Kako upakovati i ukrasiti poklon za Novu godinu na originalan način

Bliži se kraj godine, Nova godina i Božić kucaju na vrata, a u susret njima, raste ponuda predloga, saveta gde, sa kim, kako proslaviti, šta kome pokloniti… neprekidno smo izloženi pritiscima putem medija, reklamama nas zasipaju po ceo dan, po gradu samo gledamo bilborde, poruke u izlozima.

Glavna funkcija poklona jeste da osobu kojoj je namenjen iznenadi i obraduje, što ne mora odmah da znači i da bude skup. Danas postoji veliki broj prodavnica poklona, gde svako može da nađe nešto korisno za kuću. Šta vaša prijateljica, sestra, majka, svekrva vole? Ukrasne tegle za kafu, šećer, činije za voće, lepi nadstoljnaci (ima ih u kineskim radnjama za 200 dinara) u raznim bojama, držači za papir… Za decu uvek može da se nađe neki komplet šala i rukavica, čarapice. Ni knjige danas nisu toliko skupe, možda neka stručna za svekra, brata.

Poklon treba da bude koristan za onoga kome je namenjen. Pogrešno odabran poklon izaziva niz negativnih emocija kod osoba kojima je namenjen. Zato dobro razmislite šta ta osoba voli, i ako nemate novca za skup poklon, onda neka bude originalan.

A kada ste to rešili, lepo ga upakujte, napišite poruku i ostavite ispod jelke. I svima strogo zabranite otvaranje poklona pre ponoći! Evo nekoliko predloga….

Kako upakovati i ukrasiti poklon za Novu godinu

LEPI I MAŠTOVITI OMOTI ZA NOVOGODIŠNJE POKLONE

Prizor lepo upakovanog poklona unosi radost u svačije srce. Zašto ne biste bili velikodušni ljudima iz svog okruženja pružili slično zadovoljstvo!

Uobičajeni ukrasni papir za umotavanje? A gde je tu mašta?

Isprobajte malo kreativnije varijante – meni iz kineskog restorana, mapa grada, stranice već prošlog kalendara sa mesecom kojim ima posebno značenje za vas (početak zabavljanja, mesec u kom ste se venčali, mesec kada je rodjendan vašeg deteta), zidni posteri ili delovi papirnih tapeta.

Najlepši stihovi

Uzmite ukrasni papir u boji (možete kupiti u svakoj knjižari, deca sada kupuju te papire i prave čestitke za novu godinu), srebrni flomaster i ispišite neki lepi i romantični stih iz neke pesme. Papir može biti teget boje, pa ukrasite pesmu sa nekoliko zlatnih zvezdica. Dočaraćete štimung noćnog neba! Zar nije romantično?

Poklon iz dalekih krajeva

Običnim papirom svetlosmeđe boje umotajte poklon, pa ga uvežite ukrasnom trakom. Crvena, zelena, braon, sjajno se slažu. Sa strane zalepite nacrtane novogodišnje zvončiće i veliko crveno srce (ako ne znate da crtate, izrežite neki motiv sa neke stare novogodišnje čestitke) i površinu papira izlepite sa poštanskim markama. Još bolje bi bilo ako negde u kući imate po neku sačuvanu marku iz inostranstva.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts