Kako napraviti origami srce od papira

Ukoliko želite da na poseban, originalan način pokažete ljubav nekome, uvek možete posegnuti za nekom od “ uradi sam “ ideja. Jedna od prihvatljivijih svakako je origami srce od papira, koje može biti izrađeno i sa krilima, čime ćete definitivno pokloniti nešto originalno. Srce koje kuca puno ljubavi prema nekome će tako darovati odgovarajući poklon voljenom biću.

Uz sve to, izrada ovog ukrasa spada u red jednostavnijih, pa vam neće biti potrebno mnogo vremena, a ni novca za njegovu izradu. Origami tehnika i sve što se pomoću nje izrađuje predstavlja potpuno originalan, rekli bismo “ uradi sam “ poklon, čija izrada će vas oduševiti.

srce uradi sam

Kako napraviti origami srce od papira

Ako želite da napravite ovaj jedinstveni ukras od papira, svakako će vam od velike pomoći biti video, koji možete pogledati na kraju teksta, a slika objašnjava korak po korak postupak izrade origami srca od papira.

srce od papira

  1. Najpre odaberite papir odgovarajućih dimenzija, čija osnova treba da bude u obliku pravougaonika. Da bi origami srce od papira bilo još interesantnije, možete koristiti i papir u boji.
  2. Osnovu papira savijte po širini i dužini, kao što prikazuje korak broj 1 na slici.
  3. Potom savijte ivice, kao što je navedeno u koraku broj 2.
  4. Ponovite postupak, kao što opisuje korak broj 3.
  5. Sada slede malo “ teži “ koraci, pa je bolje da ih ne objašnjavamo dodatno, jer se na slici lako uočava kako treba savijati papir da bi vaše origami srce ispalo kao u koraku broj

Origami srce od papira sa krilima

Izrada origami srca sa krilima se u nijansama razlikuje u odnosu na izradu običnog origami srca. Pogledajte na sledećoj slici kako napraviti srce od papira sa krilima, pa ćete se i sami uveriti da ni njegova izrada nije naročito komplikovana, ukoliko pratite korak po korak.

Origami srce

Video uputstvo za izradu origami srca od papira

A da biste u potpunosti shvatili kako se pravi origami srce od papira, sa krilima ili bez, svakako će vam najviše pomoći video tutorijal.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts