|

Ideje za uređenje kupatila – pet praktičnih i korisnih predloga

Dobre ideje za uređenje kupatila i dizajniranje ovog prostora mogu napraviti potpunu revoluciju u izgledu uz maksimalno korišćenje svakog centimetra. Pored toga što treba da učinimo da to mesto bude funkcionalno, mnogima je ono sinonim za mikro mesto za opuštanje u toplim i mirišljavim kupkama. Da biste sebi stvorili prostor koji aosicra na vreme koje odvajte za vas potrebno je da u delo sprovedete neke ideje. One će vam omogućiti da kupatilo izgleda elegatno i uredno, dok će sa druge strane biti i mesto za opuštanje ali i skladište osnovnih stvari koje tu koristite.

MINIMALIZAM

Čuvena rečenica nemačkog arhitekte da je manje više postala je pravi argument u borbi protiv kiča i opterećivanja oko opremanja bilo kojeg prostora. Ova rečenica može se primeniti na sve sfere našeg života ali u kontekstu naše teme minimalizam zaista može biti opcija kojom ćete vratiti fokus na ono što je važno. A kada govorimo o toaletu to su oni elementi koji su neophodni i koji su u isto vreme funkcionalni. Želja za jednostavnošću omogućava nam da pažnju fokusiramo na istinsku bit stvari. Ravne linije i čisti geometijski oblici objašnjavaju estetiku arhitekture po kojoj je bio poznat ovaj nemački arhitekta, a kojoj danas pribevaju mnogi sa razlogom.

KOMBINOVANJE BOJA I DEZENA

Postoji mnogo načina i pametnih dizajnerskih trikova koji male prostore mogu učiniti vizuleno većim, a samo jedan od njih je adekvatno kombinovanje boja i dezena. Umirujuće pastelne i bele boje u kombinaciji sa mermernim dezenima mogu učiniti da se osoba u tom prosotoru oseća opušteno, a istovremeno će se stvoriti osećaj prostranosti zbog svetlosti boja i dezena. Odlične i praktične ideje za postizanje ovog efekta može naći na sajtu firme Nantes gde ćete pored gotovih ideja naći i širok asortiman svih stvari potrebnih za ovaj zadatak. Na istom sajtu firme Nantes možete naći i apartmane, privatne kuće i restorane koji su opremljeni keramikom i ostalim sanitarnim elementima koje oni nude različitih boja i dezena.

SIMETRIJA KAO SINONIM ZA HARMONIJU

Simetrija je trik koji veoma često koriste dizajneri enterijera za kreiranje i stvaranje prostorija koje izgledaju ,,pametno“. Ovo može biti odličan trik i za kupatila, kako za ona, tako i za veća. Glavna svrha simetrije je da obezbedi ravnotežu unutar prostora unoseći osećaj udobnosti i dozu ritmičnosti. Kada govorimo o toaletu polazna tačka mogu biti sanitarije, tuš kabine i lavaboi, ali mnogo veću simetriju možete da postignete postavljanjem ormarića. Glavna prednost simetrije u manjim prostorijama je što se ovakvom pristupu dizjanu postiže da prostor izgleda veći, ali i uredniji.

PRIRODNO DRVO – DOČARAVA TIHI LUKSUZ BANJE

Zahvaljujući idejama i željama pojedinica da stvore utočište u svom domu kupatilo je dobilo poseban zadatak da postane privatna oaza koja pomaže u obnavljanju mentalnog blagostanja. Ako se pitate kako se to postiže odgovor se može naći u lepoti komada od prirodnog drveta kako bi se kreirala šema nalik banjskoj atmosferi koja je topla i privlačna. Ovim se stvara distanca u odnosu na ,,klinički“ stil uređenja toaleta. Drvo je materijal koji svojom prirodnom lepotom i jedinstvenošću dočarava tihi luksuz banje. Mnogo je načina da drvo ubacite u enterijer a samo neki od njih su kroz kupatilski nameštaj od drveta (komoda i ormarića) preko korpi za veš i drvenih polica.

ZIDNI NAMEŠTAJ

Pored ostalog kupatilskog nameštaja koji je dostupan na našem tržištu, stručnjaci iz Nantesa prepoučuju i onaj koji visi na zidu. Ova zanimljiva ideja pristuna je kod uređivača enterijera godinama unazad, ali je napredak u stilu i dizajnu doprineo tome da učini jednim od najpopularnijih stilova nameštaj za kupatila danas. Zidni ormari mogu biti spoj modernog i praktičnog, a može se naći i viseće lavaboe sa skadištem. Ipak, možda najpopularniji zidni nameštaj su ogledala koja možete naći u različitim oblicima i veličinama. Stručnjaci iz Nantesa mogu vas usmeriti i pomoći vam u odabiru bilo da se odlučite da odete u njihovu radnju ili putem online prodaje.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts