Muškarac ovan – energičan, samouveren, harizmatičan…

Muškarac ovan – osobine

Muškarac ovan je energičan i harizmatičan, idealan za lidera, pogotovo tamo gde ne bi smelo da se pogreši. Osim što je uvek duboko uveren u svoje sposobnosti i uspeh, on nikad ne odustaje.

Njegova planeta vladalac je Mars, koja ga čini ratobornim, neustrašivim, silovitim. Ima običaj i da nameće svoju volju drugima.

Iako deluje nemilosrdno, nije sklon osveti. Čak nije ni napadan, a svoj gnev će pokazati jedino ako ga prvi napadnete. Ipak, može se desiti da vas uvredi i to nesvesno. U tom slučaju, nemojte mu vraćati milo za drago, već mu ljubazno do znanja stavite da ste uvređeni. Jedino će tako ispitati svoje postupke. Da bi se bolje ponašao prema ljudima, potrebno je vaspitati ga pravilno još od ranog detinjstva, kako bi mu se bar delimično usadila svest o osećanjima drugih, koji mogu biti povređeni.

Mukarac ovan lako stiče neprijatelje. On kao vođa u svom timu želi samo najbolje. Ako je nekom naporan, ili ako neko ne može da isprati njegov tempo, on se ne obazire previše na takve ljude. Nije sažaljiv, tako da je ovaj muškarac neko koga ćete lako zamrzeti u životu.

Osobine muškaraca rođenih u znaku ovna
Osobine muškaraca rođenih u znaku ovna

Oni su jake građe, visoki, vitalni, ali ne bi trebalo da se oslanjaju previše na svoju snagu jer se može desiti da oslabe u srednjim godinama. Razni delovi glave su im slaba tačka, a, iako ih krasi izdržljivost i snaga, ponašaju se poput malog deteta kad se razbole. Kod lekara ih morate terati, jer se obraćaju za medicinsku pomoć tek kad doteraju cara do duvara. Na ruku im ide i to što se lako oporave od raznih bolesti, što je i logično s obzirom na njihovu građu i izdržljivost.
Muškarac ovan je pravi gospodin, dostojanstven, ali imamo različite tipove. Oni mogu biti pričljivi i bučni, ali i tihi i povučeni. Dostojanstven stav je ono što krasi pravog muškarca rođenog u znaku ovna. Uvek je svestan svojih kvaliteta koje rado ističe.

Uprkos svojim sposobnostima, muškarac ovan ne voli kada mu je život previše komplikovan, ne voli komplikovane situacije generalno.

Voli putovanja i druženje. Uvek ima puno prijatelja, ali on mora biti vođa ekipe, tako da njegovo društvo mora biti specifično, tj prijatelji moraju tolerisati ovu njegovu nezgodnu osobinu. Bez obzira na tešku narav, muškarac ovan je odan i veran prijatelj.

A kad smo već kod putovanja, ovan je pravi avanturista. Njegov odmor iz snova podrazumeva mnogo sporta, i to ekstremnog, kao što su skijanje, planinarenje, ronjenje, plivanje i druge neobične aktivnosti. Ipak nije ljubitelj dugih vožnji i razgledanja puta, pa gleda da na odmor ode najbržim prevoznim sredstvom koje mu je dostupno.

Karakteristike horoskopskog znaka ovan
Muškarac ovan u horoskopu

Muškarac ovan – mane

Već u samom opisu karakteristika kod muškaraca rođenih u znaku ovna, videli ste da oni imaju zaista veliki broj mana.

Osim što ne obraćaju pažnju na slabije od sebe, imaju običaj i da im se rugaju ili ih ponižavaju. Kao vođe mogu biti strašni diktatori, skloni sadizmu. Baš poput pravog razjarenog ovna, oni u naletima besa ruše sve pred sobom i ostavljaju samo pustoš.

Nisu preterano ni tolerantni, pa samim tim su i netrpeljivi prema određenoj grupi ljudi. Oni kad nekog ne vole, jasno mu stavljaju do znanja. Okolinu nervira i njegova arogancija.

U svađi i raspravi je veoma grub. Savete retko sluša, pa makar oni bili dobronamerni.

Muškarac ovan – posao i karijera

Oni su opterećeni poslom. Često rade i previše, što može imati zdravstvene posledice. Njihova ambicija ih tera da uvek napreduju i nameću svoju volju u kolektivu.

Muškarac ovan je kao rođen za vosjku i slične poslove, ali će težiti da se nametne na rukovodeću poziciju.

Ovnovi su dobri sportisti, nezgodni suparnici kada su timski sportovi u pitanju, a slobodno ga postavite za kapitena neke ekipe, bez obzira koji je sport u pitanju.
Za njega nisu poslovi koji ga mnog ne interesuju, jer tada njegovi kvaliteti neće doći do izražaja, i radne obaveze će obavljati bezvoljno i površno. Ukoliko vam je muškarac ovan potčinjeni na poslu, možete imati problema sa njim, jer on ne trpi tuđi autoritet. Lakše će vam biti da mu stavite do znanja da ,,ovako bitan posao samo neko poput njega može da odradi“, nego da mu naređujete i pretite ako ne žavrši na vreme.

Kao i svi horoskopski znaci koji su dominantni, i muškarac ovan se lako snalazi kao političar i državnik. Leži im i automobilizam i svi poslovi vezani za ovu profesiju. Muškarac ovan može biti i dobar lekar, glumac, pevač…

Muškarac ovan je kao rođen za vojsku. Snalaze se i u ulozi lidera, ali su kao kolege i nadređeni ponekad jako nezgodni.
Muškarac ovan je kao rođen za vojsku. Snalaze se i u ulozi lidera, ali su kao kolege i nadređeni ponekad jako nezgodni.

Muškarac ovan – ljubavni profil ( kakav je kad se zaljubi, osvajanje, kakav je u krevetu, u vezi, najbolje kombinacije…)

Kako ga osvojiti? Kako osvaja, a kako ga zadržati? – Muškarac ovan je nezaustavljiv i kada mu je dopadne neka žena. Ako vam se dopadne ovaj muškarac, nemojte ga zavoditi, jer on želi da bude taj koji će da osvaja i preuzme inicijativu. Vi se samo namestite u njegovoj blizini i pustite njega da završi sav posao i da vas osvoji. Budite nežni i krhi, jedino će vas tako primetiti. On traži lepu i pametnu ženu, ne interesuju ga dame lakog morala, bar ne na neke duže staze. Po tom pitanju nije naročito liberalan i retko će se zagledati u damu koju prate mrlje iz prošlosti.

Pustite da on bude taj koji će vas osvojiti.
Pustite da on bude taj koji će vas osvojiti.

Muškarac ovan u braku – Muškarac ovan je neko ko idealizuje svoju ženu. Ne spada u psihologe i neće na vreme uočiti mane svojoj izabranici. Prekid veze ili braka ga neće mnogo pogoditi, a nisu ni od onih koji će da se razočaraju u ljubav. Oni vrlo brzo pronađu novu partnerku i u tu vezu unose puno energije i entuzijazna, kao da nikada pre nisu imali devojku koja ih je ostavila. Njihova veza ne bi trebala da bude ,,takmičarska“, i ako je vaš muž ovan u horoskopu, pustite ga da vas vodi kroz život. Njegova žena mora imati neke specifične osobine, na primer mora se navići na njegovu, grubost i povremene izlive besa, tako da muškarac ovan nije za nežne žene, koje su emotivno osetljive.

Ume da bude voma ljubomoran, a s obzirom na agresivnu prirodu, može da eksplodira kao bomba. Da bi ste umirili njegovu ljubomoru, morate mu što češće pokazivati da ga volite, kako ne bi posumnjao u vašu vernost. Pripazite se, ovako agresivan muškarac može biti i nasilan prema svojim partnerkama. Sklon je i prevari, naročit ako nije zadovoljan u seksu. Ipak, svojoj partnerki ne oprašta ako ga prevari. Kada raskidate sa ovnom, samo nežno i polako. Naravno očekujte da će pobesneti, ali ne brinite, taj bes će se vrlo brzo smiriti, jer kao što rekosmo on nije tip koji pati za ženama.

On želi da bude oslonac svojoj ženi.
On želi da bude oslonac svojoj ženi.

Muškarac ovan u seksu – Kod njega nema predigre, on prelazi direktno na stvar. Kako je izdržljiv u mnogim situacijama, ni u seksu nije ništa slabiji. Seks sa njim je dug, a muškarac ovan voli i da proba razne i neobične stvari. Njegova žena ili devojka ne bi trebalo da bude probirljiva što se tiče seksa, već da bude otvorena za sve moguće opcije. Takođe voli da vodi ljubav bez obzira na mesto i vreme, tako da mu po tom pitanju treba neko zaista liberalan. Ovaj muškarac, bolje rečeno muškarčina, lako će zadovoljiti kriterijume i najzahtevnije žene. Ono čega se valja pripaziti jeste njegova grubost, koja može doći do izražaja i tokom vođenja ljubavi. Ne očekujte maženje i razgovor posle seksa.

Muškarac ovan u seksu
Muškarac ovan u seksu

Što se tiče slaganja, muškarac ovan može da ostvari sa ženama rođenim u znaku blizanaca, strelca, vodolije, vage i lava. Žena bliznac dopustiće ovnu da bude ono što voli – mačo, zaštitnik koji voli da pokazuje koliko je hrabar i jak; neko na koga se ona može osloniti u svakom trenutku. Ono što je poželjno jeste da žena blizanac reguliše svoje sklonosti ka flertu, koje kod ovna mogu izazvati bes i ljubomoru. Sa ženom rođenom u znaku strelca, muškarac ovan ima mnogo toga zajedničkog pogotovo kada je reč o ljubavni i vezama. Žena vodolija je taktična i umeće da priđe ovnu, zavede ga i ukroti njegovu nezgodnu narav. Slično se dešava i sa vagom. Njen odnos sa muškarcem ovnom neće dugo biti samo prijateljski već odmah prelaze na viši nivo. I veza sa ženom lavicom može uspeti, ali je rizičnija od pomenutih kombinacija, pošto lavu treba nako ko laska, a već pomenusmo da ovan često ume da bude grub na rečima.

Poznati muškarci rođeni pod znakom ovna

Od poznatih muškaraca rođenih u znaku ovna izdvojićemo sledeće: glumac Srđan Todorović, Milutin Mima Karadžić, Vladimir Kličko, muzičar Erik Klepton, Edi Marfi, Džeki Čen, Rasel Krou, Hju Hefner, Branimir Štulić, Mateja Kežman, Aco Pejović…

Poznati rođeni u znaku ovna - Aco Pejović
Poznati rođeni u znaku ovna – Aco Pejović

I u istoriji imamo puno muškaraca koji su bili ovnovi u horoskopu: Miodrag Petrović Čkalja, Bora Stanković, Momo Kapor, Rene Dekart, Oto fon Bizmark, Đakomo Kazanova, Hans Kristijan Andersen, Emil Zola, Karlo Veliki, Marlon Brando, Josif Pančić, knez Pavle Karđorđević, Šaban Bajramović, Josif Pančić, Nikita Hruščov…

Kako je po legendi nastao horoskopski znak ovan?

Legenda o ovnu kao sazvežđu i horoskopskom znaku, odnosi se na brata i sestru koje je Zevs spasio od zle maćehe, poslavši krilatog ovna sa zlatnim runom da ih oslobodi. Brat i sestra su ovna žrtvovali Zevsu u čast, a Zevs ga je uzdigao u sazvežđe.

Po zlatno runo ovog ovna, došao je starogrčki junak Jason mnogo godina kasnije, ispisavši neke nove pustolovine i mitove u grčkoj kulturi.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts