Kako nositi belu košulju (muške kombinacije)?

Bela košulja je za muškarce isto što i za žene mala crna haljina. U pitanju je komad odeće koji se uvek nosi i svaki muškarac treba da ima bar jednu u svom garderoberu.

Košulja se nosi već vekovima i verovatno nikada neće izaći iz mode, a ključ njenog trajanja krije se upravo u jednostavnosti kroja i boji koja ide uz sve. Stilovi se menjaju, ali ona ostaje. Jedinstveni modni detalj, za sve prilike. Kada je kupujete, ne štedite na novcu, jer je bela, muška košulja nešto što ćete sigurno uvek nositi. Ako su vam košulje potrebne za posao, slobono uzmite po nekoliko komada. A ako ne znate šta da obučete za neku svečanu i specijalnu priliku, uvek imate belu košulju u svojim opcijama.

Sve o muškoj beloj košulji: kako se kombinuje, kako s nosi sa kravatom, leptir mašnom ...
Sve o muškoj beloj košulji: kako se kombinuje, kako s nosi sa kravatom, leptir mašnom …

Postoji nekoliko načina na koje možete nositi ovaj odevno komad. Kada kažemo bela košulja, većina prvenstveno pomisli na upasanu, elegantnu košulju, savršeno popeglanu i uštirkanu. Međutim košulja može biti i puštena da pada preko pantalona, s tim što tada treba da bude kraćeg kroja. Ako je u pitanju opuštena varijanta, otkopčajte nekoliko gornjih dugmica. Košulja može biti i uska uz telo, ako imate liniju i muskulaturu sa kojom želite da se pohvalite. U modi su i lanene bele košulje, idealne za letovanja ili vrele letnje žurke.

Ispod bele košulje poželjno je obući i belu veš majicu, jer su košulje često providne, pa će biti malo neukusno da vam se provide ili ističu bradavice. Takođe može se desiti da se preznojite po grudima i u tom slučaju će vas veš majica spasiti. Bele košulje su često i deo uniforme na poslu, a nose se i varijante sa kratkim rukavima.

Kakvo odelo nositi uz belu košulju: sivo, crno, teget ili nešto drugo?

Koja god da je boja vašeg odela, nećete pogrešiti pri uklapanju sa belom košuljom. Ona je veoma zahvalna za kombinovanje, pa je možete iskombinovati čak i sa nekim nekonvencionalnim bojama odela, tipa zelena, crvena, svetlo plava ili nešto drugo. Jedina boja odela koju ne bi valjalo da kombineujete uz belu košulju jeste bela, osim ako ne idete na maskembal maskirani u anđela.

Bela košulja se odlično slaže uz sve vrste odela: crno, teget, sivo ....
Bela košulja se odlično slaže uz sve vrste odela: crno, teget, sivo ….

Bela košulja u kombinaciji sa odelima klasičnih boja, kao što su teget, crno ili sivo uvek može poslužiti u ozbiljnijim svečanim prilikama kada ne želite da rizikujete. Ovo je nekima i radna uniforma, pa je u tom slučaju potrebno da imate i neki par viška.

Kakvu kravatu nositi uz belu košulju: crvena, crna, a možda i šarena?

Čista bela košulja, je, kao što smo već rekli, veoma zahvalna za kombinovanje. Ako na sebi imate i klasično, crno muško odelo, sa kravatom možete slobodno improvizovati. Neki muškarci vole i šarene kravate, sa raznim aplikacijama, što je u ovom slučaju sasvim u redu.

Ako je vaše odelo specifičnih boja, onda uz belu košulju uzmite jednobojnu kravatu. Najklasičniji izbor su recimo crna ili crvena, u zavisnosti od boje odela. Crna može ići uz svaku boju, a crvena je savršena za recimo plavo ili teget odelo.

Nekim momcima je čista bela košulja pomalo dosadna pa će izabrati varijantu sa prugicama. U zavisnosti od prugica bira se i boja kravate, pa je poželjno da uklopite da budu u pitanju iste ili kompitabilne boje.

Bela košulja i crvena ili crna kravata su čista klasika. Možete eksperimentisati i sa šarenijim kravatama.
Bela košulja i crvena ili crna kravata su čista klasika. Možete eksperimentisati i sa šarenijim kravatama.

Bela košulja i leptir mašna

Leptir mašne nanovo su popularne, ne nosi ih samo Džejms Bond na svečanim zabavama.

Za razliku od kravata, leptir mašne su diskretnije, pa uopšte nije bitno kakvu ćete ukopiti uz belu košulju. Vodite računa samo neka se slažu sa ostalim odevnim predmetima koje nosite, na primer sakom, pantalonama, itd.

Uz svoju belu košulju i leptir mašne možete nositi i tregere, što je takođe interesantno. Ako želite nešto klasičniji izgled, onda nećete pogrešiti sa crnom leptir mašnom i belom košuljom. Na kraju krajeva, čuvena dizajnerka Koko Šanel je svojevremeno rekla: ,,Jednostavnost je ključ dobrog izgleda „.

bela kosulja i masna

Uz belu košulju idu sve vrste pantalona: sive, crne, čak i farmerke dolaze u obzir.

Izbor pantalona ne zavisi od vaše košulje, već od prilike na koju idete. Boja svečanih pantalona je nebitna, zavisi isključivo od boje vašeg sakoa, cipela ili nekih drugih detalja.

Ako ste rešili da belu košulju iskombinujete uz farmerke, ovo nije odevna kombinacija za neke svečane prilike. Farmerke i belu košulju nosite na neobavezne izlaske. U tom slučaju nemojte da je upasujete , već je pustite da pada preko pojasa, i raskopčajte par gornjih dugmića, kako bi se dobio utisak opuštene odevne kombinacije. Od obuće birajte starke, lagane, letnje patike ili espadrile i eto savršene kombinacije za žurke, šetnju ili neobavezni izlazak tokom toplih dana.

Bela košulja i farmerke su opuštena varijanta
Bela košulja i farmerke su opuštena varijanta

Bela košulja sa podvrnutim rukavima

Opuštenim i nekonvencionalnim muškarcima predlažemo da na svojoj beloj košulji podrvnu rukave i tako dobiju seksi i mladalački izgled.

Kada podvrćete rukave, nemojte to raditi s brda s dola, već se potrudite da vam oba rukava budu podvrnuta na isti način i podjednako. Zamolite nekog da vam pomogne, lakše je da to učini druga osoba sa dve ruke, nego vi sa jednom.

Uz ovakvu varijantu predlažemo opet tregere, jer je u pitanju opuštena kombinacija, a košulju možete pustiti preko pantalona ili je upasati. Potpuno je svejedno. Ako imate i neki interesantan sat, mušku narukvicu od kaučuka ili nešto slično, ovo je idealna prilika da ga stavite.

bela kosulja podvrnuti rukavi

Bele muške košulje, ali za žene

Svaki dobar komad odeće žene prosto moraju da probaju. Da, postoje i ženske bele košulje, a tuđe je često uvek slađe, pa, drage dame, ponekad možete pozajmiti mušku belu košulju od svog muža, dečka, brata ili druga.

Ovu dobru ideju dala je Džulija Roberts u filmu ,,Zgodna žena“. Osamdesetih godina kada je ovaj film bio popularan, široka, vrećasta odeća bila je aktuelna, a kako su se ovakvi odevni predmeti delimično vratili u modu, možete ukrasti ideju od Džulije. Može se, recimo, obući muška košulja preko atlet majice, vezati se napred u čvor i podvrnuti rukavi do lakata. Dobićete opuštenu, a jednostavnu kombinaciju.

Podvrnute rukave možete nositi i u drugim kombinacijama. Možete da obučete neki interesantan prsluk preko muške, bele košulje, ali da je ne upasujete, već da je pustite da pada preko crnih helanki.

Ako je košulja nešto uža, nosite je otkopčanu preko uske majice. Možete je upasati u suknju sa dubokim strukom ili preko nje obući neki dobar blejzer.

Bela muška košulja na ženski način.
Bela muška košulja na ženski način.
Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts