|

Kako proslaviti zajedničke poslovne uspehe?

Povodi za proslave su brojni. Od malena učimo da se svakom svom uspehu radujemo. Ali, ne sami. Tako već svoj najveći uspeh, taj što smo došli na svet, prvo slave drugi u naše ime, a onda slavimo i sami. Kasnije proslavljamo polazak u školu, zaposlenje, venčanje, sitne usputne uspehe, i konačno i sami dođemo do toga da se radujemo potomstvu. Ne treba zanemariti ni one proslave koje se tiču kolektiva i svih onih sa kojima delimo svakodnevicu.

Zato je jednako kao proslava rođendana, važno okupiti se sa ekipom sa kojom radimo, i proslaviti zajednički uspeh, nove pobede i godine koje su minule i koje slede. Kolege su nekad i veći prijatelji od onih koji se tim zvanjem kite. Stoga, ukoliko gazdujete nekom firmom, vodite računa o odnosima među ljudima u njoj. Ako ste pak zaposleni, ispoštujte onoga ko se potrudio da vam taj ugođaj priredi. Osvežavanje energije među zaposlenima je jako bitno, a evo i nekoliko predloga kako da podignete moral u svojoj organizaciji, i proslavite zajedničke pobede.

Žurka, rešenje za mladi kolektiv

A ko to, jelte, ko je mlad duhom, ne voli da se dobro zabavi. Iznajmite prostor za žurku i sami osmislite kako ćete dekorisati prostor. Odabir i ukrašavanje sale za zabavu ne mora da bude težak zadatak. Uz dobru rasvetu koju možete obezbediti povoljno, možete čak i radne prostorije na trenutak pretvoriti u prostor za žurkanje. Led sijalice su uvek odlično rešenje za oplemenjivanje prostora i stvaranje neoficijalne atmosfere. Postavljanje osvetljenja koje će pospešiti relaksirajući ambijent, možete raditi zajedno sa radnicima, kako biste zajedno uživali u čarima organizacije proslave. U zavisnosti od budžeta kojim raspolažete, možete napraviti švedski sto sa nekoliko vrsta pića. Ljudi će biti zahvalni i zadovoljni, a to će svakako pomoći u opuštanju ponekog zategnutog odnosa u vašoj velikoj radnoj porodici. Na nekoliko sati, uz prijatan ambijent, možete svoje zaposlene povesti putem oslobođenja od stresa i striktnog kancelarijskog rada.

Neoficijalni radni sastanci

Ukoliko želite da svoj kolektiv, koji je sačinjen od nešto manje ljudi, nagradite, a pritom i usaglasite, odlazak na večeru ili piće je takođe dobar način proslave uspeha. Ovo zvuči jednostavno i veoma izvodljivo, jer ćete osim fine zabave moći u miru da popričate o daljim projektima. Osim što pojedinačno možete slaviti mikro uspehe, i zajednički ručak uz blagu svečanu atmosferu može biti izvanredan poduhvat.

Isticanje uspeha

Osim što ćete postati kredibilni u svom okruženju, dodatno ćete pospešiti radni elan svakoga sledećim. Na proslavama bilo koje vrste, makar onom kamernom u radnim prostorijama, nastojte da obodrite radnike tako što ćete istaknuti na vidljivom mestu, poput rolapa, table ili postera, postignut uspeh koji se proslavlja. Na taj način kolektiv će imati pozitivan stav o sopstvenoj vrednosti. Flaša pića i posluženje može dodatno poslužiti podizanju svesti o kolektivizmu. Na samom početku bilo koje proslave, održite govor svom kolektivu, ističući sve vrednote koje su bile temelj uspehu.

Proslava Nove godine

Iako većina zaposlenih ima sopstvene organizacije oko proslave novogodišnjih praznika ili veliki praznika, organizujte susret nekoliko dana pred sam praznik. Na taj način ćete bodriti kolege i zaposlene, a oni će poželeti da još jednu godinu dočekaju u istom okruženju. Baš na taj način, u opuštenoj atmosferi mnogo će naučiti od vas, ali i vi od njih. Zabava je razume se na prvom mestu, ali je svest o postojanju zajedništva nešto što dodatno hrabri.

Ne zaboravite najvažnije – HVALA

Bilo da ste zaposleni ili šef u nekom preduzeću koje proslavlja godišnjicu, uspeh, praznik, nikako nemojte zaboraviti da se svojim saučesnicima zahvalite. Setite se da bez njih uspeh ne bi pripadao nikome. Eto primera dobre prakse. Zahvalite im se uvek kada to zasluže, a proslave i trenuci sreće su pravo vreme za to.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts