10 naromantičnijih hotela na svetu

Najromantičniji hoteli na svetu za medeni mesec i druge romantične prilike

Svi znamo da postoji veliki broj vrlo interesantnih hotela u svetu. Ipak, na ovoj listi su se nasli hoteli koji u sebi sadrze magicnu lepotu starih zamkova. Vecina njih se nalaze na selu, sa prelepim predelima koji ih okruzuju. Upravo takvi hoteli su najpogodniji za sanjalice, romanticare koji zele da uzivaju u duhu minulih vremena. Ako ste vi jedna od takvih dusa, prijace vam da procitate nastavak teksta. Sigurno cete uzivati da makar na tren odlutate do takvih mesta.

10. Inverlochy Castle Hotel – Fort William, Skotska

najromanticniji hoteli na svetu
Inverlochy Castle Hotel – Jedan od najčudnijih hotela u Škotskoj

Zgrada hotela je restaurirani dvorac iz 19. Veka. Obliznje jezero i zelenilo kojim je dvorac okruzen, cine ga jednim od najinteresantnijih hotela u Skotskoj.

Smesten je u podnozju najvise planine u Skotskoj, a lepo uredjene baste bogate rododendronima, koje ga okruzuju, daju posebnu draz ovom mestu.

Dvorac je bio privatna rezidencija preko 100 godina, da bi 1969. Godine bio pretvoren u dvorac-hotel.

Hotel raspolaze sa 18 komfornih i luksuzno opremljenih soba. Svaka soba ima kupatilo, takodje luksuzno opremljeno.

U sklopu hotela se nalazi: kafeterija, menjacnica, biblioteka, trafika, teniski teren. Hotel nudi usluge frizera, nege lica i tela, kao i usluge cuvanja dece na zahtev gosta.

Takodje, gostima je na raspolaganju recepcija (24h), usluga „room service“, mogucnost pranja vesa, mogucnost organizovanja vencanja.

Hotel je pristupacan za invalide.

Postoji i mogucnost organizovanja poslovnih seminara, jer hotel poseduje dobro opremljenu salu za konferencije i besplatan bezicni pristup internetu.

Parkiranje za goste hotela se ne naplacuje.

Jedna zanimljivost vezana za ovaj hotel jeste sledeca poruka: „Nikada nisam videla romanticnije mesto.“, koju je ostavila kraljica Viktorija. Iako je hotel kao hotel nastao tek 1969. Godine, kraljica je dvorac posetila davne 1873. Godine, kada je i ostavila ovu poruku.

Godine 2006. poneo je titulu „Najboljeg hotela u Evropi“, po oceni „Travel + Leisure magazine“.

9. Mansfield Castle hotel – Royal Burgh of tain, Skotska

Mansfield Castle hotel - Neobičan hotel Škotska
Mansfield Castle hotel – Neobičan hotel Škotska

Dvorac Mansfield je impozantna viktorijanska zgrada smestena na oko 3,5 hektara u zivopisnom skotskom selu. Stojeci graciozno u srcu skotske visoravni, hotel je lako dostupan, jer je udaljen samo  sat vremena voznje od aerodroma „Inverness“.

Dvorac je izgradjen daleke 1870. Godine, a znatno je prosiren 1902.

Sada je to raskosna renovirana zgrada visokih standarda.

Hotel raspolaze sa 19 prostranih soba, od kojih svaka ima osobeni karakter, a vecina ih nudi divan pogled na okolinu zamka.
Moze se naci za svakoga po nesto. Pocev od prelepih pejzaza, preko velicanstvene arhitekture, do mnostva sportskih i rekreativnih aktivnosti.

Takodje, ovo je savrseno mesto za vencanja.

8. Abbeyglen Castle Hotel – Connemara, Irska

Abbeyglen Castle Hotel - Najdraži hotel mnogih turista u Irskoj
Abbeyglen Castle Hotel – Najdraži hotel mnogih turista u Irskoj

Hotel je izgradjen 1932. Godine i u vlasnistvu je porodice Hjuz vec dve generacije.

Nalazi se u prelepom vrtu, nedaleko od grada Galvai.

Danas je clan grupacije „Manor house hotels“.

Raspolaze sa 54 komforne i dobro opremljene sobe. U sklopu svke sobe se nalazi potpuno opremljeno kupatilo.

Svojim gostima hotel nudi i brojne dodatne usluge, poput: spa i wellness, teniske terene, besplatni bezicni internet, dok su usluge frizera, nege lica i tela dostupne na zahtev gosta.

Hotel je pristupacan invalidima.

Parkiranje za goste hotela je besplatno.

7. Ballynahinch Castle Hotel – Cashel, Irska

Romatičan hotel
Ballynahinch Castle Hotel – Romatičan hotel

Elegantna zgrada dvorca izuzetnog, gracioznog eksterijera, smestena je na 450 hektara sumskog imanja. U pozadini planinski masiv…

Odlicna kuhinja… Hotel je poznat po sluzenju svezeg losos koji se ovde i gaji.

Gostima je omoguceno da se kupaju na reci koja protice na imanju ili da setaju sumom, gde se lako moze desiti da ugledaju i po koju divlju zivotinju. U sklopu hotela se nalazi i teniski teren.

Hotel raspolaze sa 40 soba dobro opremljenih.

6. The Bussaco Palace Hotel – Portugalija

Najbolji hotel u Portugaliji
The Bussaco Palace Hotel – Najbolji hotel u Portugaliji

Hotel se ponosno uzdize u oblasti Mealhada, u centralnoj Portugaliji. Sagradjen je izmedju  1888. i 1907. za vreme vladavine poslednjih kraljeva.

Prvi arhitekta je bio Italijan, Luidji Manini, koji je dizajnirao ovu romanticnu palatu, evocirajuci arhitektonski stil 16. Veka. Inspiraciju je pronasao u cuvenim gradjevinama, poput lisabonske Belem kule.

Prema istorijskim podacima, zgrada u kojoj je smesten hotel je pripadala manastiru, koji je osnovan 1628. godine.Monasi su, pored gradjevine, uredili i vrt, sa mnogim vrstama drveca,  koji je trebalo da simbolizuje Raj.

Idealno mesto za ljubitelje romantike i umetnosti.

Hotel raspolaze sa 62 sobe. Svaka je uredjena na jedinstven nacin, sa klasicnim dekorima. Namestaj je starinski, stilski koji datira uglavnom iz 18. Veka.

U hotelu je dostupan besplatan bezicni internet.

5. Dalhousie Castle Hotel – Edinburg, Skotska

Najstariji hotel na svetu
Dalhousie Castle Hotel – Najstariji hotel na svetu

Fascinantna tvrdjava iz 13. Veka, smestena na hektarima sumskog imanja, na obalama reke Esk, u neposrednoj blizini Edinburga.

Ovaj hotel se smatra najboljim skotskim luksuznim hotelom.

Hotel raspolaze sa 27 skoro renoviranih soba. Uredjene su u skotskom duhu i dizajnu tkanina, poput: tartana, tvida i kepera. Iako su individualno dizajnirane, sve sobe, ukljucujuci i standardne, imaju sve udobnosti koje gost moze da pozeli. Takodje, ima i 14 soba sa istorijskom tematikom.

U sklopu hotela se nalazi spa & wellness.

4. Solis Lough Eske – Donegal, Irska

Najluksuzniji hotel na svetu
Najluksuzniji hotel na svetu

Vlasnici dvorca su bili poznati po svojoj gostoljubivosti. Na tom temelju je nastao danasnji hotel, a sama gradjevina datira iz 15. Veka.

Hotel se nalazi u lancu „Luxury hotels of the world“ i dve godine za redom je osvajao nagradu najluksuznijeg seoskog hotela na svetu. Takodje, imenovan je za hotel broj 1 u Irskoj.

Smesten je u podnozju planine, na imanju od 43 hektara. U okviru hotela postoji luksuzni spa, sauna i bazen, a prelepo uredjeni vrtovi i imanje bogato sumom gostima pruzaju pravu draz.

Hotel raspolaze sa 96 soba. Svaka od njih ima i kupatilo. Sve sobe su luksuzno uredjene.

U hotelskom restoranu se sluze tradicionalna jela, ali i morske plodovi, koji se nabavljaju u obliznjoj luci Kilibegs.

Na samo 5 minuta od hotela se nalazi jedno jezero, dok je drugo nesto vise udaljeno (10 minuta voznje). Na ovim jezerima je gostima dozvoljeno pecanje.

Na 15 minuta voznjue od hotela se nalazi golf klub, a na 30 minuta voznjue i skola surfovanja.

3. Schlosshotel Kronberg – Kronberg im Taunus, Nemacka

Schlosshotel Kronberg - najdraži hotel u Nemačkoj mnogih turista
Schlosshotel Kronberg – najdraži hotel u Nemačkoj mnogih turista

Dvorac je sagradjen izmedju 1889. i 1894. za nemacku caricu Viktoriju i nazvan je u cast njenog muza, Frededrika III, nemackog cara, koji je preminuo. Carica Viktorija je do svoje smrti, 1901. Godine provodila najveci deo vremena u njemu. Zatim ga je, nasledila njena najmladja cerka Margaret, koja je postala pruska princeza.

Danas hotel pripada knezu Fon Hesenu. Od 1954. je postao hotel visoke klase.

Hotel raspolaze sa 58 soba i pripada lancu hotela „Small Luxury Hotels of the World“.

U svakoj sobi gostima je na raspolaganju besplatan bezicni internet, besplatan mini-bar, a imaju i mogucnost besplatnog parkinga. Hotel je izgradjen 1889. godine, a sobe su elegantno uredjene sa stilskim ukrasima i visoko-kvalitetnim materijalima. U svakoj osobi je obezbedjeno sveze voce.

U sklopu hotela postoje i: biblioteka, teren za golf, restoran. Gosti hotela imaju besplatan prevoz  i besplatan ulazak u spa.

2. Dromoland Castle Hotel – Newmarket-on-Fergus, Irska

Dromoland Castle Hotel - najneobičniji hotel sveta
Dromoland Castle Hotel – najneobičniji hotel sveta

Ovaj hotel iz snova, kako ga nazivaju je 1962. preuredjen iz zamka u hotel. Sam dvorac datira iz 5. Veka. To je kuca predaka jedne of retkih galskih porodica, ciji je direktni potomak Brajan Boru, visoki kralj Irske.

Hotelsko imanje se prostire na povrsini od cak 375 hektara i gostima pruza nezaboravnu priliku da borave u ovoj oazi mira, daleko od gradske vreve, a smesten je na samo 7 minuta voznje kolima od centra grada.

U sklopu hotela se nalazi i: teniski teren, biznis centar, golf teren (u neposrednoj blizini), a gostima je na raspolaganju besplatan bezicni internet.

1. Ashford Castle Hotel – Mayo, Irska

Opet Irska… Na samom vrhu nase liste se nalazi jos jedan irski hotel.

Na samo pola sata voznje od srednjevekovnog grada Galvai, nalazi se ovo zdanje iz 13. Veka, smesteno na imanju povrsine 350 hektara.

Nekada je to bilo bogato seosko imanje, a u hotel je pretvoren 1939. godine.

Sve sobe su uredjene u visokom stilu, a brojne slike koje se nalaze na zidovima zamka su unikatne.

Hotel nudi kompletan asortiman sportskih aktivnosti, ukljucujuci i: ribolov, jahanje, golf. Takodje, ima i moderni zdravstveni centar, koji se sastoji od: saune, parnog kupatila, djakuzija.

Na imanju se nalazi i obelisk, koji je davne 1800. Godine podigla gospodja Ardilaun u spomen svom preminulom suprugu. Na njemu stoji natpis: „Nista…Sve sto ostaje ne znaci mi nista…“ Veruje se da u ovom dvorcu Kupidon igra svoju igru sa parovima iz celog sveta.

Photo source: Pixabay, Unsplash, Pexels

Similar Posts