Žena rak, devojčica u telu žene!

Žena rak – karakter i osobine

Žena rak je prava riznica emocija, koje se svakog trenutka smenjuju. U jednom trenutku je najsrećnija na svetu, a već sledećeg može postati tužna i setna. Zato je ona prava zagonetka za muškarce.

Sa druge strane, žena rak je idealna za muškarca kome treba ljubav i pažnja, kao i nežna žena. Ona sebe u ljubavi daje sto deset posto, bilo da se radi o muškarcu, deci, prijateljima, članovima porodice. Iako je nežna i krha, na nju se voljene osobe mogu osloniti u svakom trenutku, mogu dobiti emotivnu podršku, utehu ali i nekog ko će se radovati sa njima svakog trenutka.

Žena rak - karakter i osobine
Žena rak – karakter i osobine

Spada u grupu žena koje su skroz okrenute svom muškarcu, pa čak i zapostave prijatelje zbog njih. Ovo je velika greška žena rođenih u znaku raka, jer često ostaju slomljenog srca, pa su im te prijateljice, nepohodne kako bi lakše zalečile slomljeno srce.

Lako se rastuži i rasplače. Ona je poput male devojčice koju će svaka uvreda povrediti i rasplakati, zato vodite računa kako se ponašate prema njoj. Preosetljiva je.

Što se tiče fizičkog izgleda, žena rak je lepa, ima i lep oblik grudi.
Udaja je za nju veoma bitna stavka u životu, jer ona na taj način traži oslonac u životu. Retko kad je samostalna, jaka, sposobna da sama korača kroz život. Mogu se udati u ranim godinama, ali njen muž treba da bude zreo, neko kome treba prava supruga i domaćica.

Njena planeta vladalac je Mesec. Mesečeve mene u mnogome utiču na njeno raspoloženje, više nego kod ostalih ljudi.

Žena rak je emotivna, nežna, puna ljubavi i brige za svoje najbliže.
Žena rak je emotivna, nežna, puna ljubavi i brige za svoje najbliže.

Žena rak kao majka

Ona je možda najbrižnija majka u zodijaku. Žena rak prosto živi za trenutak kada će zasnovati porodicu i roditi decu.

Žena rak može bez problema posvetiti svoj život deci. Ona će u njoj u svakom trenutku pronaći podršku i oslonac. Ume da i da im se približi i privoli ih da joj se poveravaju. Tako ih uvek drži na oku. Ipak, bez obzira na veliku privrženost, žena rak neće razmaziti svoju decu, već će biti i stroga u nekim normalnim granicama, kako bi svoju dečicu naučila disciplini i obavezama.

Kao domaćica je takođe odlična. Sa uživanjem brine o kući i porodici, uvek ima neku ušteđevinu koju čuva za crne dane, svakom ugađa i sve to radi sa puno ljubavi jer njena porodica je za nju nešto najbitnije.

Non stop će vam dokazivati svoju ljubav, truditi se da ugodi svima, da spremi najbolja jela… Ovo ponekad ume i da zasmeta ukućanima, koji će imati utisak da ih žena rak prosto guši svojom ljubavlju. Međutim imajte na umu da ona to radi iz najbolje namere. Uzvratite joj ponekad, pažnjom. Ona pamti takve stvari.

Nema bolje majke u zodijaku od žene rođene u znaku raka
Nema bolje majke u zodijaku od žene rođene u znaku raka

Iako je veliki emotivac, ona ima i svoju jaču stranu. Tako u nekim situacijama ume da zauzme čvrst stav i da izgleda kao neko nesalomiv, iako možda u sebi puca po šavovima. Tada je sigurna u sebe, jaka, odlučna…

Ako je vaša majka rak u horoskopu, iznenadite je s vremena na vreme večericom, sitnim poklonom ili nekim drugim iznenađenjem. Ustanite jedno jutro pre nje i odnesite joj kafu u krevet. Ona obožava kada vidi koliko je neko voli ili kada joj pokloni neki znak pažnje.

Žena rak – posao i karijera

Kao neko ko je pedantan i precizan, pogotovo kada je u pitanju briga o drugim ljudima i deci, ženi rođenoj u znaku raka najbolje stoje zanimanja koja se odnose na slične profesije. Recimo ona se odlično snalazi u ulozi medicinske sestre ili negovateljice.

Žene koje su rak u horoskopu vole decu, pa se mogu pronaći i u zanimanjima poput vaspitačice, učiteljice, dadilje…

Pomenuli smo i da je vešta kao domaćica, pa se može ozbiljno baviti i kulinarstvom. Ove žene se odlično snalaze u kuhinji i hranu spremaju sa puno ljubavi.

Žena rak se dobro snalazi u svakoj profesiji, koja zahteva preciznost i pedantnost. Umeju da se snađu i u preduzetništvu, bez obzira na to što deluju kao labilne ličnosti kojima uvek treba čvrst oslonac u životu.

Ženama rođenim u znaku raka leže poslovi koji zahtevaju brigu o drugim ljudima ili deci
Ženama rođenim u znaku raka leže poslovi koji zahtevaju brigu o drugim ljudima ili deci

Ljubavni profil. Kako se žena rak ponaša u ljubavi, u krevetu, najbolje kombinacije…

Zavođenje – Ove dame su veoma zatvorene i stidljive poput devojčica. Retko kad se usuđuju da načine prvi korak, i to obično očekuju od muškarca koji ima se dopada.Po tom pitanju je tradicionalna, ne razume moderna shvatanja i smatra da muškarac treba prvi da prođe ženi. Čak i kada joj priđete, morate biti nežni i suptilni tokom udvaranja. Vodite računa da ne budete previše napadni, imate posla sa sofisticiranom i nežnom osobom. Privućićete je i ako primeti da ste osećajan muškarac, ne zadržava se dugo pored nekog ko je suzdržan i hladan poput stene.

Žena rak je veoma stidljiva i skoro nikad neće prva prići muškarcu.
Žena rak je veoma stidljiva i skoro nikad neće prva prići muškarcu.

Žena rak u vezi – Ona nije za neiživljenog muškarca sklonog prevarama. Ako spadate u ovaj tip muškarca, zaobiđite ženu rođenu pod znakom raka, jer ona slabije trpi poraze i slomljeno srce, pogotovo u ljubavi. Svaki raskid je slama, jer se ona lako veže za voljenog muškarca i budite sigurni da dok vi planirate da je ostavite, ona planira sa vama brak i decu. Za ljubav koju pruža traži i nešto zauzvrat, pa tako neće podneti suparnicu i često je veoma ljubomorna. Sećate se, pomenuli smo da ume da bude i jaka kad zatreba, Ta snaga će se pojaviti i kada primeti da neka suparnica preti da joj otme njenog muškarca. Ne treba vam suparnica rođena u ovom znaku. Iako je spremna da sve žrtvuje za muškarca, za nasilnika je ništa neće vezivati i u tom slučaju uzima decu i odlazi bez pozdrava. Njoj treba emotivac, a ne grubijan.

Ovoj ženi trebaju dokazi ljubavi kada je sa nekim u vezi.
Ovoj ženi trebaju dokazi ljubavi kada je sa nekim u vezi.

Žena rak u seksu – U seksu sa ženom rakom morate postupati slično kao tokom udvaranja. Ovo nije žena za razmaženog muškarca koji očekuje da mu se žena odmah preda i da u krevetu bude sve po njegovom. Ona se oslobađa samo pred posebnim muškarcem, koji je dovoljno nežan prema njoj i pun razumevanja. Kada se jednom oslobodi, postaje vatra i strastvena ljubavnica. Ako ste ove osobine probudili u njoj, možete smatrati sebe pravim muškarcem. Ne štedite na poljupcima, zagrljajima, maženju… to joj je važnije od samog seksa.

Kakva je žena rak u seksu?
Kakva je žena rak u seksu?

Što se tiče slaganja sa ostalim znakovima, žena rak se najbolje slaže sa bikom, škorpijom, devicom ili ribama.Kao neko ko sa osećanjima ide iz ekstrema u ekstrem, može se desiti i da muškarce rođene u ovim znakovima zamrzi najviše na svetu. Međutim kao što naš narod kaže, tanka je granica između ljubavi i mržnje. Ukoliko ste baš vi muškarac rođen u znaku bika, škorpije, ribe ili device, a u vašoj okolini je žena rak koja vas ne podnosi, imate lepe šanse da se ona zaljubi u vas, ako vas već nije potajno zavolela.

Poznate žene rakovi

Poznate dame koje su rođene u znaku raka su: Mirjana Bobić Mojsilović, Tanja Bošković, Gala Videnović, Pamela Anderson, Nada Topčagić, Nina Badrić, Goca Tržan, Mira Škorić, Anđelika Hjuston, Kortni Lav, Mira Marković, Džesika Simpson, Karolina Voznjacki, Neda Arnerić, pevačica Danijela Martinović, nemačka kancelarka Angela Merkel, Milka Canić, manekenka Žizel Bundšen, Lidija Vukićević….

Neke od žena rakova koje su ostavile svoj trag u istoriji su: princeza Dajana, Frida Kalo, Ingrid Bergman, Perl Bak, Klara Cetkin, prva jugoslovenska filmska zvezda Ita Rina, književnica i ćerka Vuka Karadžića – Mina Karadžić, poslednja ruska carica Aleksandra Fjodorovna, oskarovka Džindžer Rodžers, itd.

Karolina Voznjacki je rak u horoskopu.
Karolina Voznjacki je rak u horoskopu.

Kako je nastao horoskopski znak rak

Priča o raku kao znaku zodijaka, povezana je sa rakom iz grčke mitologije kojeg je ubio junak Herakle. Raka je na Heraklea poslala boginja Hera kako bi ga ubila. Pošto ga je Herakle ubio, Hera je tog istog raka uzdigla u sazvežđe.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts