Zeleni čaj protiv akni i bubuljica

Ako ste do sada probali gotovo sve preparate iz apoteka i prodavnica zdrave hrane u lečenju upornih akni i bubuljica, možda je pravo vreme da pokušate da problem rešite na malo drugačiji način.

Zeleni čaj protiv bubuljica kao prirodni lek protiv masnog lica neće imati nikakav negativan efekat ni nuspojave. Nije skup, a osim što će pomoći Vašem licu, zeleni čaj ima još mnoga druga lekovita svojstva po važe zdravlje.

Mogu ga koristiti mladi, medju kojima je najučestaliji problem sa aknama, kao i starije osobe koje sa bubuljicama i aknama problem imaju usled hormonske neravnoteže.

zeleni caj

Lekovitost zelenog čaja potiče od toga što on sadrži veliki broj polifenola zajedno s herbalnim antioksidansima. Zeleni čaj će izlečiti bubuljice, ubrzati izlečenje akni, ali će takodje sprečiti njihovo ponovno nastajanje. Osim toga, ovaj čaj pomaže našem telu u borbi protiv mnogih ćelijskih  i strukturnih oštećenja.

Korisna svojstva zelenog čaja

Veliki broj  istraživanja pokazuje da, zeleni čaj ne samo što je dobar za akne, već i da je njegovo dejstvo vrlo blagotvorno  protiv brojnih bolesti koje se mogu javiti. Tu se najpre  misli na  smanjenje rizika od kardiovaskularnih bolesti i produženje životnog veka.

Upotreba zelenog čaja jako je široka, jer je lekovit u mnogim slučajevima.  Ublažava brojne upalne  procese  koji se mogu desiti u organizmu. Dakle reč je o napitku koji bi trebalo uvrstiti u  svakodnevni život.

Zeleni čaj možete nabaviti  u biljnim apotekama, a osim u vidu čaja, može se naći u raznim kremama.

Kako se priprema zeleni čaj

Obratite pažnju na konzumiranje, trebalo bi da se pije svakog dana ali sa malo šećera.

Recept za pripremu čaja – Čašičicu ili kesicu zelenog čaja prelijte sa 2 dl kipuće vode, ostaviteda odstoji bar 10 minuta. Kada se prohladi, procedite ga, zasladite ga, i popijte, najbolje dok je još svež.

Zapravo,  antibakterijska svojstva zelenog čaja napadaju i uništavaju akne prije nego što se pojave. Ako se akne ipak pojave, čaj će onda uspešno smiriti otekline i crvenilo.

Osim što će imati blagotvoran efekat za čistoću i zdravlje vaše kože, znajte da jezeleni čaj  odličan prirodni lek koji  može da pomogne u svemu, od jačanja imuniteta pa do sprečavanje tumora. S druge strane, svakako je prijatnije piti čaj, nego piti sintetičke pilule za čišćenje lica ili koristiti hemijske preparate koji mogu izazvati iritacije ili alergije po koži.

Zeleni čaj je pun različitih antioksidanata , koje će Vaš organizam iskoristi u vidu brojnih prednosti I lekovitosti po zdravlje.

Evo spiska samo nekih oblasti u kojima zeleni čaj može da pomogne:

  • Smanjenje rizik od nastanka tumora
  • Olakšavanje reumatskih  bolova i ublažavanje  reumatoidnog artritisa
  • Regulacija nivoa holesterola
  • Jačanje imuniteta
  • Pomoć u gubljenju kilograma
  • Zaštita jačine i zdravlja zuba
  • Borba sa alergijama, koje su brojne kod osoba sa osetljivom kožom.

Zeleni čaj zapravo pomaže u uništavanju bakterija koje uzrokuju upale na licu i telu u vidu akni i bubuljica.Ovaj mehanizam pomaže i kod sluzokože, kada su u pitanju desni i zdravlje i stanje zuba.

Kada je reč o alergijama, ako imate problem te vrste,  na prelazima godišnjih doba, počnite da redovno pijete zeleni čaj kako biste sprečili tegobe. Takodje, šoljica zelenog čaja dnevno biće odlična prevencija protiv kijanja, kašljanja ili suza u očima. Dejstvo zelenog čaja na ovom polju je dokazano jer on zapravo blokira  stvaranje histamina i imunoglobina koji aktiviraju i održavaju alergijske reakcije.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts