Proricanje sudbine kroz tarot horoskop
|

Kako se tumači horoskop pomoću tarot karte?

Tumačenje horoskopa kroz tarot karte

Pod pojmom horoskopske prognoze se podrazumeva predviđanje životnih događaja na osnovu položaja zvezda i planeta u trenutku nečijeg rođenja. Zato je vrlo važno astrologu dati što preciznije podatke. Uz datum i vreme rođenje, neophodno je i reći tačno mesto rođenja.

Natalna karta iz koje astrolog „čita“ sve vezano za jednu osobu, zapravo je pun krug podeljen na 12 delova (svaki od njih ima po trideset stepeni). Svaki od tih delova je vezan za po jednu planetu ili zvezdu, odnosno za horoskopski znak. I u odnosu na to koji horoskopski znak, odnosno planeta se nalazi u kojoj kući (odnosno delu Zodijačkog kruga), astrolog može da rastumači horoskop.

Proricanje sudbine kroz tarot horoskop
Tumačenje horoskopa kroz tarot karte

Tarot horoskop

Postoji još jedan način predskazivanja pomoću natalne karte, odnosno horoskopa, a to je čuveno tarot čitanje horoskopa. Pod tim se podrazumeva korišćenje tarot karata uz prikaz natalne karte pojedinca.

Horoskop je poznat među astrolozima i on, na svojevrstan način zapravo daje prikaz čitavog života pojedinca i kao takav, smatra se odličnim sredstvom za neko opšte čitanje. Međutim, ukoliko želite da dobijete odgovor na određeno pitanje, onda je dobro da se poslužite tarot tumačenjem horoskopa.

U zavisnosti od osobe koja vam tumači horoskop na ovaj način zavisiće i način postavljanja karata. Kako ne postoji utvrđeno pravilo, neko prvu kartu stavlja na centar, a ostale raspoređuje po kućama, prema sopstvenom nahođenju, a neko radi obrnuto: prvo raspodređuje po kućama, a poslednju stavlja u centar.

Evo nekoliko saveta, ako odlučite sami da pokušate da protumačite horoskop pomoću tarot karata:

  • Mešajte kate i dobro se koncentrišite na pitanje; tek kada budete sigurni da ste se dobro koncentrisali, počnite sa raspoređivanjem karata;
  • karte se ređaju u smeru kretanja kazaljke na satu;
  • budite sigurni da ste stekli dovoljno znanja dauopšte možete da tumačite na prvom mestu natalnu kartu, a zatim i tarot; dok ne budete sigurni, najbolje je da se ne upuštate u ovo.

A sada navodimo uopšteno tumačenje tarot karti kada se tumače u kombinaciji sa natalnom kartom, odnosno horoskopom pojedinca:

Karta 1 predstavlja horoskopski znak Ovna. Ona predstavlja karakterne crte ličnosti, njegov fizički izgled i prilike u životu, uopšteno.
Karta 2 je vezana za horoskopski znak Bik i odnosi se na pitanja finansijske prirode i materijalma dobra.
Karta 3 je vezana za znak Blizanci i odgovara na pitanja o komunikaciji.
Karta 4 prati znak Rak i odnosi se na kućno okruženje, starost i završetak života.
Karta 5 je vezana za decu, srce i kreativnost, a vezana je za znak Lav.
Karta 6 govori o stanju zdravlja i prati horoskopski znak Devica.
Karta 7 je vezana za Vagu i odnosi se na brak, veze i partnerstva.
Karta 8 se odnosi na smrt i gubitke, a vezana je za horoskopski znak Škorpija.
Karta 9 pokazuje snove, sanjarenja i putovanja, a vezana je za Strelca.
Karta 10 je vezana za horoskopski znak Jarca, a opisuje ambicije pojedinca, karijeru i profesionalne uspehe, odnosno neuspehe.
Karta 11 je vezana za Vodoliju,a prikazuje prijateljski krug pojedinca.
Karta 12 je vezana za horoskopski znak Ribe, a prikazuje karmu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts