Robin Šarma (Robin Sharma)

Robin Šarma (Robin Sharma) – Guru novog doba

Robin Šarma (Robin Sharma)

Robin Šarma – Autor najprodavanije knjige u Srbiji 2013, „Kaluđer koji je prodao svoj Ferari“

Rođen 1965. godine, u Torontu. Autor jedanaest vodećih svetskih bestselera, uključujući „Kaluđer koji je prodao svoj Ferari“ i seriju knjiga „Put ka veličanstvenosti“. Vlasnik dve diplome iz oblasti prava, uključujući i master. Pored toga i istaknuti advokat. Takođe je i izvršni direktor „Sharma Leadership International“, firme koja je fokusirana na pomaganje ljudima da postanu „rukovodioci bez titule“. Nedavno je rangiran kao drugi od top 30 Guru-a, od strane leadershipguru.net.

Održava efektivne i veoma posećene seminare širom sveta. On je čak i predavač, saradnik i konsultant velikih kompanija kao što su Microsoft, Nike, FedEx, NASA, IBM i mnoge druge. Predstavlja jednog od svetski najpoznatijih savetnika za lični uspeh, kao i uspeh na poslu.

Njegove knjige su objavljivane u preko 50 zemalja i prevođene i na 70 jezika.

Autor je najprodavanije knjige u Srbiji, „Kaluđer koji je prodao svoj Ferari“, izdavačke

Kaludjer koji je prodao svoj Ferari
Kaludjer koji je prodao svoj Ferari

kuće Mono & Manjana. Inače, ta ista knjiga predstavlja i petu najprodavaniju knjigu u istoriji Izraela. U Indiji, dve godine za redom, se nalazi u top deset bestselera. Knjige Robina Šarme su najprodavanije knjige u istoriji turskog izdavaštva, a veliki hit su postale i u Japanu, Španiji, Engleskoj, Dubaiu, Meksiku, Singapuru, Portoriku, kao i širom Južne Amerike. Osnivač je Fondacije za decu, čiji je cilj da pomogne siromašnoj deci da postanu uspešni lideri.

Pored pomenutih, „Kaluđer koji je prodao svoj Ferari“ i serije knjiga „Put ka veličanstvenosti“, evo još nekih naslova njegovih knjiga : „Tajna pisma kaluđera koji je prodao svoj Ferari“, „Spoznajte svoju sudbinu“, „Ko će suze da briše kad te ne bude više“, „Vođa bez titule“.

Citat iz knjige „Kaluđer koji je prodao svoj Ferari“:

„Ne postoje greške u životu, samo lekcije. Ne postoji negativno iskustvo, samo prilike da se razvijamo, učimo i napredujemo na putu ovladavanja samim sobom. U borbi se čeličimo. Čak i bol može da bude izvanredan učitelj.“

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts