za ovakav vid saradnje. Sa druge strane, trudite se da se ne zamerate kolegama i partnerima, jer ništa neće izaći na dobro po vas.

Pošto ćete biti skloni štednji, verovatno će se vaš partner malo i buniti, pa su moguće nesuglasice oko novca. Jarčevi koji su sami imaju šanse da se zaljube u nekog ko ne živi u njihovom gradu, pa će se u tom slučaju dosta naputovati u ovoj godini. Moguća su i pucanja veza kod jarčeva. Oni su najtradicionalniji znak zodijaka i veoma su konzervativni kada je ljubav u pitanju. Ako njihov partner nema slične stavove eto problema na početku godine. U slučaju da dođe do raskida neće puno patiti i već u drugoj polovini marta će se osećati bolje. Nove ljubavi stižu u maju, pa je to najpovoljniji period za pripadnike ovog znaka kada je ljubav u pitanju. Tada će dosta vremena provoditi sa partnerom, uživaće u zajedničkim trenucima, izlascima, putovanjima… Jedna sugestija – ne mešajte druge u vašu vezu i ne otkrivajte drugima previše detalja o partneru i vašem ljubavnom životu.

Ne tako dobra godina što se tiče zdravlja. Idite češće kod lekara i redovno se pregledajte kako bi ste izbegli eventualne probleme. Mogući su zdravstveni problemi i kod starijih članova porodice. Potrudite se da pijete više tečnosti i da izbegavate jaku hranu.

Godišnji horoskop - jarac
Godišnji horoskop – jarac

VODOLIJA

Vodolije ionako vole da uče, a u ovoj godini ćete svakako ulagati u svoje obrazovanje i to sve pod uticajem Merkura, koji podstiče vašu inteligenciju. Dosta novca ćete trošiti na knjige, kurseve, izučavanje novih veština, pogotovo ako ste počeli da se bavite nekim novim poslom jer ćete želeti da ga što pre naučite. Od samog početka krenućete da zarađujete novac. Najbolje je iskoristiti ga ulaganjem u stambeni prostor ili neki privatni posao. Na poslu ćete se bez po muke dokazati jer umete da procenite situaciju, šta više vaši rukovodioci će shvatiti da bez vas firma ne bi funkcionisala. Ovo je odlična godina za sve vodolije čija su zanimanja vezana za informatiku ili komunikacije. Sagledajte realno svoju situaciju kada je posao u pitanju i ne obećavajte ono što ne možete da ispunite.

Baš kao i kod vas, finansijska situacija će se znatno poboljšati i kod vašeg partnera. Iako su na leto moguća neka neslaganja i razmirice, i za vodolije je 2015-a odlična ukoliko su rešili da uplove u bračne vode. Sreća u ljubavi i prijatni trenuci su vam zagarantovani do juna. Ako je vaš partner u znaku vodolije izbegavajte priču o braku i ozbiljnoj vezi jer ih to može ugušiti i udaljiti od vas. Leto je malo kritično, kao što smo već pomenuli, ali oni koji svoju vezu iznesu do kraja letnjeg perioda, mogu je već krajem godine krunisati brakom. Vodolijama koje su same preporučujemo da više putuju jer će tako lakše upoznati nekog interesantnog i da ne gube vreme na bilo koga.

Pomalo ste melaholični, a to je jer ste zapostavili društveni život. I sami znate da kao vodolija ne možete da se smirite, zato obnovite izlaske i druženja. Izbegavajte izlaganje jakom suncu. Tokom leta će biti napeto. Izbegavajte i svađe, a pritisak redovno proveravajte.

Godišnji horoskop - vodolija
Godišnji horoskop – vodolija

RIBE

Ribe nisu dočekale novu godinu u zavidnom raspoloženju. Nezadovoljne su u svim segmentima života: u vezi, na poslu, u društvu.. Za sve je kriv nepovoljan položaj Saturna i Jupitera. U drugoj polovini godine moraćete da podnesete neke žrtve i da birate između posla i porodice. Što se tiče napretka na poslu, znate šta i kako treba da radite, ali je konkurencija velika, pa ćete teško doći do cilja. Ipak na kraju godine bićete zadovoljni postignutim rezultatima.

Ako ste sami, na leto imate šansu da se zaljubite u nekog koga ćete upoznati preko posla. Ribe koje su u stabilnoj vezi, istu mogu u ovoj godini krunisati brakom, zahvaljujuću odličnom položaju Jupitera. Moguće su i tajne veze ili će vas nešto navesti da bar razmišljate o nekoj tajnoj vezi. Ribe koje su u braku, mogu očekivati poboljšanje odnosa sa supružnikom. Nemojte da se opteretite poslom, jer ćete zapostaviti partnera, koji neće biti zadovoljan ovakvim tretmanom. Recite partneru šta vam smeta pogotovo ako vam je potrebno malo više slobode, jer će se nedostatak komunikacije loše odraziti na vašu vezu.

Potrudite se da vodite zdrav život i da dovoljno spavate, jer vam je imunitet u padu. Biće tu i problema sa pritiskom. Izbegavajte nezdravu hranu.

Godišnji horoskop - ribe
Godišnji horoskop – ribe
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts