Top destinacije za doček Nove godine u Evropi 2016

Najbolji Evropski gradovi za doček Nove godine 2016

Ukoliko ste se umorili od novogodišnjih dočeka u restoranima ili hotelima i sličnih takozvanih  repriznih večeri, pravo vreme je da od dočeka Nove godine napravite jednu posebnu avanturu i otputujete!

Mi Vam preporučujemo provereno dobre lokacije gde ćete sigurno doživeti nezaboravno iskustvo.

Beč

Do Beča se brzo stiže, put nije naporan niti skup. Mnoge agencije naplaćuju povratnu kartu do Beča svega pedesetak evra.  Ako na  vreme rezervišete smeštaj za kraj decembra ni tu ne morate skupo da prodjete. Najpovoljniji su hosteli za mlade, a u Beču je moguće i iznajmiti stan na nekoliko dana što je takodje povoljno.

Za one sa dubljim džepom svakako je preporučljiv Novogodišnji koncert klasične muzike, za koji karte treba rezervisati unapred.

Od besplatnih sadržaja, izaberite doček Nove godine uz muzički program sa nekog od stejdževa po trgovima.

nova godina u becu 2014

Prag

Prestonica Češke ili “Zlatni grad” mesto je koje ne treba propustiti naročito u vreme novogodišnjih praznika. Prag nudi odbrojavanje poslednjih sekundi stare godine na gradskim trgovima i ulicama. Turisti iz Srbije zainteresovani za praški novogodišnji paket, sve su brojniji, naročito zbog toga što je moguće naći relativno jeftine aranžmane.

Kada ste već u jednom od najlepših gradova istočne Evrope, prošetajte Zlatnom ulicom, posetite Karlov most i naravno, uživajte  u češkom pivu.

novogodisnja noc u pragu zlatni grad

Istanbul

Istanbul je najveći grad Turske. Posebne čari i lepotu ovog grada kao i duh ljudi koji ovde žive, osetićete na najbolji način baš u vreme novogodišnjih praznika.  Grad se prostire na dva kontinenta i pruža mogućnost posete mnogim znamenitostima Evrope i Azije. Istanbul je svedok mnogih civilizacija i nekadašnji kulturni centar sveta! Uzmite višednevni aranžman na vreme, kako biste prošli jeftinije, a preporučujemo Vam doček na vodi, na nekom od brojnih usidrenih brodova sa vrhunskom hranom i veseljem.

docek nove godine u istambulu 2014

Budimpešta

Glavni grad susedne Madjarske, na obali Dunava, koji mostovima spaja dva dela grada Budim i Peštu. Poznata je destinacija već duže vreme medju srpskim turistima, što zbog blizine, tako i zbog povoljnih aranžmana.

Novu godinu dočekajte na ulicama i trgovima grada ili nekom od brojnih klubova gde se u novogodišnjoj noći uglavnom pušta tehno muzika.  Najludju noć možete da dočekate i u hotelu u kom ste odseli, ako ste za mirniju varijantu. Ako pak izadjete u grad, uživajte u novogodišnjoj euforiji, gužvi u ulici Vaci ili Rakoci, vatrometu… Grad je bogat znamenitostima,  a  odvojite malo vremena da skoknete do Sent Andreje.

Overlooking the Danube river, Budapest, Hungary

Atina

Atina je nešto skuplja destinacija od prethodno opisanih gradova. Četvorodnevni aranžman  u solidnom hotelu uz ostale troškove u uračunatu novogodišnju žurku ne može da košta manje od 400 evra po osobi.

Ipak, veliki broj muzeja, savršen pogled na mistični akropolj, mogućnosti za šoping i sve što ide uz ovaj grad, opravdaće Vaše troškove. Atina je posebno privlačna za doček Nove godine jer zbog tople klime možete sebi priuštiti novogodišnju žurku u majici ili šetati u kratkim rukavima glavnim gradom Grčke.

Izaberite gde ćete biti 31. decembra uveče: u nekoj od taverni uz sirtaki, uzo i buzuki, u  diskoteci ili na ulicama Atine. Nećete nikako pogrešiti šta god odabrali!

docek u atini 2014

Berlin

Berlin je jedan od najvećih i najuticajnijih gradova Evrope. Poznat je po svojoj multikulturalnosti i tolerantnoj atmosferi. Prestonica Nemačke Vam nudi da uz fantastičan vatromet iznad Brandenburške kapije,  provedete nezaboravnu novogodišnju noć.

Berlin ima veliki procenat stanovništva medju mladima, grad je neprestano živ, i danju i noću, prepun znamenitosti. Dobar provod je garantovan, ne samo na trgovima, već i u klubovima i diskotekama. Pripremite malo više novca, i ponesite cigarete iz Srbije!  Naravno, probajte nemačko pivo!

docek u berlinu nemackoj

Ohrid

U Ohridu Vas očekuje poznata makedonska gostoljubivost. Osim šetnji prelepim delom starog grada ili pored Ohridskog jezera, ovde Vas čeka relativno jeftin smeštaj i sigurno dobra zabava. Privatnu sobu možete iznajmiti i za 10 evra za noć, dok je hotelski smeštaj skuplji. Oko Ohridskog jezera  nalazi se ogroman broj istorijsko religijskih građevina, koje možete obići kada se odmorite od lumpovanja uz opštenarodno novogodišnje veselje u nekom od klubova, diskoteka ili kafana.

ohrid docek nove 2014

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts