Kako napraviti origami labuda od papira

Ako želite da obradujete svoje mališane i naučite ih nešto novo, onda je pravljenje “ uradi sam “ origami ukrasa od papira pravi izbor. No, da ne biste brzo odustali od učenja ove zanimljive tehnike, najbolje je da počnete sa izradom jednostavnijih i manje zahtevnih oblika, pa tek onda pristupite onim malo težim za izradu. To, naravno ni u kom slučaju ne znači da nećete brzo naučiti i ove komplikovanije ukrase poput izrade origami labuda od papira, već samo da će vam biti potrebno dosta strpljenja.

Zato je važno da pravljenje origami labuda od papira ili bilo kog drugog ukrasa ovom tehnikom najpre shvatite kao zabavu i kao najbolju “ uradi sam “ varijantu opuštanja, pa ćete sve moguće prepreke vrlo brzo i lako savladati.

Kako se pravi origami labud od papira korak po korak?

Za pravljenje origami labuda od papira biće vam potreban lako savitljiv papir kvadratne osnove. A zatim, korak po korak pratite sliku i vrlo brzo ćete uživati u svom remek delu.

origami labud

Izrada origami labuda od papira izgleda ovako:

  1. Savijte papir kvadratne osnove na pola, po dijagonali, kao što je prikazano u koraku broj 1.
  2. Pogledajte zatim korake broj 2, 3 i 4 i savijte papir, kao što je prikazano. Zapravo kao kada pravite origami avion od papira.
  3. Posebnu pažnju obratite na korak broj 5, od koga najviše zavisi da li će pravljenje origami labuda biti uspešno.
  4. Sada slede jednostavniji koraci i vaš origami labud od papira je završen.

Video uputstvo za pravljenje origami labuda od papira

A možda vam je jednostavnije da pratite video uputstvo za pravljenje “ uradi sam “ origami labuda od papira :

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts