Beli luk i limun protiv masnoće i holesterola

Beli luk i limun su dugo poznati po svojim lekovitim svojstvima. Limun kao lek, najviše utiče na jačanje imuniteta, dok je beli luk neprikosnoveni prirodni antibiotik. Medjutim, u kombinovanom dejstvu, limun i beli luk mogu imati još jaču blagotvornost, posebno ako prirodni preparat protiv holesterola, odnosno protiv masnoće u krvi, ali kao prirodni lek za one koji imaju visok pritisak.

Recept

Potrebna su Vam tri limuna i 30 srednjih čenova belog luka. Limun operite  vrelom vodom a beli luk očistite od ljuske. Sve usitnite u blenderu. Stavite da proključa litar vode a onda ubacite smesu od limuna i belog luka. Neka pusti još samo jedan ključ pa sklonite sa ringle. Ova smesa bi trebalo zatim da odstoji bar 1 sati na hladnom mestu. Nakon toga, procedite gazom I sačuvajte u dobro zatvorenoj staklenoj flaši.

beli luk limun

Upotreba: Svakog dana  3 puta pre obroka, treba da  popijete po o,3 dl leka. Kada potrošite prvu napravljenu količinu, sledi pauza od 20 dana nakon čega kuru možete ponovo primenjivati. Ukupno vreme trajanja lečenja ovim prirodnim preparatom je 6 meseci. Ovaj preparat bi trebalo dasmanji loš holesterol u krvi i dobar je za trigliceride.

Još jedan recept nam dolazi iz Azije Smatra se da je ovaj tibetanski recept nađen u jednom budističkom hramu na Tibetu a neki tvrde da je njegova starost čak 2 000 godina.

Osim što ovaj recept daje uputstvo za pripremu leka protiv holesterola i triglicerida kao i naslaga na krvnim sudovima, lek se smatra i svojevrsnim eliksirom mladosti a takodje, čini zidovekrvnih sudova eleastičnijim i kvalitetnijim.

Preparat se lako sprema. Svako može da ga pripremi u kući, apomoći će kod  arterioskleroze, infarkta srca,moždanog udara i angine pektoris. Takodje, popravlja vid,daje organizmu neophodnu energiju i podmlađuje.

Stari recept sa Tibeta

Pripremite 300 grama belog luka I kilogram limuna. Limun sa korom i beli luk sitno sameljite i stavite u ranije proključalu litar i po vode. Smanjite temperature i kuvajte sve zajedno još 15 minuta. Sklonite sa ringle, ohladite i čuvajte u staklenoj tegli.

Potrebno je da svakog dana ujutru popijete na prazan stomak po  pola  decilitra ovetečnosti, Terapija treba da traje 25 dana. Sledi desetodnevna pauza, a onda tretman možete da nastavite sve do potpunog oporavka.

Iako zvanično nema  kontraindikacija na ovaj  recept sa Tibeta, pacijenti sa slabim i razdražljivim stomakom moraju biti oprezni pri njegovoj upotrebi. Posavetujte se sa doktorom I ako pijete lekove za razredjivanje krvi – antikoagulanse.

Navedeni recept se može obogatiti još nekim sastojcima i na taj način može uticati još i na skidanje celuluta i mršavljenje.

Materijal za napitak: Djumbir, voda, med, limun, anis, ljuta paprika.

Priprema: Stavite 2 litra vode da provri a kada seprohladi, dodajte 5 grama djumbira, 2 kašike soka od limuna, 2 kašike meda, i  na vrh noža malo ljute paprika i anisa.

Ovako dobijen čaj, poznat i kao eliksir mladosti, treba da pijete u manjim gutljajima pre svakog obroka, maksimum po jednu šolju.

Limun i beli luk za mršavljenje

Limun se dugo koristi kao prirodno sredstvo za skidanje suvišnih kilograma. Ako ga dodate u običan čaj od djumbira ili zeleni čaj – vrlo brzo ćete primetiti prve rezultate. Važno je da budete istrajni. S druge strane. Kod isrpljujućih dijeta, imunitet obično opada pa smo podložniji virusnim i bakterijskim infekcijama. U tom slučaju, uzimajte beli luk preventivno jer su poznate njegove antibiotske moći. Nusefekata nema!

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts