Rezultati reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014

Nakon zavrsetka kvalifikacija za svetsko prvenstvo u brazilu 2014, Ponovo se povela polemika na temu da li je glavni krivac za neuspeh naše reprezentacije selektor i da li treba da podnese ostavku. A pitanje je da li je to bio neuspeh ili su naša očekivanja prevelika pa ne možemo da prihvatimo realno stanje u srpskom fudbalu.

Reprezentacija Srbije je kvalifikacije zavrsila kao treća u grupi iza Belgije i Hrvatske. Ovo je svakako bio očekivan rasplet u našoj grupi ali se svakako od naše reprezentacije očekivalo više u pojedinim utakmicama, dok u nekim utakmicama je falilo I sreće.

Škotska – Srbija 0:0

Prvu utakmicu su orlovi igrali u gostima protiv Škotske i završili je remijem 0:0, sto je mozda i najpravedniji rezultat jer je šansi bilo na obe strane!

Srbija – Vels 6:1

Ono sto je iznenadilo, jeste druga utakmica u kojoj je Srbija ugostila reprezentaciju Velsa, koju je naša reprezentacija dobila sa čak 6:1. Ova utakmica u kojoj su orlovi zaista blistali, pruzila je nadu našim navijačima da možda možemo da se umešamo u borbu za neko od prva dva mesta u grupi.

Srbija – Belgija 0:3

U trecem kolu, Srbija je bila domacin reprezentaciji Belgije. U ovoj utakmici naša reprezentacija je nadigrala reprezentaciju Belgije ali je ipak izgubila sa 3:0 i to je jedna od utakmica gde je za rezultat presudila više sreća nego igra našeg tima. Srbija je odmah krenula ofanzivno i od početka je stvarala šanse ali nijednu nije ralizovala, da bi u 34. Minutu belgija povela iz prve prilike koju je stvorila golom Bentekea. Srbija je nastavila sa napadima a Belgijanci su stvarali sanse iz kontra napada i postigli na kraju jos 2 pogotka.

Makedonija – Srbija 1:0

Sledeca utakmica se igrala u gostima protiv makedonije i ovde se osetio pad u igri naše reprezentacije pošto smo izgubili sa 1:0. Ovo je svakako jedna od utakmica gde je Srbija morala bolje!

Hrvatska – Srbija 2:0

U utakmici 5. Kola Srbija je gostovala Hrvatskoj i izgubila sa 2:0. Ovu utakmicu Hrvati su dobili, ne zahvaljujuci svojoj dobroj igri, već zbog loše igre naše reprezentacije, pre svega u odbrani. Hrvati su postigli dva gola iz dve jedine šanse koje su imali, a do kojih je došlo zahvaljujuci greškama naših u odbrani i nakon ove utakmice smo već bili daleko od Brazila.

Srbija – Škotska 2:0

U sledecoj utakmici naši reprezentativci ugostili su Skotsku i jedino što se moze reći za naše reprezentativce je da su ovu utakmicu odigrali dobro. Pobedili su sa 2:0.

U završnici „orlovi“ su blistali

Usledio je i novi poraz od Belgije(1:2) I remi sa Hrvatima (1:1). Jos dva bleda izdanja nase reprezentacije, da bi tek na kraju, rastereceni zablistali u poslednja dva meca. Prvo protiv Velsa, gde su pobedili sa 3:0, a potom protiv makedonije gde su ponovo bili vise nego ubedljivi i slavili sa 5:1.

Odlazak Siniše Mihajlovića sa mesta selektora

Ovim ubedljivim pobedama naša reprezentacija i selektor Mihajlović su pokazali da poseduju veliki potencijal,ali su isto tako pokazali da je potrebno još iskustva kako bi u kontinuitetu ostvarivali dobre rezultate, a za to je, svakako, potreban sistemski period rada tako da, na kraju, odlaskom selektora Mihajlovica, naša reprezentacija je više izgubila nego sto je dobila!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts