Doček Nove godine u Budvi 2014

Dočekajte Novu 2014. godinu na Trgu ili u kafićima Budve

Budva kao  jedinstveni turistički biser Jadrana, destinacija je poznata od davnina – prvi turisti ovde su stigli još 1923. godine, a danas Budvu često nazivaju i „metropolom turizma“ jer je najposećenija destinacija u Crnoj Gori i jedna od najposećenijih na Jadranu.

Grad je poznat po idealnom provodu uglavnom za mlade, I to ne samo leti. Tradicionalni doček Nove godine na otvorenom, kod Starog grada, svaki put obasja Budvu novim sjajem, a promašenih  ili propalih žurki ovde nije bilo!

Docek Nove godine u Budvi

Dobar provod uz uštedu

Ne morate biti dubokog novčanika da sebi priuštite Budvu kao mesto gde ćete dočekati Novu 2014. godinu.  Ne morate da putujete avionom, već na primer vozom ili autobusom što će znatno smanjiti troškove. Put jeste dug, ali ako idete sa društvom, brzo će proći!

Takodje, ne morate da odsedate u luksuznim hotelima. Na vreme rezervišite privatni smeštaj ili sobu u privatnoj kući. Dovoljno je da imate gde da prespavate, ionako ćete po ceo dan i noć biti napolju!

jeftin docek u budvi

Doček na otvorenom i prisustvo koncertima ne košta ništa. Odvojite novac za čaj ili neko drugo piće koje će Vas ugrejati u novogodišnjoj noći. Možete ga popiti i na ulici, ili ući u neki od mnogobrojnih kafea koji su tokom cele noći otvoreni i primiće Vas bez rezervacije, bar većina.

Malo veći trošak biće hrana, ali ne morate da visite po čitav dan u skupim restoranima. Probajte picu, senvič, palačinke u nekom od fast food lokala. Šetajte što više, u Budvi ste svega nekoliko dana!

Budva je godinama centar dobre zabave tokom prazničnih dana, i novogodišnjih praznika. Ove godine, pored zabavnog, novogodišnji program imaće kulturne i dečije sadržaje, sa izvodjačima koji uglavnom dolaze  iz nekadašnjih jugoslovenskih republika.

Docek na otvorenom u budvi

Doček na otvorenom

Dočekajte Novu godinu na Trgu u Budvi

Novogodišnji program počinje 29. decembra dečijim programom – predstavom „Minja Subota i tajni agenti“, sa Tijanom Dapčević i Leontinom. Tridesetog  decembra ispred zidina Starog grada nastupiće Vanja Radovanović i Jelena Rozga.

Balkanska zvezda, Dino Merlin nastupiće ispred zidina Starog grada u Budvi za doček nove 2014. godine, a iste večeri nastupiće grupa Perper.

Zabava se nastavlja prvog januara kada će goste na Trgu zabavljati Bajaga i instruktori , Željko Joksimović i budvanski bend “Bitter Sweet”.  U podnevnim satima biće organizovan koncert klasične muzike.

Stari grad, čija je arhitektura većinom Venecijanskog porekla, posebna je atrakcija, pa ako imate malo dodatnog vremena, nakon dočeka, obavezno prošetajte i obidjite  stare crkve, popločane uličice, neku od galerija…

docek na trgu u budvi

Doček u budvanskim lokalima

U hotelu “Palas”, 31. decembra nastupiće Zdravko Čolić i Vesna Zmijanac, dok će sledećeg dana, 1. januara, goste zabavljati folk pevač Adil, Vesna Zmijanac i Jelena Rozga.

Drugog dana 2014. godine, u hotelu “Palas” organizuje se tradicionalno “Paštrovsko veče”, kada će nastupiti hrvatska legenda Tereza Kesovija.

Severina, Petar Grašo i Žuti Serhatlić, biće zvezde dočeka u bečićkom hotelu “Splendid”. Sergej Ćetković i Goca Tržan nastupiće u hotelu „The Queen of Montenegro“.

Izaberite, rezervišite, požurite, dogovorite se s prijateljima jeste li za Budvu u novogodišnjoj noći. Evo saveta u vidu izreke koju sami Budvani često koriste: “Ako možete da podnesete dovoljno izazova, onda je Budva grad za vas”.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts