Popodnevna dremka, za ili protiv?

Da li je zdravo spavati tokom dana posle ručka?

Spavanje preko dana pokazalo se odlično za koncentraciju i efikasnost u radu

Veliki broj ljudi voli da se dobro naspava, ali nekima obaveze jednostavno ne dozvoljavaju ovaj luksuz. San je jako bitan za organizam, pogovoto za naše zdrvalje. E sada, ako ustajete rano, da li je dobro da malo odmorite popodne, ukoliko vam vreme dozvoli?

popodnevna dremka za ili protiv

Neke studije pokazale su da je popodnevna dremka odlična i da povoljno utiče na ljude. Posle odmora, bićete sposobni da se bolje koncentrišete na učenje ili rad, imaćete više strpljenja i više snage. Ipak postoji začkoljica…

Popodnevna dremka ne bi trebalo da bude duža od trideset minuta. Ako ustanete posle dva-tri sata, vrlo je moguće da će pozitivni efekat dremke izostati, a uveče nećete moći da zaspite, što vam opet može napraviti probleme ujutru, ako morate da ustanete rano. Dakle popodnevni odmor je odličan ako je u granicama normale.

U dobre strane ovakvog vida odmora uverili su se i Japanci. Jedna kompanija je pre par godina uvela svojim zaposlenima pauzu za spavanje, jer se pokazalo da posle ovakve pauze, zaposleni mnogo bolje funkcionišu i rade.

popodnevna dremka za ili protiv 002

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts