Plava kosa prema boji tena i očiju

Plavuše su uvek u modi. Ankete sprovedene medju muškarcima skoro uvek pokazuju da su im žene sa plavom kosom najprivlačnije.

Medjutim, to ne znači da treba odmah da nabavite plavu farbu za kosu I blanš, jer plava kosa ne može pristajati baš svakoj dami.

Brojni su činioci na koje morate da obratite pažnju ako želite da predjete u klub “famoznih” plavuša.

Prvo – taman ten. Savetujemo Vam da najpre napravite probu tako što ćete jednostavno probati plavu periku. Vrlo je verovatno da ćete izgledati neprirodno naročito ako imate jače tamne obrve, posebno crne obrve. Ipak, ako se Vama dopada ono što vidite u ogledalu, samo napred. Uvek se možete ponovo prefarbati.Medjutim moguće je I da se farba u početku neće dobro primiti, jer osobe sa tamnijim tenom obično imaju prirodno tamnu boju kose koja u sebi sadrži crveni pigment koji teško može da ubije obična plava farba pa čak i blanš. Posavetujte se sa frizerom da, na kraju krajeva ne uništite kosu preteranim i prečestim farbanjem i blajhanjem.

plava kosa frizura

Zelene oči i plave oči su prirodni pratioci plave kose. Zato, slobodno predjite u plavuše ako imate neku dilemu. Ovde vam taman ten neće praviti problem jer će svetle oči učiniti da delujete prirodno.

Crne oči lepo idu uz plavu kosu, ali samo ako ste prirodno svetlijeg tena. Tamne oči i smedje oči u bilo kojoj nijansi, prave divan kontrast sa svetlom kosom, I uz lepo oblikovane obrvei klasični crveni ruž – izgledaćete savršeno!

plava kosa sminka

Oblik lica i plava kosa

Činjenica je da plava kosa naročito ako je kratka može vizuelno da proširi lice pa se dame koje imaju okruglo lice trude da izbegnu svetlu kosu. Ali ne očajavajte! Borite se oblikom frizure a ne bojom kose. Izbegavajte ravne kratke šiške, izaberite asimetrične duže šiške a kosi dodajte koji smedji pramen. Naravno uvek možete izabrati neku tamno plavu nijansu farbe koja I te kako može vizuelno izdužiti lice. Neka vaša kosa bude stepenasto ošišana naročito oko lica I problem je rešen!

Šminka i plava kosa

Plavušama jako dobro stoje pink I ljubičaste nijanse senki. Ako prelazite u plavuše, nabavite ove boje i pripremite se za velike mogućnosti eksperimentisanja sa mejk apom. Obavezno treba da imate i klasični crveni ruž i po koju olovku za oči u boji lavande, plavoj I zelenoj.

plava kosa ten

Farbanje u plavo

Koliko će procesfarbanja u plabo zavisi od kvaliteta kose, prethodne boje kose I kvaliteta farbe koju ste izabarali. Izbor boja je više nego privlačan: nordijsko plava, pesak plava, med plava, srebrno plava, zlatno plava… Ali, lako je izabrati, a malo komplikovanije sprovesti u delo.

Naravno, ako imate crnu kosu, farbanje direktno u plavo se nikako ne preporučuje! Sačekajte dase vaša crna farba ispere s kose, a onda postepeno koristite smedje farbe, svetlo plave i na kraju plavu boju koju ste oduvek želeli. Ovo je dug proces u kom će Vam savetima pomoći frizer od poverenja. Agresivni tretmani koji podrazumevaju upotrebu blanša preko crne kose ne smeju Vam padati na pamet. Dobićete narandžastu kosu koja će ličiti na slamu. Ista vrsta strpljenja se preporučuje damama sacrvenom kosom.

Ako imate smedju kosu, takodje krenite od neke tamno plave, da biste postepeno došli do željene nijanse.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts