|

Zavese kao dekorativno rešenje za vaš enterijer

Svako od nas želi da boravi u lepom i modernom enterijeru bilo u stambenom ili poslovnom prostoru. Zavese i draperije mogu svakako pomoći da Vaš enterijer izgleda mnogo elegantnije i atraktivnije u svakom trenutku. Dovoljno je da poslušate par naših saveta i Vaši prozori će dobiti jedan potpuno novi sjaj.

Uvek se trudite da uklopite sve boje na što bolji i jednostavniji način. To je veoma bitno jer zavese i draperije se mogu kupiti u svim bojama. Uvek obratite pažnju i na ostale detalje enterijera jer je Vaš prostor najlepši kao jedna celina. Ukoliko se ne možete odlučiti za idealno rešenje, možete kontaktirati naše dizajnere i oni će Vam pomoći oko izbora.

ZAVESE I DRAPERIJE SE MOGU UKLOPITI UZ SVE VRSTE PROZORA

Bilo da je u pitanju moderna PVC ili drvena stolarija, zavese i draperije se mogu uvek uklopiti. Bitno je da odlučite koji stil opremanja želite da iskoristite u Vašim prostorijama. Ukoliko želite nešto moderno, onda su za Vas jednobojni dezeni draperija sa elegantnim zavesama. Ako preferirate rustiku, onda uvek možete odabrati draperije od pliša sa pamučnim zavesama.

Osim što prozori diktiraju stil zavesa za Vaš prostor, obratite pažnju i na boju zidova. Budućim kupcima uvek savetujemo da uvek naprave kontrast na način kako bi zavese ili draperije predstavljale jednu celinu. Tako će prozori doći do izražaja i akcenat će zapravo biti na Vašim novim zavesama.

DA LI KUPITI GOTOVE ZAVESE ILI IH NAPRAVITI PO MERI?

Ako možemo da Vas najbolje savetujemo uvek ćemo reći da napravite sebi zavese i draperije po meri. Takva vrsta izrade daje Vam mnogo više pogodnosti nego kupovina gotovih zavesa. Za početak možete sami odrediti da li želite zavese do poda ili nekoliko centimera iznad parketa.

Kada pravite zavese po meri uvek možete odrediti koliko gust želite nabor da bude. Najbolje je da zavese i draperije budu nabrane puta dva od izmerene širine. Na taj način dobijate skladnost na Vašem prozoru uz preciznu i kvalitetnu izradu. Neki modeli svakako mogu i više da se nabiraju ali na Vama je da odlučite šta tačno želite. Za poslovne prostore isto tako možete napraviti po meri rolo zavese u svim bojama.

KOJE BOJE ZAVESA I DRAPERIJA SU AKTUELNE

Kada pričamo o aktuelnim bojama za zavese i draperije nikada ne možemo zaobići pastelne nijanse. Bež, bela, siva i svetlo braon boja se uvek mogu iskoristiti za sve modele draperija. Ako želite da ostavite utisak onda iskoristite zelenu, teget ili bordo nijansu. Ove tri boje se trenutno najviše traže za sve draperije ali se isključivo uklapaju uz čisto bele zavese.

Što se samih zavesa tiče u samom vrhu se nalaze bela i bež boja. Ove dve nijanse su već dugi niz godina veoma tražene i mogu se uklopiti uz sve kombinacije. Ako želite da stavite neku drugu boju za Vaš enterijer, savetujemo da boju uklopite sa Vašim stilskim nameštajem.

KAKO SE ODRŽAVAJU ZAVESE I DRAPERIJE

Normalno je da ako kupite kvalitetne zavese morate znati i kako kvalitetno oprati. Svaki model je napravljen od drugačijeg materijala ali za sve važi univerzalno pravilo. Uvek za održavanje koristite najkvalitetniji omekšivač. Na taj način ćete najbolje održavati svaku zavesu bilo da je napravljena od pamuka ili svile.

Uvek perite sve na što manjim obrtajima centrifuge. Napominjemo da neki modeli zavese ili draperija mogu biti od osetljivih materijala. Zato je naš predlog da centrifuga bude što manja. Kada ih izvadite iz mašine, zavese možete ih odmah okačiti da se suše. Ukoliko ipak želite pre toga da ih ispeglate obavezno koristite isključivo parnu peglu. Ovo su osnovni načini pomoću kojih možete odražavati zavese i draperije dugi niz narednih godina.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts