ciscenje sporeta

Saveti za čišćenje kuhinjskih aparata

 Predlozi za čišćenje kuhinjskih aparata

Od svih prostorija u kuci li stanu jedina koja zahteva bas svakodnevno I temeljno odrzavanje je kuhinja. U njoj se, ipak priprema hrana za ukucane. Zato je vazno da uvek bude uredna I cista.

Kako svaki od kuhinjskih aparata zahteva ciscenje razlicitim preparatima, bilo bi dobro da ih nabavite. Kada procitate nastavak teksta, shvaticete da to uopste nije komplikovano.

ciscenje sporetaČišćenje šporeta ili ploče

Kako biste smanjili vreme koje vam je potrebno za ciscenje sporeta trudite se da cim nesto prolijete ili vam iskipi obrisete. Jer ce vam posle sve biti lakse. U zavisnosti od materijala, nabavite hemijsko sredstvo I njim prebrisite sporet svakog dana nakon kuvanja. Tako ce on dugo izgledati “kao nov”.

Ukoliko nije puno zaprljan, mozete ga jednostavno prebrisati sundjerom sa malo deterdzenta I uglancati.

AspiratorČišćenje aspiratora

Ovaj, vrlo koristan saveznik u borbi protiv kuhinjskih mirisa cete najbolje odrzavati ukoliko redovno perete resetke I menjate filter. U zavisnosti od ucestalosti kuvanja, sami cete najbolje proceniti koliko je to cesto. Savetujemo vam da resetke naprskate sredstvom za odmascivanje ili, u zavisnosti od stepena zaprljanosti, prvo potopite u vrelu vodu da malo opusti, pa onda u pomenuto sredstvo. Unutrasnjost aspirator, mozete ocistiti sundjerom sa malo tecnog vima, ali budite vrlo pazljivi da ne brisete blizu motora.

ciscenje-rerne-657Čišćenje rerne

Ukoliko redovno cistite rernu, dovoljno je da je prebrisete krpom na koju ste posuli sodu bikarbonu. Ali, ukoliko vam se nesto prolilo po rerni, onda je potrebno da je zagrejete I prvo ocistite te ostatke. Za veci stepen zaprljanosti, koristite sprej za ciscenje rerni. Neki od njih se naprskaju u rernu I ostavi da stoji preko noci, a zatim se ujutru samo prebrise.

.

.

ciscenje frizideraČišćenje frižidera

Rastvorite so u mlakoj vodi I time prebrisite ceo frizider. Fioke u kojima drzite povrce mozete oprati sundjerom sa malo deterdzenta.

Ukoliko zelite da sprecite neprijatne mirise stavite na tacnicu malo sode bikarbone I drzite u frizideru. Menjajte je s vremena na vreme.
.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts