Kratke frizure prema obliku lica

Ako ste se odlučili da skratite kosu i time ispratite modne trendove za ovu sezonu, važno je znati koji tip frizure odgovara vašem obliku lica. Ne odgovaraju sve frizure svakom obliku, a vi svakako želite da postignete najbolji efekat, pa pre nego što odete kod frizera pročitajte naše savete.

Kratke frizure za četvrtasto lice

Osnovne karakteristike četvrtastog lica jesu široko čelo i široka vilica pa pri izboru frizure za ovakav oblik lica, morate pokušati da ublažite te prave uglove i „smekšate“ delove oko vilice.

Četvrtastom obliku lica najbolje pristaju slojevito ošišane frizure sa pramenovima koji uokviruju lice. Ako se odlučite za kratku frizuru, možete se poigrati  pramenovima i neobičnom stilizacijom kreirati zabavan i privlačan izgled. Primera radi, šiške odsečene ukoso i očešljane na stranu ublažavaju četvrtastost lica.

Jedna od najboljih frizura koje pristaju ženama sa čvrstim crtama lica jeste popularna bob frizura. Ukoliko želite bob frizuru, imajte u vidu da najbolji bob koji vama pristaje jeste onaj koji se završava odmah ispod ili iznad linije vilice.

Kratke frizure za duguljasto lice

Ukoliko imate duguljasto lice sigurno želite da na bilo koji način napravite iluziju kraćeg, šireg lica, težeći ka ovalnom obliku.  Šiške su odliča izbor za sve žene sa duguljastim licem i to bilo koji oblik i dužina šiški, jer one skraćuju lice i vizuelno ga proširuju.

Volumen je takođe vaš prijatelj, pa nemojte zaboraviti taj podatak sledeći put kada krenete kod frizera. Ali, izbegavajte frizure koje idu u visinu, jer one izdužuju lice.

Idealna frizura za žene sa dugujastim licem bila bi frizura sa šiškama odečenim do jagodica i slojevitom i malo dužom kosom.

frizura-za-duguljasto-lice.jpg

Kratke frizure za okruglo lice

Vašem obliku lica odgovaraju frizure sa volumenom na vrhu, ali bez volumena sa strane. Tako stilizovana kosa stvoriće iluziju užeg lica, pa razmislite o tme sledeći put kada  se odreknete volumena na vrhu glave.

Stepenasti bob jedna je od frizura koja odlično ogovora osobama sa okruglim licem. Ako se odlučite za ovu frizuru probajte kosi paž koji se pozadi spušta uz lice, pa sve do brade.

Dobar izbor za vas sa okruglim licem jeste i kratko ošišana kosa sa strane lica, ali sa neobično stilizovanim pramenovima na vrhu glave, koji licu dodaju „visinu“.

frizura-za-okruglo-lice.jpg

Kratke frizure za ovalno lice

Vašem obliku lica odgovara gotovo svaka frizura, ali vi napravite izbor u zavisnosti od toga koji deo lica želite da istaknete.

Na primer, kratka ošišana kosa sa blago zaobljenim pramenovima prema vilici istaći će jagodice.

Kose, tanke šiške privlače pažnju na predeo oko očiju, a ne vizuelno ne utiču ni na širinu, ni na dužinu lica. U kombinaciji sa takvim šiškama lepo izgleda i frizura sa blagim volumenom na vrhu.

Kratke frizure za ovalno lice

Kratke frizure za trouglasto lice

Ako imate trouglasto lice odgovaraju vam frizure koje skreću pažnju na gornji deo lica – čelo, oči, jagodice, a ne na donji deo.

I u ovom slučaju, dobar izbor su šiške sa strane, umesto šiški koje padaju preko čela. Slojevitost je ključna kada je reč o frizurama za trouglasti oblik lica, stoga imajte to u vidu prilikom izbora svake frizure.

Blagi volumen na vrhu takođe dobro funcioniše, naročito u kombinaciji sa slojevitom kosom iznad ušiju.

frizura-za-trouglasto-lice.jpg

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts