Besplatni online kursevi engleskog jezika

Danas, je osim maternjeg jezika, obavezno znanje nekog stranog jezika posebno engleskog, ako želimo da držimo korak s vremenom i da se nadamo bolje plaćenom poslu.

I pored toga što se jezici uče u školama i na fakultetima, nažalost malo nas ima ono praktično znanje. Dobre vesti su da, ano neko zaista želi da nauči jezik, i ako je voljan da tome posveti malo vremena i pažnje, danas to može uraditi potpuno besplatno iz udobnosti svog doma.

Sve je više sajtova na internetu koji omogućavaju učenje stranih jezika online, sa kvalitetnim sadržajima i vežbanjima iz oblasti fonda reči i gramatike. Tu su i razni multimedijalni sadržaji poput audio vežbi slušanja ispravnog čitanja.

Kursevi engleskog jezika sve su dostupniji i od Vas samo zahtevaju vreme i to kada vam odgovara.Dakle – nema opravdanja da nemate dovoljno novca ili se ne možete uklopiti u termin koji škole jezika nude!

Odaberite odgovarajući online kurs engleskog jezika i krenite!

kursevi engleskog jezika

Kursevi prilagodjeni svakom nivou znanja

Bilo da ste početnik, ili imate neko prosečno znanje a treba malo popraviti gramatiku ili izgovor , koristiće Vam jedno ovakvo iskustvo.

Na primer Youtube, koji ima vrlo kvalitetne kanale, vrednije od većine skupo plaćenih kurseva iz engleskog.

Evo spiska nekih online kurseva koje možete pohadjati:

1. MisterDucan England

Bez obzira što ima svega osamdesetak video klipova što je dosta pmanje od ostalih onlinekurseva, ovaj kanal je jako dobar i preporučljiv, Ima dosta prijavljenih što je dobrapreporuka a autor je profesor koji godinama predaje engleski jezik u Kini.

2. English with Jennifer

Osim kanala na You Tub-u, ovaj tutorijal autorke koja je profesor engleskog jezika ima i svoj sajt. Sadržaj obuhvata gramatiku, rečnike…

Odlična profesorica engleskog, čiji su klipovi super organizovani na playlistima po temama koje obuhvataju: gramatika, vokabulary itd.. Takođe, ima i svoj sajt.

3. Voa Learning English

Ovo je jako zanimljiv kanal koji će Vam pomoći u boljem razumevanje engleskog, uz slušanje vesti iz sveta, prilikom čega spiker priča dosta sporo. Vešbe se odnose na čitanje i izgovaranje svih pomenutih reči i izraza.

4. BBC Learning English

Ovo je jedan od najpopularnijih besplatnih kurseva sa više od sa preko 300 videoklipova. Takođe imaju i sopstveni sajt za učenje engleskog.

5. Fun English

Ovaj kanal omogućava lako učenje jezika na zanimljiv način i prilagodjen je deci i početnicima. Ima oko 200 videoklipova.

6. EF PodEnglish – Learn English

POD English je kanal koji je svoje sadržaje podelio na osnovu nivoa znanja. Ima oko 120 videoklipova.

7. Learn English with Rebeca

Kurs engleskog jezika na ovom kanalu ima više od 90 videoklipova. Inače, a deo je sajta EngVid koji ima nekoliko instruktora, i svakiod njih ima poseban kanal. Predaju kvalitetno i profesionalno.

8. Learn English with Steve Ford

Osnivač ovog kanala ima iskustvo od preko 20 godina u predavanju engleskog jezika. Korisnici mu takodje mogu postavljati pitanja u vezi sa gramatikom ili bilo čega što ih zanima. Osnova je poslovni engleski jezik.

9. Real English

Besplatan kurs engleskog jezika online sa više od 150 videoklipova.

10. The Daily English Show

Vrlo bogat i sadržajan kanal sa skoro 1400 videoklipova i 17 000 učenika online!

11. Linugaspectrum

Ovaj kanal na interesantan način obrađuje mnoge zanimljive teme koje će Vam pomoći da obogatite rečnik engleskog. Posebna pažnja posvećena je frazalnim glagolima i nepravilnim glagolima kojih u engleskom jeziku ima preko 360.

12. Video Vocab – Business English Videos for ESL

Ovaj kanal je specijalizovan za učenje biznis engleskog jezika, i terminologije koja će Vam biti potrebna u poslovnim kontaktima. Nema mnogo klipovaali su vrlo kvalitetni.

13. EnglishClass101

Vrlo kvalitetan kanal koji je prilagodjen posebno početnicima sa osnovnim pravilima gramatike i izgovora jezika.

14. OUP English Language Teaching

Ovo je takodje dobar izbor. Probajte, ima preko 300 videoklipova.

15. EnglishcafeDotCom

Na ovom kanalu se uči na „američki način“ što Vam može biti jako interesantno.

Ne kaže se uzalud da čovek vredi onoliko koliko jezika zna. Učenje jezika nikada nije bilo lakše a dostupno je svimakoji imaju internet konekciju.

Važno je samo pronaći pravi sajt ili kanal koji odgovara vašem prethodnom nivou znanja.

Osim kanala tu su i brojni Interaktivni sajtovi sa vežbama i kursevi sa podrškom na mnogim svetskim jezicima medju kojima ima i onih sa podrškom na našem jeziku.

Evo nekih sajtova koji bi Vam bili od pomoći:

Polyglot Club

Nudi kvalitetne vežbe i kontakte sa izvornim govornicima engleskog jezika. Nudi kurseve za početnike, one sa naprednim znanjem i za one koji žele da usavrše biznis engleski.

Livemocha.com

Ovo je zapravo sajt jezičke online zajednice. Osim engleskog, nudi besplatne kurseve i drugih jezika.

Trenutno nudi 35 kurseva, a većina ima podršku na srpskom jeziku, što će Vam znatno olakšati proces učenja naročito ako ste početnik.

Breaking News English

Ovaj sajt , osim uobičajenih vežbi iz gramatike i poglavlja za učenje reči, obradjuje neke aktuelne vesti i svakodnecna svetska dešavanja. Obogaćen je i sadržajima kao što su igrice na engleskom jeziku i audio vežbe za izgovor reči.

Izbor je veliki, a Vaše je samo da nadjete malo vremena i učite engleski i to  iz fotelje.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts