Kako se našminkati za doček Nove godine

Još manje od mesec dana nas deli od „najluđe noći“ u toku godine. Šta obući, kako se našminkati…sve su to pitanja koja nas već uveliko „muče“. Ukoliko ste se odlučili gde ćete provesti novogodišnju noć, svakako ste u prednosti, jer znate kakav vas ambijent očekuje, kakvo društvo i slične važne stvari, na osnovu kojih ćete znati i šta da obučete i kako da se našminkate. Ipak, ako ste pre za varijantu da ne planirate, nego šta iskrsne, evo nekih predloga svetski priznatih šminkera, koji stil je najbolji za tu noć.

1. „Vamp“ stil

Ovaj način šminkanja je najpogodniji za osobe u ranim tridesetim godinama, što naravno ne znači da mlađim ili starijim ne pristaje. Napominjemo, sve zavisi od vašeg ličnog imidža.

Ono što je karakteristično za šminkanje u ovom stilu jeste: svetla podloga, zatamljene obrve i puno, puno maskare, kako bi trepavice došle do punog izražaja. Takođe, ruž za usne bi trebalo da bude ljubičaste nijanse.

Uz ovaj stil šminkanja je najbolje obući dugačku plišanu haljinu, cipele sa visokim potpeticama i puno čipke. Haljina treba da bude crne boje ili nijanse ruža za usne.

2. „Metalik“ stil

Najbolje dolazi do izražaja kod osoba u ranim dvadesetim godinama.

Karakteristično za „metalik“ stil je prisustvo zlatnih i srebrnih tonova, šljokica…

Usne ne treba da budu naročito istaknute, pa je dovoljno samo koristiti sjaj.

I, napominjemo, nemojte se plašiti da na očima koristite i zlatnu i srebrnu senku, jer upravo time dobijate moderan izgled.

Podloga treba da bude u prirodnoj boji kože.

3. „Sportski“ stil

Nemojte da vas zbuni ovaj naziv, ali on najbolje opisuje ovaj stil šminkanja. Najbolje pristaje ženama u četrdesetim godinama.

Karakterišu ga čiste linije, besprekorna pokrivenost, elegantne linije ajlajnera i klasičan ruž za usne, u boji kože.

Uz ovaj stil šminkanja najbolje se uklapaju elegantne pantalone ukombinovane sa svilenim bluzama. Zapravo, ovaj način je najpogodniji za žene koje su navikle da se oblače sportski.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts