Med i orasi kao prirodni afrodizijaci za potenciju

Med i orasi su odlična kombinacija namirnica, koje su i same po sebi korisne, ali kada su u mešavini, predstavljaju davno poznati prirodni lek za potenciju i druge zdravstvene probleme.

U savremenom dobu, sve su prisutniji sintetički lekovi za muškarce, koji, činjenica je,  brzo deluju, ali mogu biti i štetni, i uzrokovati brojne nuspojave, odnosno neželjena dejstva.

Zato se okrenite starom, ali pomalo zaboravljenom leku za erekciju – medu sa orasima.

Osim jačanja seksualne moći i želje, ovaj prirodni afrodizijak će pomoći kod problema sa anemijom, a pojačaće i imunitet.

med i orasi

Orah je još u starom Rimu korišćen kao afrodizijak. Tada je bio ustaljen običaj da mladoženja, pošto prenese mladu preko praga, baca orahe kao simbol plodnosti. Slični običaji postoje i u našoj tradiciji kada na primer, mladoženja i mlada nakon venčanja  jedu med i orahe.

Med i orasi su u nekim krajevima takodje svadbeni poklon, koji majka mladoženje poklanja nevesti.

Svi ovi običaji su naravno utemeljeni na znanju o lekovitosti meda i oraha, koji regulišu funkcije testosterona, i  vekovima se koriste kao lek za mnoge zdravstvene probleme.

Lekovitost oraha

U tradicionalnoj medicini u lekovite svrhe se  koristi orahov list, mladi plodovi i ljuske. Plodovi oraha  sadrže veliki procenat ulja, a zbog prisustva vitamina B kompleksa blagotvorno deluje  na rad centralnog nervnog sistema. Zeleni orah sadrži još i velike količine vitamina C, pa pomaže opštem stanju organizma i daje mu snagu.

Recept za prirodni preparat od meda i oraha

Važno je da med i orahe mešate u odnosu 1 prema 1. Budite oprezni i vodite računa o tome da je ova kombinacija veoma kalorična. Dovoljno je da se dnevno uzima 1 do dve kašike u određenom vremenskom periodu što će najverovatnije dati željene rezultate.

Postoji još jedan starij narodni recept koji  kaže da treba pomešati kašiku meda i kašiku mlevenih oraha u šolji mleka. Ovaj slatki prirodni lektreba piti 2 puta dnevno 3 sedmice.

Još jedna mešavima može da pomogne opštem zdravlju muškarca, a ppsebno je delotvorna u slučaju anemije. Prv a metoda je da mlade zelene orahe  pomešate sa medom. Ova mešavina je puna vitamina C, gvoždjem, jodom, drugim korisnim materijama…Med ovde ima i ulogu  konzervansa i čuva korisne sastojke iz mladih oraha. Ovaj preparat se može davati i deci za jačanje imuniteta.

Druga metoda je mešanje meda i mlevenih oraha u istom odnosu, uz dodatak još limunovog soka. Mešavna sa limunom pomaže u lečenju malokrvnosti.

Problem sa potencijom se dešava najčešće kod starijih muškaraca, ali ponekad i kod mlađih. Problem je u većini slučajeva rešiv.

Uzroci impotencije

Uzroci impotencije mogu biti psihički ili fizičke prirode. Navodimo neke:

Dijabetes, visok krvni pritisak, depresivna stanja, loša cirkulacija, korišćenje nekih lekova za rad srca, pušenje i preterana upotreba  alkohola, slaba fizička aktivnost, gojaznost, izloženost stresu…

Dodatni saveti

Prestanite da pušite, jer pušenje može uzrokovati blokadu u krvnim sudovima penisa, što dovodi do slabije erekcije.

Vežbajte i više se krećite. Trčanje, plivanje ili hodanje u trajanju od pola sata dnevno, ima dokazanu učinkovitost protiv slabih erekcija.

Jedite lubenicu. Ona sadrži aminokiselinu citrulin koja pospešuje proizvodnju nitrogen monoksida, zaduženog za širenje krvnih sudova, bolju cirkulaciju pa samim tim jača erekciju.

Ako je problem sa potencijom stvar forme, vodite zdrav život i bićete aktivni u krevetu i u sedamdesetim.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts