Rafaelo kuglice sa pudingom od vanile

Rafaelo kuglice

Recept koji je pred vama spada u jedan od meni omiljenih. Prvo zato što je izuzetno jednostavan, a uz to moji ukućani obožavaju rafaelo kuglice. Uzevši u obzir da svi znamo da ovaj ukusno kaličić nije uopšte jeftin kada se kupuje, apsolutno vam je jasno zašto mi je draže da ga pripremim kod kuće. I naravno, ukus im se ne može porediti, jer su domaće rafaelo kuglice sa pudingom od vanile aposlutno savršenog ukusa.

Ovi kolačići čak ne spadaju u naročito skupe, a prilično su izdašni, to jest od navedene količine sastojaka ih ispadne pozamašna količina kolača.

Ukoliko i vi spafate među one domaćice koje ne vole da provode baš mnogo vremena u pripremi kolača, onda je recept za rafaelo kuglice sa pudingom od vanile idealan za vas.

Rafaelo kuglice

I da vam kažem iskreno nije neka umetnost to kako se rade rafaelo kuglice, jer je vrlo jednostavno. A od sastojaka će vam biti potrebno:

  • 450 gr kokosovog brašna
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 750 ml mleka
  • 350 gr šećera
  • 350 gr margarina
  • 150 gr lešnika
  • korpice za rafaelo kuglice ( po želji )

Kako se prave rafaelo kuglice sa pudingom od vanile?

Nemojte uopšte da vas muči kako napraviti rafaelo kuglice sa pudingom od vanile, jer ćete i sami videti da je recept vrlo jednostavan. Dovoljno je samo da pratite korak po korak kao što je navedeno.

  1. Puding skuvajte prema uputstvu, dodajući šećer i mleko. Ostavite ga da se potpuno ohladi.
  2. Kada se puding ohladi dodajte margarin, pa sve sjedinite mikserom. Zatim dodajte oko 400 gr kokosovog brašna, a preostalu količinu ostavite za valjanje kuglica.
  3. Uzimajte deo po deo sese, a najbolje je da to radite kašičicom, Stavite u sredinu lešnik, oformite kuglicu, a zatim je valjajte u kokosovo brašno i ređajte ili na tacnu za služenje direktno ili prvo u papirnu korpicu, pa na tacnu.
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts