Ideje za pakovanje poklona za sve prilike

Pakovanje poklona

To kako ste upakovali poklon namenjen nekoj osobi može mnogo da govori o tome koliko Vam je do te osobe posebno stalo. Pakovanje poklona ne mora biti dosadno, naprotiv, od toga možete napraviti pravu malu kreativnu radionicu i u predloge i ideje, uključite i decu.

Naravno, ako ste u žurbi i nemate mnogo vremena, jednostavno kupite poklon-kese, ali obavezno se potrudite da im dodate neki Vaš pečat kao na primer cvet ili ukrasno suvo cveće.

poklon prva

Ako ste kreativni, možete iskoristiti i obične papirne kese. Dekorišite ih slikama koje ćete sami da nacrtate. Ipak, po nekim mišljenjima, poklon je najjednostavnije zapakovati u kutiju.

U tom slučaju, dovoljna je mašna i ukrasni papir u boji ili celofan. Ako je poklon namenjen tinejdžeru, umesto papira u boji, možete iskoristiti novinski papir na kome je članak sa fotografijama njegove omiljene zvezde . Za mališane, biće vrlo zanimljivo da poklon kutiju obmotate listovima iz stripova ili bojanki. Poklon za starije osobe može biti u kutiji koja je obložena fotokopijama omiljenim porodičnih fotografija.

Ne samo papir

Za obmotavanje kutije možete da iskoristite i naprimer svilu, lan, pamuk,ili bilo koje drugo interesantno parče tkanine. Ako želite pakovanje u rustičnom silu, umesto mašne od ukrasne trake, koristitie kanap. Kutiju dodatno ulepšajte dugmićima, plastičnim cvećem, kamenčićima, plastičnim voćem…

Pakovanje poklona za Novu godinu

Na svako pakovanje , kao detalj možete okačiti par zanimljivih novogodišnjih ukrasa za jelku. Ako osoba koju darujete voli putovanja, poklon će izgledati savršeno ako ga obmotate mapom nekog grada ili kartom sveta, uz dodatak par manjih ukrasa za jelku.

poklon mapa

Izvor : Checksandspots

Kreativne ideje

Ako nemate ukrasni papir, Vaš poklon će izgledati dovoljno dekorativno ako ga umotate u novine ili u običan papir koji ćete ukrasiti lepljenjem čipke.

poklon novine

poklon cipka

Izvor : Pinterest

Još jedna atraktivna ideja je pakovanje poklona u notni papir, a posebno ako su po njemu ispisane note omiljene kompozicije osobe koju darujete. Ovakva pakovanja najviše će obradovati muzičare.poklon note

Izvor: Etsy

Pokloni u balonu

Poseban hit je pakovanje poklona u balon. Mnoge radnje specijalizovane su upravo za ovaj originalniji način pakovanja. U balon se stavlja poklon koji ne bi trebalo da ima oštre ivice kako balon ne bi pukao pre vremena. Na kraju, jedini način da osoba dodje do poklona je da probuši balon. Vrh balona može biti ukrašen mašnom, dodatnom figurom od mini balona ili folijom.

poklon balon

Korpa poklon

Stavite vaš poklon u korpu i bićete originalni. Na primer, voćna korpa može biti odličan dar za bukvalno svaku priliku. Uz voće, možete staviti vino, cveće, bombonjeru… Postoje firme koje se posebno bave dizajniranjem poklona u korpi koje će Vam ponuditi i uslugu dostave poklon – korpe. Razne boje, mirisi i lepo pakovanje doneće osmeh na licu voljene osobe.

poklon korpa

Poklon za 8. mart

Budite originalni i vašoj majci ili devojci za Dan žena poklonite dar umotan u romantičnu heklanu šustiklu.

poklon 8 mart

Izvor : Etsy

Poklon za rodjendan

Ulepšajte kutiju sa poklonom za rodjendan končanim pahuljicama koje možete sami napraviti. Ako je papir običan ili beo, ove simpatične pufnice mogu biti u jarkim bojama. Jednostavno isecite vunicu u dvadesetak traka iste dužine, vežite ih koncem po sredini i razbarušite.

poklon rodjendan

Druga ideja je da kutiju obmotate listom iz kalendara na kom je obeležen datum rodjenja voljene osobe. Dodajte zanimljivu poruku i pakovanjeje završeno.

poklon rodjendan1

Takodje, kutiju u kojoj se nalazi rodjendanski poklon, oblepite jednobojnim ukrasnim papirom a onda pokažite vašu kreativnost tako što ćete na kutiju zalepiti konac ili vunicu u raznim bojama.Što više konca u što više različitih boja – poklon će izgledati zanimljivije.

poklon konac

Poklon za slavu

Upakujte dar koji nosite domaćinima na slavu tradicionalnom vezenom tkaninom.

poklon za slavu

Pokloni za venčanje i za svadbu

Venčanja i svadbe zahtevaju ekskluzivno pakovanje. Kutiju obloženu finim ukrasnim papirom ulepšajte metalnim ukrasom i sigurno je da će mladenci biti oduševljeni!

poklon za svadbu

Možete se odlučiti i za namenske kutije za pakovanje poklona koje su na primer u obliku Pepeljuginih kočija.

poklon za vencanje

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts