Kako napraviti saksije za cveće od plastičnih flaša

Za sve ljubitelje “ uradi sam “ uređenja dvorišta, ali i stanova, sjajna vest je da od plastičnih flaša, koje mahom bacamo, možete napraviti vrlo lepe ukrasne saksije za cveće i žardinjere. Pri tom vam neće biti potrebno mnogo novca da oplemenite svoj prostor na ovaj način. Jedino što će vam biti neophodno jeste da pustite mašti na volju i počnete sa izradom, a ideja je zaista mnogo.

Kako napraviti saksije od flaša

Odgovor na pitanje kako napraviti saksije za cveće od plastičnih flaša glasi : vrlo jednostavno. Od materijala, osim plastičnih flaša različitih oblika i dimenzija će vam biti potreban skalpel ili oštar nož kojim ćete seći flaše, zatim konopac ili ukrasna mašna, u zavisnosti od toga gde će se nalaziti žardinjere ili saksije od flaša i pegla, kojom ćete poravnati ivice isečene flaše, kako se ne biste vi ili vaši ukućani povredili. Ovaj materijal vam je potreban za osnovne “ uradi sam “ saksije od flaša. A kasnije, ukoliko vam se dopadnu neke ideje koje smo odabrali za vas biće vam potreban i dodatni materijal, u skladu sa tim za koje se saksije od flaša odlučite : čepovi od flaša, ukrasni papir, akrilne boje i sve što vam padne još napamet za ukrašavanje saksija.

Postupak izrade saksije za cveće od plastičnih flaša je zapravo vrlo jednostavan. Nakon što odlučite koje ćete saksije za cveće ili žardinjere praviti i gde ćete ih rasporediti, pogledajte i šta vam je potrebno od dodatnog materijala.

Neke od ideja su i:

saksije od flasa

saksije za cvece

visece saksije

Uradi sam saksije za cveće

Svakako je “ uradi sam “ varijanta najbolja za uređenje prostora, jer će sve biti po vašoj meri. Pri tom ne treba da razbijate glavu oko toga kako napraviti žardinjere ili saksije od cveća pomoću plastičnih flaša, jer slika u potpunosti objašnjava postupak. Ideje su tu da ih iskoristite, pa vam možda padne napamet da na osnovu njih napravite neke nove, potpuno originalne saksije od flaša, dizajnirane po vašoj želji i meri. Jednostavno, samo pustite mašti na volju, a u sam proces izrade ovih zanimljiv detalja možete uključiti i vaše mališane, i to naročito u onaj deo koji se tiče ukrašavanja saksija.

Evo kako napraviti neke vrlo zanimljive žardinjere i saksije od plastičnih flaša:

kako napraviti saksije

plasticne flase saksije

saksije uradi sam

ukrasne saksije

Ukoliko želite da posebno obardujete svoje mališane, možete napraviti žardinjere ili saksije za cveće u oblicima različitih životinja. Verujem da će biti oduševljeni, a i vi sa njima. Neke od ideja kako napraviti žardinjere i saksije za cveće od flaša u obliku svinje ili ježa, na primer ili ih pak ukrasiti tako da mališani uživaju pri pogledu na njih možete videti u nastavku teksta :

dekorativne saksije

uradi sam saksije

neobicne saksije

najlepse saksije

Dodatni saveti za pravljenje saksija

Osnovni saveti vezani za izradu saksija za cveće od plastičnih flaša se odnose na bezbednost. Odnosno, obavezno nakon što isečete flašu, ne zaboravite da je blago priljubite ploči pegle, kako biste izravnali njene ivice. Svakako, prilikom ovog postupka vodite računa da pegla ne sme da bude uključena na jako, jer će se plastika rastopiti. Isti ovaj postupak možete izvesti i sa plamenom upaljača, ali je preporučljivije koristiti peglu, jer je bezbednije.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts