Ideje i saveti za izradu dečijeg sata od kartona za školu

Dečiji sat od kartona

Među prvim zadacima za školu koji imaju deca svakako je i pravljenje sata od kartona ili od papira, kako bi naučili da gledaju na sat. Mada, iako u pojedinim vrtićima uče mališane kako se gleda na sat, ipak je ovom školski zadatak.

Najčešće deca samo prenesu roditeljima šta imaju za zadatak i onda roditelji biju glavu kako se pravi sat od kartona za decu, da li dečiji sat za školu treba da bude zidni ili ručni i slično. Ali, nemojte da vas muči ovo pitanje, jer pravljenje sata za školu, bilo da ga pravite od kartona ili od papira uopšte nije komlikovano, naprotiv. Dovoljno je da pustite mašti na volju i sigurno će prestati da vas muči pitanje kako izraditi sat od kartona za decu. Takođe, poželjno je da u proces izrade sata uključite i svoje mališane, a naročito kada počne njegovo ukrašavanje.

deca prave sat

Kako napraviti sat od kartona za decu?

Najlakši način da napravite dečiji sat od kartona ili od papira svakako je da iskoristite ono što imate od materijala u kući, kako ne biste kupovali dodatni materijal.

Sat od kartona za školu se može izraditi i od papira, s tim što se u tom slučaju svakako koristi hamer papir, a ako odlučite da sat za decu izradite od kartona, možete iskoristiti ukrasne, kartonske tanjiriće za dečije rođendane, koji su kružnog oblika.

Pravljenje sata za decu ne iziskuje mnogo vremena, a posebno ukoliko imate već neku ideju kako ga izraditi.

Bilo za koju varijantu sata da se odlučite,da li oza sat od kartona ili od papira, biće vam potreban i sledeći materijal : makaze, lepak ( ukoliko budete lepili brojeve ), rajsnadla ( za povezivanje kazaljki ), karton u drugoj boji ( za kazaljke ), marker ( za pisanje brojeva, ukoliko ih ne lepite ), ukrasi po želji i naravno, hamer papir ili ukrasni tanjirići kružnog oblika, ukoliko za školu pravite dečiji sat od kartona. Ako ste se odlučili da sat bude od papira, ne zaboravite šestar, kako biste nacrtali kružnicu. Naravno, sat za školu može biti i drugog oblika, a u tom slučaju će vam biti potreban lenjir.

Najjednostavniji način je sat od kartona, čija su osnova ukrasni tanjirići od kartona, kao što je prikazano na slici. Pustite mašti na volju o ukrasite sat za decu, tako da bude originalan. Ovde je najbolje uključiti mališane u proces izrade.

sat od kartona

Potpuno originalan dečiji sat od kartona možete napraviti i ovako :

kartonski sat

Ukoliko želite jednostavan sat od papira, on može da izgleda i ovako :

sat za decu

Ili ovako :

sat od papira

Kao što vidite, proces je vrlo jednostavan, a kakav će sat vaš mališan imati za sat za školu zavisi od vaših ideja i mašte. Naravno, ukrašavanje je “ rezervisano “ za decu, jer je to ipak sat za decu i njihovu školu.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts