Moj omiljeni kutak za maštanje

Detinjstvo je doba koje se, nekako vezuje uvek za opuštenost, radoznalost, maštanje. Iako deca često toga nisu svesna, ipak je ovo najbebzbrižniji period u njihovom životu. To svakako dobro znamo mi stariji.

Njihova mašta radi svakog časta, pa im zato često nije nikakav problem kada im tema za pismeni zadatak iz srpskog jezika bude “ Moj omiljeni kutak za maštanje „, jer imaju o mnogo čemu da pišu. Ali, pre nego što pređemo na to kako napisati ovakav sastav iz srpskog jezika, valjalo bi da malo pojasnimo samu temu. Taj kutak o kome treba da pišete može biti, recimo vaša soba u kući, u stanu ili pak neki, samo vaš kutak u kome volite da se osamite i razmišljate o nekom drugačijem životu.

Da ne biste promašili temu, savetujem vam svakako da se ograničite u opisivanju prostora, jer ono što je zapravo prava tema ovog sastava za pismeni zadatak jeste ono o čemu maštate, iako tako ne izgleda na prvi pogled.

kutak za mastanje

Kako napisati sastav iz srpskog jezika na temu “ Moj omiljeni kutak za maštanje „

Postavlja se pitanje šta traže vaši nastavnici kada zadaju ovu temu za pismeni zadatak. Vi to, kao učenici naravno ne možete sa sigurnošću znati. Zato je bitno da vaš sastav iz srpskog jezika bude na prvom mestu napisan iskreno i da sadrži opis mesta na kome volite da se osamite i razmišljate o nekim lepšim i zanimljivijim stvarima, o nekom drugačijem životu, o svojim igračkama, drugarima, pa i prvim ljubavima.

Idealno je da uvod za sastav iz srskog jezika čija je tema “ Moj omiljeni kutak za maštanje “ bude upravo opisi mesta, na primer moja soba ili jednostavno moj kutak, ugao sobe u kući gde najviše volite da provodite svoje vreme u maštarijama. Opis prostora ne bi trebalo da bude duži od tri do četiri rečenice. A ono što bi trebalo da bude srž, odnosno razrada za vaš pismeni zadatak čija je tema “ Moj omiljeni kutak za maštanje “ su vaše maštarije, to jest ono o čemu najviše razmišljate kada ste sami sa sobom, što priželjkujete. To može biti neka odavno željena igračka, neka osoba, odlazak sa porodicom na neko mesto o kome maštate, bilo šta što vam pričinjava zadovoljstvo.Ima dece koja pišu o svojim željama, poput recimo pomirenja roditelja, odlaska u bioskop sa bratom ili sestrom, odlaska u Diznilend, letovanja, skijanja… Postoje mnoge stvari i situacije koje mogu biti tema vaših maštarija. Ali, ono što je bitno kada pišete sastav iz srpskog jezika čija je tema “ Moj omiljeni kutak za maštanje „, a naročito ako je u pitanju tema za pismeni zadatak jeste da ne nabrajate samo o čemu razmišljate i maštate, već da navedete i kakva to osećanja budi u vama i kako biste se osećali da se vaše maštarije zaista i ostvare. I to je ono što bi trebalo da bdue razrada za vaš sastav iz srpskog jezika.

Zaključak, kao i uvod ne bi trebalo da budu duži od par rečenica. U zaključku bi trebalo da navedete kako se vi osećate u vašem kutku u stanu ili u kući, svejedno. Da li jedva čekate da ostanete sami i prepustite se maštarijama ili to nije toliko bitno za vas. Jer ćete na taj način pokazati da ste shvatili šta znači tema “ Moj omiljeni kutak za maštanje „.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts