Najbolje ideje za novogodisnje čestitke

Iako danas novogodišnje čestitke nisu “ in „, odnosno sve više se šalju elektronske novogodišnje čestitke, SMS poruke ili se čak ni ne šalju, nekada je njihovo slanje predstavljalo stvar luksuza i prestiža.

Kako beleži istorija, polovinom 19. vek su prvi put naručene božićne, odnosno novogodišnje čestitke i to u prestonici Velike Britanije. Tada je jedan bogati industrijalac prvi put zvanično naručio da mu se izradi božićna čestitka. Nakon Velike Britanije, slanje božićnih i novogodišnjih čestitki se raširilo po čitavom svetu.

Nekada se podrazumevalo da se novogodišnje čestitke razmenjuju sa svim rođacima i prijateljima, te su ljudi smišljali uvek originalne tekstualne poruke.

Vremenom su se zasitili kupovnih čestitki, pa su počeli da pripremaju kreativne novogodišnje čestitke, mahom od kolaž papira, kartona, hamera i mnogih drugih ukrasa. Ručna izrada čestitki je naročito pogodna za decu, jer oni u ovom poslu uživaju više od odraslih, a bake i deke dugo čuvaju njihova umetnička dela.

Novogodišnje čestitke – uradi sam

Ukoliko ste raspoloženi za novogodišnje čestitke u varijnti uradi sam, onda ćemo vas obradovati, jer za pripremu ovakvih čestitki ima zaista mnogo ideja.

Zato je vrlo važno da prvo razmislite za koga želite da pripremate kreativne novogodišnje čestitke, pa u skladu sa tim ćete odlučiti i koji vam je materijal potreban.

Svakako, bez obzira da li pripremate kreativne novogodišnje čestitke od kolaž papira, hamera ili za osnovu koristite neki drugi materijal, biće vam potreban sledeći materijal: makaze, lepak, ukrasne tračice, dugmad, perlice, stari miljei, lenjir, raznobojni papiri, štras, tempere…

Kada budete videli fotografije koje smo pripremili za vas, verujem da će vam sinuti neka nova ideja za kreativne novogodišnje čestitke…

1. Kreativne novogodišnje čestitke sa perlicama i štrasom

Ove novogodišnje čestitke, kao što vidite se vrlo jednostavno ukršavaju. Ovo je samo jedna od ideja, a od vašeg umeća i odabranog materijala zavisi i kako će vaše novogodišnje čestitke – uradi sam ispasti…

novogodisnje cestitke

2. 3D novogodišnje čestitke

Ukoliko baš niste vični, možete napraviti jelku i drugačije…

3D novogodianje cestitke

3. Još malo 3D čestitki

Znam da vam izrada ove novogodišnje čestitke izgleda komplikovano, ali to uopšte nije tako. Samo je potrebno da pažljivo izmerite i iscrtate linije i, naravno koristite hamer u dve boje… Ukrase možete napraviti od kolaž papira u boji.

3d cestitke

4. Kreativne novogodišnje čestitke ukrašene jelkama

Izrada ovakvih čestitki zahteva puno strpljenja, ali ćete rezultatom sigurno biti oduševljeni i vi i onaj kome su ove novogodišnje čestitke namenjene…

rucna izrada cestitke

uradi sam cestitke

5. Neobično ukrašene novogodišnje čestitke

Ukoliko želite da vaše novogodišnje čestitke budu naročito originalne, pustite mašti na volju. Na sledećim fotografijama su samo neke od ideja kako da to postignete…

kreativne cestitke

kreativne cestitke 1

kreativne cestitke 2

Kako napraviti kreativne novogodišnje čestitke za decu

Uzevši u obzir da u Novogodišnjim praznicima najviše uživaju mališani, onda je najbolje da i njih uključite u izradu čestitki i drugih dekoracija – uradi sam.

Ručna izrada zahteva strpljenje i trud, a mališani ih često nemaju baš mnogo, pa vam toplo preporučujem da pripremite sve pre nego što ih pozovete da pripremaju kreativne novogodišnje čestite sa vama.

Za decu je najbolje koristiti jednostavnije varijante izrade čestitki. Naravno, sve to zavisi od raspoloženja i kreativnih sposobnosti vašeg deteta.

Ovo su samo neke od ideja…

decije cestitke

cestitke za decu

cestitke od kolaz papira

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts