Originalan poklon dečku za slavu

Idealan poklon za slavu

Proslavljanje krsne slave je zaista veliki praznik za vernike. Tada se u krugu porodice, prijatelja i ostalih bližih ljudi proslavlja svetac i zahvaljuje mu se na zdravlju, skladu, miru  i blagostanju. Na pripremi slavske trpeze radi se danima a nekada čak i nedeljama unapred, kako bi tog dana sve bilo spremno. U nekim krajevima krsna slava se proslavlja čak tri dana, te je poželjno obezbediti dovoljnu količinu namirnica kako bi poslužili za sve goste. Stari običaj kaže da se na slavu ne poziva, ali taj se običaj u moderno doba prilično izmenio. Vrlo verovatno je razlog tome „gradski način života“ i mnoštvo obaveza, te se u današnje vreme poziv ipak očekuje. Svakako, ono što bi osim iskrene čestitke trebalo poneti nekome na slavu jeste poklon. Predlažemo vam nekoliko ideja za slavski poklon.

Originalan poklon dečku za slavu

Opšte je poznata stvar da se na krsnu slavu kao poklon nosi kafa, vino i bombonjera. To je nešto sa čim sasvim sigurno nema promašaja. Ali, ukoliko želite da još nešto ponesete na slavu kod svog momka, razmislite o ideji da kupite ikonu tog svetitelja kojeg porodica poslavlja. Ako ste u svojim prethodnim dolascima u stan svog dečka primetili da ikona već stoji na zidu, opredelite se za knjigu o tom svetitelju.

Originalan poklon dečku za slavu

Najlepši poklon devojci za slavu

Kao poklon koji ćete doneti na krsnu slavu koju proslavlja vaša devojka i njena porodica, osim neke lepo upakovane bombonjere, možete kupiti i još nešto. Pogledajte u cvećari koja bi se biljka njoj najviše dopala i koja bi imala svoje posebno mesto u njenoj sobi. Cveće u saksiji ipak izgleda malo konkretnije, a i duže traje. Primera radi, razmislite o drvu života ili slonovom uhu.

najlepši poklon devojci za slavu

Najbolji poklon drugarici za slavu

Vaša drugarica se prilično potrudila da svojoj majci pomogne u kuhinji i pripremi slavsku trpezu za mnogobrojne goste. Vi ste već ranije imali prilike da probate njene specijalitete, te ste gotovo sigurni da će i ovoga puta pripremiti nešto zaista ukusno. Kako bi ste upotpunili njen stajling u kuhinji dok priprema svakakve đakonije, kupite joj jednu posebnu kecelju. Neka ta kecenja na sebi ima neki šaljiv natpis ili možda čak svojevrsnu titulu: „Ja sam najbolja kuvarica!“ Budite sigurni da će se obradovati.

Najbolji poklon drugarici za slavu

Najbolji poklon drugu za slavu

Kao poklon za krsnu slavu koju proslavlja vaš prijatelj, nećete pogrešiti ako ponesete i neko drugo alkoholno piće a da nije u pitanju vina. Primera radi, to može biti neko žestoko piće poput gorkog likera upakovano zajedno sa čašama.

Najbolji poklon drugu za slavu

Prikladan poklon za slavu za porodične ljude

Kolega vašeg supruga vas je porodično pozvao na krsnu slavu. Budući da je ovo pri put da idete kod te porodice na slavu, zaista imate nedoumicu šta biste mogli da odnesete kao poklon. Osim bombonjere, kafe i vina, jedna od ideja je da poklon bude i set čaša ili neka lepa činija za salatu. Ili, još jedna od ideja je da pronađete neki lep svećnjak. Gotovo je sigurno da će domaćica biti oduševljena vašim poklonom.

Prikladan poklon za slavu

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts