Na šta treba obratiti pažnju pri kupovini automobila?

S obzirom da živimo u zemlji u kojoj retki imaju priliku da kupe novi automobil, većina  ljudi je prinuđena da kupuje polovnjake. Polovni automobili ne moraju biti toliko loši ali morate obratiti pažnju  na određene stavke, jer zbog nepažnje možete biti na gubitku.

Motor – Na motor kao najbitniji deo automobila prvo obratite pažnju. Ukoliko pazarite kola sa lošim motorom, popravka će vas koštati skoro kao sam auto.

Limarija – Ako vam je automobil satrulio takođe možete zažaliti zbog kupovine. Obavezno pogledajte pod i skrivene delove. Prodavac može samo zamaskirati farbom lošu limariju. Ako je znatno oštećen, nećete moći da prođete ni tehnički pregled.

kupovina polovnog automobila
Kupovina polovnog automobila u Srbiji ili u inostranstvu

Održavanje – Za pojedine automobile odražavanje i delovi su dosta skuplji kao i registracija. Možda prođete dobro pri kupovini automobila ali kasnije kada dođe vreme za nove troškove možete zažaliti. Svaki auto je kao novi član porodice, morate redovno da ulažete novac u njega. Obratite pažnju i na utošak goriva kod automobila koji želite da kupite. Dakle budite sigurni da možete da održavate auto svojim primanjima.

Način otplate – Osim ukoliko vam nije hitno potreban, nemojte podizati kredit za auto. Bolje štedite nekoliko meseci i izbegnite da dajete banci kamatu.

Potražite pomoć – Ako se ne razumete previše u automobile, potražite pomoć prijatelja koji bolje poznaje ovu tematiku i pođite sa njim kad krenete da pogledate automobil koji vas interesuje. Čak i ako se razumete u automobile, ne bi bilo loše da neko pođe sa vama, jer će prijatelj možda primetiti nešto što je vama promaklo.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts