Kako da napišete CV ako nemate radnog iskustva

Nezaposlenost je veliki problem današnjice. Kao što kaže vic: ,,Današnjim poslodavcima treba osoba do trideset godina sa dvadeset godina radnog iskustva„.

Mladi ljudi su takođe pogođeni nestašicom posla pa mnogi od njih jednostavno nemaju šta da navedu u svojoj biografiji kojom se prijavljuju za posao. Ipak to ne znači da polje vezano za radnu biografiju treba da ostane prazno.

KAKO PRONAĆI POSAO AKO NEMATE RADNOG ISKUSTVA?

Naravno da svi žele posao u struci za koji su se školovali. Međutim ako vas, kao i većinu ljudi, posao nije sačeko posle završene škole, nemojte ga čekati skrštenih ruku već se angažujte i na nekim drugim poslovima, makar oni bili sezonski ili honorarni.

Na primer bavite se promocijama, pokušajte sa zaradom na internetu, poljoprivrednim poslovima, raspitute se po omladinskim zadrugama, možete prodavati kozmetiku iz kataloga…. za početak bilo šta.

I naš sajt, konkretno, može da vam pomogne po tom pitanju, pa ukoliko želite posao, oprobajte se kao autor našeg sajta. Sve informacije možete pronaći ovde: http://saznajlako.com/zaradite-novac/

Žalosno je, ali je privilegija manjine da odmah po završetku škole mogu da dobiju zaposlenje u struci ili pak davolontiraju.

Navedeni poslovi vam ne mogu doneti neku konkretnu zaradu ( šta danas može?), ali vam mogu doneti bar neko radno iskustvo. Ne samo nešto što možete da navedete  u svom si-viju, već vas može podučiti kako da se organizujete, kako da radite sa ljudima, kako da steknete radnu naviku i mnoge druge korisne stvari.

Ono što je najbitnije, nemojte da se učaurite na privremenom poslu, već budite svesni šta želite da radite i uvek se raspitujte i tražite ono što vas interesuje.

Kako dapronađete posao ako još uvek nemate radno iskustvo?
Kako dapronađete posao ako još uvek nemate radno iskustvo?

SAVETI ZA PISANJE CV-A ZA OSOBE KOJE NEMAJU RADNO ISKUSTVO

Bez obzira što niste imali neko konkretno stalno zaposlenje, navedite sve privremene poslove na kojima ste radili.

Nemojte jedino pisati svoje pokušaje zaposlenja, tačnije ukoliko ste negde radili šest, sedam dana, pa odustali ili dali otkaz, jer ovo može loše uticati pri traženju posla.

Popunite sa više podataka ostala polja, poput ličnih osobina, hobija i dodatnih veština. I to može ostaviti dobar utisak na potencijalnog poslodavca. Lepo napisana i pismena biografija nekad može više da pomogne od radnog iskustva. Pojedinci jednostavno žele mlade i perspektivne osobe u svojoj firmi.

Kako da napišete cv ako nemate radnog iskustva?
Kako da napišete cv ako nemate radnog iskustva?

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts