Najnovije sms poruke za Uskrs 2016

Pred nama je najradosniji praznik svih hrišćana, dan kojim se slavi spomen na uskrsnuće Gospoda našeg Isusa Hrista. Za ovaj, kao i za ostale crkvene praznike, vezani su mnogi, izuzetno lepi običaji. Međutim, ono što je primetno među mlađim generacijama, jeste svojevrsno otuđenje od naše narodne tradicije, pa većina srpskih običaja polako pada u zaborav.

Uz to, poslednjih nekoliko godina je primetan vrlo zanimljiv način čestitanja praznika, pa samim tim i Uskrsa. Reč je, naravno o slanju sms poruka. Da li smo saglasni sa tim ili ne, pitanje je možda za neki drugi tekst, ali je činjenica da se iz godine u godinu pojavljuju sve zanimljivije sms poruke za Uskrs. A njihovi autori kao da se utrkuju čija će sms čestitka biti interesantnija…

I mora se priznati da privlače pažnju mnogih i rado se prosleđuju dragim ljudima. Potrudili smo se da vam olakšamo čestitanje Uskrsa ove godine, pa smo za vas izdvojili najnovije sms poruke…. I ne zaboravite na tradicionalni uskršnji pozdrav: Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrse! Srećan Uskrs!

SMS poruke za Uskrs

SMS poruke za Uskrs

  1. Topli pozdrav vama svima što vas u toj kući ima. Da ste svi živi i zdravi, da se Vaskrs večno slavi. Da vas prati blagoslov večni i da su vam svi praznici srećni. HRISTOS VASKRESE.
  2. Trči mali zeka preko brda i dola, jer zna da tebe poljubiti mora…Ostavio zeka i šargarepu i kupus, samo da bi tebi poželeo SREĆAN USKRS…
  3. Kao praznik zivotnog zacetka, ostale srece i napretka! HRISTOS VOSKRESE!!!
  4. Nek svetlost vaskrsa obasja vas i da vam Hristos podari spas, da trud i strpljenje donesu plod i da svima budete najblizi rod. HRISTOS VASKRSE!!!
  5. U proleće rano kad priroda se budi, zbog dana jednog srećni su ljudi. Na licu se vide znakovi sreće, ISUS je došao i napustiti nas neće. HRISTOS VOSKRESE!
  6. Dobar dan dobri dome, neka vam se jaja lome,dok crkvena zvona zvone, nek vas radost obasjava, radost celog pravoslavlja! HRISTOS VOSKRESE!
  7. Nije Uskrs čestitka, ni dar skupi, niti nešto što se kupi. To je molitva i blagoslov od Boga, da svako još više voli bližnjega svoga! Srećan Uskrs!
  8. Nedeljno jutro kad zablista, radosno dočekajte VASKRSLOG HRISTA, jer on pobedi smrt i uvede nas u Rajski vrt. HRISTOS VOSKRESE!!!
  9. Uskrs je dan sveti da se bogat siromaha seti, da obiđe zdrav bolesnoga, da veseli teše žalosnoga, da se sretnik s nesretnikom druži, odbačenom da se ruka pruži, zavađeni pomire i da ljubav svetom šire. SREĆAN USKRS !
  10. Hristos voskrese da kaže svima, da život večni posle smrti ima! Da u Raj uđe duša čista, koja na zemlji strada za Hrista. Hristos voskrese!!!

Najlepše slike za Uskrs

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts